Néhány nap leforgása alatt két hazai mérkőzését nyerte meg női ifjúsági kézilabdacsapatunk. Mátés István tanítványai előbb a Zala megyei felnőtt bajnokságban győztek 30:20 arányban a Vasvár ellen, majd saját korosztályuk II. osztályú pontvadászatában múlták felül 27:26-ra az ÓKSI SE együttesét.

Sűrű programot bonyolítottak le az elmúlt időszakban ifjúsági kéziseink. A lányok előbb a „vasi rangadón” léptek pályára a felnőttek között. Az ellenfél a Csörnöc Gyöngye együttese volt a Haladás Sportkomplexumban és némi meglepetésre a vendégek kezdtek jobban, akik a 10. percben 5:3-ra vezettek. Ezt követően azonban elkapták a ritmust a listavezető szombathelyi fiatalok és a szünetben már ők jártak előrébb öt találattal.

A 12:7-es állásról induló második félidőben egy ideig felváltva estek a gólok, de a derbi hajrájában már egyértelműen Falussy Flóráék domináltak és végül 30:20 arányban meg is nyerték a mérkőzést.

A II. osztályú ifi bajnokság Nyugati-csoportjában a 14. fordulót rendezték, melynek során a Hali a fővárosi ÓKSI SE csapatát látta vendégül. A középmezőnyhöz tartozó két gárda összecsapása végig nagy küzdelmet hozott. A mérkőzés „lefújása” előtt negyed órával a Dobos Dorkát még mindig nélkülöző szombathelyiek vezettek 19:15-re és úgy nézett ki, hogy biztosan zsebben a két pont, ám ezt követően egy gólra felzárkóztak az óbudaiak, de szerencsére egyenlíteniük nem sikerült. A találkozón végül 27:26 arányú Hali-siker született.

Mátés István edző: - A Vasvár elleni meccs első félideje nagyon gyengére sikeredett, de a második játékészben már voltak szép dolgaink. Hasonló volt a koreográfia a korosztályos meccsünkön is. Ezen a derbin szünet után volt egy 15 perces remek periódusunk és lényegében annak köszönhettük a győzelmet.

 

Zala megyei felnőtt bajnokság 8. forduló:

Haladás VSE-Csörnöc Gyöngye-Vasvár VSE 30:20 (12:7)

Szombathely, vezette: Atyimov, Jáger

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 3, Szekeres Szederke 4, Szár Dzsenifer 1, Falussy Flóra 6, Tóth Vivien 3, Gyallai Virág 1. Csere: Horváth Hanna 7/4, Sulyok Csenge, Nyári Luca Sára 2, Szabó Katalin 1/1, Breznovits Karola 1, Horváth Angéla, Marton Petra 1. Edző: Mátés István

Hétméteres: 5/5 illetve 4/4

Kiállítás: 0 perc illetve 10 perc

 

Ifjúsági II. osztály, Nyugati-csoport 14. forduló:

Haladás VSE-ÓKSI SE 27:26 (11:11)

Szombathely, vezette: Atyimov, Jáger

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 3, Szekeres Szederke 2, Szár Dzsenifer, Falussy Flóra 3, Tóth Vivien 3, Nyári Luca Sára 2. Csere: Horváth Hanna 7/1, Sulyok Csenge 2, Gyallai Virág 5, Szabó Katalin, Breznovits Karola, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

Hétméteres: 2/1 illetve 2/1

Kiállítás: 4 perc illetve 8 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top