Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 7-4-es győzelmet aratott a Nyírgyulaj otthonában. A szünetben még döntetlen volt az állás, de a második játékrészben felőröltük ellenfelünket. Vas Ádám és Hajmási Milán is duplával vette ki részét gólgazdag sikerünkből.

A válogatott szünetet követően a 12. forduló párharca a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban várt ránk, ahol a jelenleg 8. helyezett Nyírgyulaj rendre alaposan megnehezíti aktuális riválisa dolgát. Az első percektől eseménydús volt az összecsapás, mi birtokoltuk többet a labdát, de többször jól lépett ki valamelyik nyírgyulaji játékos a falból, ezekből pedig villámgyors ellentámadásokat vezettek. Az első komolyabb lehetőség is egy ilyen szituáció után adódott, Csoma közeli lövését azonban bravúrral védte Alasztics Marcell. A 7. percben aztán Dróth Zoltán harcolt ki sarokrúgást, Vas Ádám lábára rajzolta a labdát, aki kapásból vette be Opre kapuját (0-1). A gól után is koncentráltnak kellett maradnunk, nem adta magát könnyen a Nyírgyulaj, ezt Tifán Norbert helyzete is bizonyította. A 10. percben ellenfelünk házi gólkirálya, Matheus Da Silva kapott jó labdát a bal oldalon, lapos lövése utat talált a kapuba, egyenlített a hazai együttes (1-1).

Egy perccel később erre félpályáról válaszoltunk, válogatott kiválóságunk duplázott, Vas Ádám visszaszerezte a vezetést csapatunknak (1-2). A kapusok is kiváló napot fogtak ki, előbb Vatamaniuc-Bartha Dávid lövését Opre hárította, Matheus Da Silva próbálkozásánál pedig szintén válogatott hálóőrünknek, Alasztics Marcellnak kellett résen lennie. A 13. percben a hazai közönség örülhetett, Vlasovych ugyanis 2-2-re módosította az állást.

Hat és fél perccel a játékrész vége előtt Juanra Calvo trénerünk időt kért, és ezután nem a klasszikus értelemben álltunk át öt a négy elleni játékra, hanem Alasztics Marcell húzódott ki kapujából, segítve ezzel a támadások építését. Erőfeszítéseink nem jártak sikerrel, és szűk öt minutum volt hátra a félidőből, amikor a hazaiak is kikérték idejüket. Folytatódott a nyílt sisakos játék, ám a 18. percben ismét a pirosmezesek találtak utat a kapuba, Krajnyáknak köszönhetően (3-2), de a mieink még a szünet előtt egalizáltak, a nemzeti csapat és együttesünk számára is meghatározó játékosunk, Dávid Richárd állította a 3-3-as félidei eredményt.

Vas Ádám-helyzettel kezdődött a második játékrész, majd egymás után végezhettük el a szögleteket, oldalberúgásokat, melyek nagy veszélyt rejtettek magukban. A mérkőzés ezen szakaszában is nagy szerepet kaptak a kontrák és a gyors átmenetek, többször is rendezetlen védelemmel találták magukat szemben a felek. A 24. percben aztán megtört a jég, Dróth átadása után a Magyarország színeiben bosnyákok ellen is eredményes Hajmási Milán lőtte ki a bal alsó sarkot, ismét vezetéshez juttatva ezzel csapatunkat (3-4). Továbbra is lüktetett a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, és Matheus Da Silva pedig lemásolta első félidőbeli teljesítményét, ezúttal is a játékrész derekán köszönt be, ezúttal egy távoli szabadrúgásból volt eredményes (4-4). Ahogy haladtunk a végjáték felé, egyre inkább figyelnie kellett a faultokra is a csapatoknak, a Nyírgyulaj négy, mi öt szabálytalanságnál jártunk. Hogy ne csak ez a mutató legyen 4-5, hanem a gólok tekintetében is ennyi legyen az állás, arról Hajmási Milán gondoskodott a 33. percben, egy indítást követően becsúszva talált be másodszor (4-5). Újra lépéselőnybe kerültünk, ami már megfogta a hazaiakat, akik az erejükkel is egyre inkább elkészülni látszottak.

A hajrában két percenként biztosítottuk be a végül magabiztos győzelmünket: Hajmási után előbb saját nevelésű fiatalunk, Gerencsér Antal iratkozott fel a góllövőlistára (4-6), majd a 39. percben brazil légiósunk, Henrique Diniz egy káprázatos emelést követően volt sikeres (4-7). A házigazda még időt kért, és emberelőnyös játékra váltott, azonban nem sikerült a szépítés, így 7-4-re nyertük meg az összecsapást, a bajnoki pontokat 500 kilométerről hoztuk haza Szombathelyre.

Sikeres nemzetközi szereplésünknek is köszönhetően sűrű a menetrendünk: november 26-án, pénteken 18 óra 30 perckor a DEAC gárdáját fogadjuk a 2021-es év utolsó hazai mérkőzésén. Majd december 1. és 3. között következik a minden eddigieknél nagyobb megmérettetés: a Bajnokok Ligája-elitkörének minitornája.

Juanra Calvo: „Az első félidőben számos egyéni hibát vétettünk, persze ez valahol természetes is egy válogatott hét után, ahol a játékosok más szisztémában dolgoztak, de szerencsére ezeket a második félidőben javítottuk és megnyertük a mérkőzést”

FÉRFI FUTSAL NB I. 12. FORDULÓ

NYÍRGYULAJ FUTSAL – HALADÁS VSE 4-7 (3-3)

Nyírgyulaj: Opre Rajmund – Szöcs László, Valerij Vlasovych, Matheus Da Silva, Csoma Alpár, Petró Martin, Szabó Ádám, Orosz Dániel, Krajnyák Zsolt, Tifán Norbert, Tóth Erik, Domokos Mátyás, Tamás Róbert

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Henrique Diniz, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Matheus Da Silva 2 (10’, 30’), Vlasovych (13’), Krajnyák (18’), ill. Vas 2 (7’, 11’), Dávid (20’), Hajmási 2 (24’, 33’), Gerencsér (35’), Henrique Diniz (37’)

Sárga lapok: Szöcs László (32’), ill. Vatamaniuc-Bartha Dávid (28’), Dávid Richárd (30’), Vas Ádám (30’), Juan Ramon Calvo Rodriguez (31’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top