Listavezető futsalcsapatunk 5-2-re győzte le a Magyar Kupa-címvédő Veszprém gárdáját az alapszakasz hazai visszavágóján. Dróth Zoltán három góllal bizonyította klasszisát, és saját nevelésű fiataljaink: Vatamaniuc-Bartha Dávid és Kovács Máté is betaláltak.

A hazai bajnokság 10. fordulóját pótoltuk a Veszprém Futsal ellen szerda este a Haladás Sportkomplexumban. A Szuperkupának megfelelő rangadón szurkolóink ezúttal is teljes vállszélességgel támogatták együttesünket, megtelt a Hali-lelátója, remek hangulat fogadta a csapatokat. Légiósaink közül ezúttal Luiggi Longo kapott pihenőt, Vas Ádám pedig eltiltás miatt nem lehetett a keret tagja a találkozón.

Vendéghelyzettel kezdődött a találkozó, Boromisza szinte a kapu torkából lőtte fölé a labdát. Erre nyomban duplán is válaszoltunk: egy éles Henrique Diniz-lövéssel, valamint Dróth Zoltán-lehetőséggel. Utóbbinál Alasztics Marcell remekül lépett ki a kapuból, és indította el a gyors támadást. Labdabirtoklási fölényt tudtunk kialakítani, a Veszprém visszahúzódott, és stabil védekezésből próbált indulni. A 4. percben Tatai lövését lábbal védte bravúrosan válogatott kapusunk, a sarokrúgást követően azonban már eredményes tudott lenni Tatai (0-1). A mieink ezt sem hagyták gyors felelet nélkül, Dróth Zoltán megpattanó lövésével alig egy perccel később már egyenlítettünk is (1-1). Felgyorsultak az események, a vendégek végezhettek el ígéretes szabadrúgást, a megszerzett labdából kontráztunk, majd a kiharcolt pontrúgást követően ismét csapatkapitányunk villant a 6. minutumban, ezúttal egy kapásbombával (2-1). Ezzel átvettük a vezetést, és a folytatásban mi donimáltunk, ám ordító helyzeteket nem igazán jegyezhettünk fel. A játékrész dereka után nem sokkal kockázatot vállalt Fehér Zsolt, és emberelőnyös játékra váltottak, amelyből egalizáltak a bakonyiak: a 14. percben Tatait vették észre a kapu előtt, aki nem hibázott (2-2). Ezzel nem csak a mérkőzés állt 2-2-re, de a két válogatott csapattárs: Dróth Zoltán, Tatai József gólpárbaj is. A félidő hajrájában mindkét fél igyekezett a lefújás előttig lépéselőnybe kerülni, majd két perccel a szünet előtt Juanra Calvo mesterünk időt kért. Csapatkapitányunk a tőle jól megszokott módon nagy nyomás alá helyezte az ellenfél védelmét, és hatalmas erővel tüzelt a kapura, utolsó momentumként pedig Henrique Diniz lőtt fölé egy legurított szabadrúgást, de végül a szünetig maradt a 2-2-es állás.

Rutai Balázs lövése és Alasztics védése indította a második etapot, majd a 22. percben ismét Spandler szedhette ki a hálóból a labdát: Dróth átadását Vatamaniuc-Bartha Dávid váltotta gólra, 3-2-re vezettünk. Ezt követően egy csendesebb periódus következett, kisebb helyzetekig jutottak a támadók, védelmünk masszív volt, nem tudták feltörni a veszprémiek. A szürkébb perceket Dróth egy-egy villanása, valamint kapufája színesítette, a 29. percben pedigb újból betalált (4-2). A vendégek érezhetően kezdték elveszíteni hitüket, a 33. percben aztán mi elcsentük a játékszert, és a rendezetlen védelmet kihasználva: egy Dróth, Hajmási Milán, Kovács Máté összjátékból a legfiatalabb iratkozott fel a góllövők közé (5-2). Bő három perccel a lefújást megelőzően Fehér Zsolt még időt kért, ismét öt a négy elleni játékra váltottak, de komoly veszélyt már így sem jelentettek a kapunkra, több találat pedig már nem született az összecsapáson. Ezzel az első fordulóban elszenvedett egygólos verségért 5-2-es sikerű revansot vettünk, és 5 pont előnnyel állunk a tabella élén. A menetrendünkben egy egyhetes szünet következik, tíz játékosunk tart a válogatottal, a következő forfuló november 22-én vár ránk majd a Nyírgyulaj otthonában.

Juanra Calvo, vezetőedző: “A csapatom egyik legnagyobb erősségei közé tartozik az is, hogy mindig fejlődni szeretnénk és még jobban játszani. Az Aramis ellen is mindent megtettek a fiúk, de a BL után játszani minden tekintetben rendkívül nehéz, a mentális fáradtságon nem tudtunk felülkerekedni. Szerencsére ez ma már nyomtalanul eltűnt, és hatalmas kedvvel, extra teljesítményekkel tudtunk nyerni egy kiváló Veszprém ellen, ezúton is sok sikert kívánok nekik! Most következik a válogatott szünet, és bízom benne, hogy azt követően is jó teljesítményt tudunk mutatni”

FÉRFI FUTSAL NBI. 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE - VESZPRÉM FUTSAL 5-2 (2-2)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Sipos Gergő, Leandro Rezala, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Veszprém Futsal: Spandler Mátyás - Tatai József, Pál Patrik, Boromisza Dániel, Rutai Balázs, Koncsol Norbert, Fridrich Dávid, Dorogi Benjámin, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Dróth Zoltán 3 (5', 6', 29'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (22'), Kovács Máté (33'), ill. Tatai 2 (4', 14')

Sárga lapok: Dávid Richárd (6’), Sipos Gergő (24’), ill. Tatai József (20’), Boromisza Dániel (30’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top