Kuriózum a Haladásnál, élen a sport rehabilitációban - Napjaink örökzöld slágere a sport rehabilitáció, idehaza mégis kevés egyesület sajátja a szervezett orvosi háttértevékenység.  A Haladás horizontjában már jó ideje megtalálhatóak a speciális szakértelmen alapuló foglalkozások, a kézilabda-szakosztály pedig a jövőben szorosabb kapcsolatra törekszik a terület legfontosabb környékbéli szereplőjével.  A Csimborasszó Rehabiliációs Központtal szakmai együttműködés alakult ki, mely a jövőben az utánpótlás egyedi nevelési igényeit is támogatja majd és részt vesz a klub hosszútávú stratégiai céljainak megvalósításában.  Klubunk arra törekszik, hogy a modern élsport feltételeit a legkisebbeknek is biztosítsa, valamennyi fiatal nyugat-európai lehetőségekkel rendelkezzen.  A sport rehabilitáció és prevenció bevezetése az utánpótlásba egyedülálló kezdeményezés, ennek kapcsán vett részt az edzői stáb és a játékosok is egy érdekfeszítő előadáson.  A vadonatúj Sportkomplexum, és a kis növendékek számára biztosított feltételek óriási versenyelőnynek számítanak majd a szakmában. Nem véletlenül választja a városban a legtöbb kézilabdázni vágyó a Hali szakosztályát.

Hosszú ideig a földtekén a Chimborazót tartották a legmagasabb hegynek, mely mindig is a képzelet csúcsát is szimbolizálta. Talán innen származik a magyar csimborasszó kifejezés, amely zömében valaminek a legfelső fokára utal.  A megyében piacvezető Rehabilitációs Központ a Haladás felnőtt labdarúgásának, a Falco és a Körmend professzionális kosárlabda csapatának is fontos együttműködő partnere. A Haladás kézilabda-szakosztálya is érdekelt a szakmai együttműködésben, mely az elkövetkezendő időszakban újabb dimenzióba lép majd.  A felnőtt csapat munkáját támogató központ a jövőben az utánpótlásban is szerepet vállal, elhozva a legmodernebb orvosi, rehabilitációs és motivációs eszközöket a hagyományosan zöld-fehérben sportoló fiatal kézilabdázók számára.  Egyesületünk stábja és felnőtt játékosai éppen ezért egy hosszú előadáson vettek részt a héten, mely minden bizonnyal lepecsételi majd az elkövetkezendő időszak együttműködését.   A teljesítmény-élettani felmérések, az egyénhez viszonyított csúcsteljesítmény leadása és az akut sérülések elkerülése nagyon fontosak az élsport mellett az egészségesen mozogni kívánók számára is.

Szeretnénk tudatos, egészséges fiatalokat nevelni, akik a lehető legjobb eszközöket kaphatják meg mindehhez.  Nagyon sok fiatal kézilabdázó pattogtatja a labdát a Haliban,  a számuk pedig egyre növekszik.  Egyesületünk a hagyományos csoportedzések mellett szeretné megadni a lehetőséget az egyéni képzésekre,  és a szülők számára olyannyira fontos egészségtudatos nevelésre is.  Kiemelt erőforrásokat mozgósítunk a megyei utánpótlás érdekében,  mert Szombathely város csapatának igenis számít, hogy helyi fiatalok kapjanak lehetőségek,   és legyenek sikeresek a sportban illetve a magánéletben egyaránt.  Az ehhez vezető úthoz komoly áldozatokra van szükség,  de szakosztályunk készen áll arra, hogy mindent megtegyen növendékeiért.  A következő szezontól a  legmodernebb eszközök állnak majd rendelkezésre,  amely szakszerű fejlődését jelentheti majd  a kis kézilabdázóknak.   Gyújtópontba kerül az ifjú sportolók egészségtudatos nevelése,  ehhez a szakmai együttműködés keretein belül az orvosi háttér is biztosítva lesz.  2018-ban ez óriási szó,  hiszen országos szinten is csak a legkiválóbb nevelőműhelyek rendelkeznek hasonló lehetőségekkel.   A cél a környéken a lehető legjobb feltételek biztosítása,  elvégre az új Sportkomplexum már eleve vonzóbb a gyerekek számára minden más avíttas lehetőséggel szemben.  A  prevencióval, regenerációval ,és speciális foglalkozásokkal karöltve a Haladás kézilabda piacvezető utánpótlási lehetőséggel rendelkezik a városban.  Mindent a fiatalokért,  mert a gyermekekben ott rejlik mindaz, ami a jövő egészséges társadalmához vezethet.  A sport pedig ezt is hivatott támogatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. MVFC Berettyóújfalu 0

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 10 +25 34
2. MVFC Berettyóújfalu 10 +2 24
3. SG Kecskeméti Futsal 10 -8 15
4. Futsal Veszprém 10 -5 13
5. Aramis SE 10 -3 12
6. DEAC 10 -11 9

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 54
2. MVFC Berettyóújfalu 49
3. SG Kecskeméti Futsal 48
4. Futsal Veszprém 48
5. Aramis SE 42
6. DEAC 42
7. Újpest FC-220VOLT 28
8. A Studio Nyíregyháza 22
9. Magyar Futsal Akadémia 16
10. Nyírbátori SC 14
11. Rubeola FC 12
12. ELTE-BEAC 5
Go to top