A svéd Hammarby elleni 6-4-es győzelemmel zártuk a Bajnokok Ligája máltai fő fordulójának minitornáját. Csapatunk hat gólján hat játékosunk osztozott, és ezzel a sikerrel százszázalékos teljesítménnyel vagyunk ott Európa legjobb 16 együttese között.

A legrangosabb európai sorozat fő fordulójában két győzelemmel, és már biztos továbbjutóként léptünk pályára a minitorna utolsó mérkőzésén. Ellenfelünk, a svéd Hammarby az előző két találkozóján sem a Biala, sem pedig a St. Andrews ellen nem tudott pontot szerezni.

Az első perctől kezdve irányítottuk a mérkőzést, Vas Ádám ismét nagyon aktív volt, már korán megszerezhette volna vezetést csapatunknak. A 6. percben aztán egy nagyobb kapu előtti kavarodás után kellett mentenie az északiaknak, ismét közel jártunk a gólszerzéshez. A mérkőzés ezen periódusában inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, és a küzdelem dominált. A mieink leginkább átlövésekkel próbálkoztak, de a svédek is jelezték, hogy nagyon szeretnék megszerezni a becsületgyőzelmet: előbb egy eladott labdánál Rezalának kellett nagyot mentenie, majd be is köszönt a Hammarby, ám a labda előtte már elhagyta a játékteret, így oldalberúgással jöhettünk. Jó iramot diktáltak a felek, a 15. percben egy javunkra megítélt szabadrúgás előtt pedig időt kért Juanra Calvo vezetőedző. A megbeszélt figurából még nem sikerült gólt szereznünk, majd a Hammarby is rögzített szituációkból veszélyeztetett, de a 17. percben egy kapusról kipattanó labdát fiatal tehetségünk, Vatamaniuc-Bartha Dávid lőtt elemi erővel a kapuba (0-1). Majd alig egy minutummal később brazil légiósunkkal, Luiggi Longóval szemben szabálytalankodtak, a megítélt szabadrúgás után pedig maga a sértett szerzett gyönyörű gólt (0-2). A bekapott találat után ellenfelünk kockázatott, rögtön átállt öt a négy elleni játékra, Vas Ádám pedig büntetett, az üres kapuba ívelt, és 0-3-ra módosította az állást. Ami emberfölényes játékból nem sikerült az északiaknak, az egy gyors kontrából igen, fél perccel a játékrész vége előtt Aus Al Maliki révén szépített riválisunk (1-3). Pár másodperccel később ismét beköszöntek a fehérmezesek, a labda azonban ezúttal is kint volt, mi jöhettünk oldalról. Ez volt az első húsz perc utolsó említésre méltó momentuma, 1-3-ról várhattuk a folytatást.

A pihenő után a kapuba Gyimesi Mátét Homlok Levente váltotta, az újabb középkezdésig pedig mindössze 13 másodperc telt el: Hajmási Milán iratkozott fel a góllövők közé, ezzel pedig 1-4 állt az eredményjelzőn. Nem lassítottunk, sőt Henrique pazarul olvasta a játékot, labdát szerzett, átemelése azonban a kapufát találta el. Már ez a megmozdulás is gólt érdemelt volna, de hamarosan újabb találatnak örülhettünk: Kovács Máté volt eredményes, eldőlni látszott a három pont sorsa (1-5). Sajnos gyorsan reagáltak a svédek, egészen pontosan Gerencsér Antal vétett öngólt, így aztán visszaállt a háromgólos differencia (2-5). Kemény, ám sportszerű keretek között zajlott a mérkőzés, a játékvezető engedte a párharcokat és az ütközéseket. A 24. percben aztán már fél tucatnál jártunk, Gerencsér Antalnak is sikerült bevennie a svéd kaput (2-6).

Felpörögtek az események, egy pillanatra sem volt megállás: előbb Makolli bombázott a kapuba egy szabadrúgás utáni kavarodás után (3-6), majd Homlok Leventének kellett nagy bravúrt bemutatnia. Hajmási Milán lövésébe beleléptek, ám épp így lett veszélyes, a 31. percben azonban Homquist révén érkezett az újabb Hammarby-gól, zárkóztak az északiak (4-6). Vas Ádám a védelemben és a támadásban is főszerepet vállalt, ellenfelünk pedig vérszemet kapott, és nagyon megnyomta az utolsó perceket. Feljebb tolták a védekezésüket, ami nem igazán ízlett nekünk, sok is volt az eladott labda. Riválisunk űzött-hajtott minket, szögletből is veszélyeztetett, de Luiggi Longo is jelezte egy sistergős lövéssel, hogy nem engedjük kiénekelni a sajtot a szánkból. Az utolsó percekben újabb gól már nem született az összecsapáson, maradt a 4-6-os eredmény, ezzel pedig tökéletes mérleggel fejeztük be a Bajnokok Ligája fő fordulóját.

Együttesünk első nemzetközi idényében már Európa legjobb 16 csapata között folytathatja majd szereplését. Az elitkör sorsolására november 3-án, 14 órakor kerül sor, ahol kiderül, hogy mely topligás gárdák ellen lépünk pályára november 30. és december 5. között.

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA, FŐ FORDULÓ 5. CSOPORT 3. MÉRKŐZÉS

HAMMARBY IF FF - HALADÁS VSE 4-6 (1-3)

Hammarby: Tolga Ayranci - Gabriel Diaz, Özgur Yasar, Trimi Makolli, Alexander Browne, Patrick Ortega Gaete, Aus Al Maliki, Jonatan Almendra Cifuentes, Alan Arslan, Peiman Pahlevan, Sebastian Holmquist, Ignatius Malki

Edző: Daniel Blanco Bravo

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Henrique Diniz, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Luiggi Longo, Dávid Richárd, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Aus Al Maliki (20’), Gerencsér (23’öngól), Trimi Makoli (26’), Sebastian Homquist (31’), ill. Vatamaniuc-Bartha Dávid (17’), Luiggi Longo (18’), Vas (18’), Hajmási (21’), Kovács (22’), Gerencsér (24’)

Sárga lapok: Jonatan Almendra Cifuentes (14’), Aus Al Maliki (18’), Özgur Yasar (40’), ill. Vatamaniuc-Bartha Dávid (2’), Kovács Máté (26’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top