Erősítéssel vág neki a Haladás VSE női kézilabda csapata a tavaszi szezonnak. A félévi szünetben három új játékos érkezett a szombathelyi zöld-fehérekhez.

Az új játékosok már január óta a csapattal edzenek és készülnek a következő szezonra. A bajnokság első meccse most hétvégén Bükön lesz a mohácsi gárda ellen. A sportolók bemutatására a vezetőség sajtó tájékoztatót hívott össze reggel 10 órára. A játékoson kívül a rendezvényen részt vett Gál Sándor szakosztályvezető és Hamar Zoltán vezetőedző is.

Gál Sándor elmondta:

A szezon első fele egy teszt volt, fel kellett mérnünk, mik az erősségeink és gyengeségeink. Az elemzés után tudtuk, hogy néhány posztra erősítés kell. A vezetőedző javaslatára Szabó Jankára irányítóként, Kaposvári Anitára átlövőként, míg Dudora Nikolettára kapusként számítunk. Janka és Anita a szegedi, Niki pedig a csurgói kézilabda csapatból érkeztek. A lányok boldogan fogadták a megkeresést és bízunk benne, hogy hamar be tudnak illeszkedni a játékba. A felkészülési meccseken szép formát mutatott a játékunk.

Hamar Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy nagy reménységgel vágnak neki a bajnokságnak. A csapat frissítés mindenképp jót tesz a lányoknak és kialakulhat egy egészséges versenyhelyzet házon belül, hiszen egy pozícióra több játékos is jut.

Az esemény végén Gál Sándor hozzátette, hogy a felnőtt csapat stabilizálása volt a fő feladat az első félévben. Nagyon nehéz feladat volt nulláról felépíteni egy csapatot, de úgy néz ki jó irányba haladunk. A jövőben már nagyobb energiával tudunk összpontosítani az utánpótláskorú játékosokra, hogy egy erős szakosztály költözhessen az új Haladás sportlomplexumba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top