Közel száz halis gyermek, valamint edző tekintette meg a helyszínen a Magyarország-Csehország felkészülési kézilabda mérkőzést. A győri derbi valamennyiük számára életre szóló élményt jelentett.

A Magyar Kézilabda Szövetség felajánlásának köszönhetően ezer utánpótláskorú kézilabdázó nézhette meg a győri Audi Arénában az Európa-bajnokságra készülő férfi válogatottunk csehek elleni összecsapását. A Haladás VSE képviseletében közel száz gyerkőc, valamint edző utazott el a derbire, melyet végül a mieink 27:24 arányban nyertek meg.

- Óriási élmény volt ez a meccs valamennyiünk számára. Nagyon sok játékosunk még soha nem látta a magyar nemzeti csapatot élőben, így a számukra ez tényleg az újdonság erejével hatott.  Na, és persze maga az Aréna nagysága, az ott uralkodó légkör is rendkívüli élményt jelentett. Nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk, az őket kísérő felnőtteknek is. Úgy gondolom, hogy ez a kézilabdás-palántáink számára hihetetlen motivációt jelenthet majd a jövőre nézve. Láthatták, hogy sok munkával, elszántsággal hová is lehet eljutni. Szerintem eztán egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolnak az edzéseken, hogy egyszer ők is magukra ölthessék a válogatott mezét. Egyébiránt már eddig is nagyon sok visszajelzést kaptunk a szülőktől arra vonatkozólag, hogy a gyerkőcök milyen örömmel meséltek otthon a Győrben átélt élményekről – fogalmazott Falussyné Kertész Helga, a Haladás VSE kéziseinek szakmai vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top