Kiélezett, fordulatokban bővelkedő mérkőzésen győzte le NB I.-es futsalcsapatunk a Kistarcsát. Több alkalommal is hátrányból jöttünk vissza, végül 5-3-as győzelmet arattunk. Együttesünk hazai környezetben továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, és ezzel a három ponttal a tabella élére került.

Hétfő este nyolc napon belül a harmadik mérkőzésen léptünk pályára a Haladás Sportkomplexumban, szurkolóink pedig ezúttal is megtelítették a lelátót, hogy fáradhatatlanul biztassák csapatunkat. A 6. fordulóban ellenfelünk az a Kistarcsa volt, melynek első pontjai még várattak magukra, de rendszerint megnehezítette a komolyabb játékerőt képviselő gárdák dolgát. Már a mérkőzés elején körvonalazódni látszott, hogy a vendégek főként a védekezésre fognak koncentrálni, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a rést a pajzson. A mieink közül főként Vas Ádám volt elemében, aki távoli lövésekkel, valamint szép szólóval egyaránt veszélyt jelentett a kistarcsai kapura. A sötétmezesek egy-egy kontrával jelezték, hogy nem adják könnyen magukat, de jól zártunk hátul, valamint Homlok Levente is a helyén volt. Ifjú kapusunknak az idő előrehaladtával egyre több dolga akadt, az újonc azonban nem tudott túljárni az eszén. Rengeteget lőttünk távolról a tömörülő védelemmel szemben, bátran vállalkoztunk, de egy kistarcsai láb, vagy éppen Bohony Bálint bravúrja rendre megmentette a vendégeket a góltól. A 16. percben megtört a jég: Vas Ádám hatalmas lökete a kapufáról Hajmási elé pattant, aki nem hibázott (1-0). Alig, hogy megszereztük a vezetést, egy baloldali támadást követően egyenlíteni tudott a Kistarcsa (1-1), Juanra Calvo vezetőedzőnk időt kért, ezt követően ismét a kapufát találtuk el, a labda azonban kifelé pattant. Együttesünkre rendesen rájárt a rúd a következő percekben, ugyanis előbb Nagy Kevin szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülés, majd Leandro Rezala fájlalta a bokáját, így egy ideig ő sem tudta folytatni a játékot. A 18. percben jött a vendég időkérés is, majd begyűjtöttük az ötödik faultunkat is, Vas Ádám sárgult be, így már arra is figyelnünk kellett, hogy ez a szám a félidő végéig ne változzon. Az eredmény azonban sajnos változott, egy perccel a szünet előtt egy indítás és egy szép labdaátvétel után fordítani tudott a Kistarcsa, így vendégelőnnyel vonultunk pihenőre az első játékrészt követően (1-2).

A fordulást követően csapatunk megpróbálta fokozni a nyomást, érkezett a pályára Dróth Zoltán is, és javarészt a kistarcsai térfélen folyt a játék, Henrique lövésénél azonban a gólvonalról mentettek a sötétmezesek. A 24. percben Vas Ádámmal szemben szabálytalankodott Barabás Ádám, a kistarcsaiak 19-esének már volt egy sárgája, így a kiállítás sorsára jutott, ideiglenesen megfogyatkoztak a vendégek. Az emberelőnyt sikerült gólra váltanunk, válogatott kiválóságunk, Vas Ádám egy hatalmas bombával pókhálózta ki a jobb felső sarkot, egyenlítettünk (2-2). Továbbra is bátran vállalkoztunk átlövésekkel, Hajmási is, Vatamaniuc-Bartha is, aki a kapufát találta el, a vezető találat azonban csak nem akart megszületni a fölény ellenére sem. Sőt, egy gyors kontra után a 32. percben ismét a Kistarcsa került előnybe, Besnyő Dániel volt eredményes (2-3). Bő öt perc volt hátra a találkozóból, amikor átálltunk öt a négy elleni játékra, ennek pedig hamar meg is lett az eredménye: türelmesen megjárattuk a védőfal előtt a labdát, majd Hajmási Milán centerezésébe ért bele szerencsétlenül Bita László, a labda pedig a hálóban kötött ki (3-3). Egy perc sem telt el az egyenlítés után, amikor brazil légiósunk, Henrique Diniz lőtte ki a bal alsó sarkot. Az 1-0-s állás óta először, de talán a legjobbkor vezettünk a mérkőzésen (4-3). A vendégek az utolsó percig küzdöttek, ám miután Kovács Máté passzából Dróth Zoltán is meglőtte a maga gólját, (5-3) eldőltek a lényegi kérdések. Csapatunk ezzel az itthon tartott 3 ponttal a tabella élére került, pénteken pedig már következik a Kecskemét elleni idegenbeli erőfelmérő.

Juanra Calvo vezetőedző: „Jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk, a helyzeteinket viszont sajnos megint nem sikerült értékesíteni. A kistarcsai egyenlítés, majd fordítás után kicsit idegesek lettünk, így aztán megbeszéltük a szünetben, hogy a lehetőségeinket a gólszerzésre ki kell használnunk, erre kell koncentrálnunk. Gratulálok a Kistarcsának, mert nagyon jó mérkőzéseket játszanak. Mi pedig ennél sokkal jobban is tudunk játszani, és remélem, hogy ez pénteken a Kecskemét ellen meg is fogjuk mutatni”

FÉRFI FUTSAL NB I., 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE – KISTARCSA FUTSAL 5-3 (1-2)

Haladás VSE: Homlok Levente – Hajmási Milán, Sipos Gergő, Leandro Rezala, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Kistarcsa Futsal: Bohony Bálint, Besnyő Dániel, Dolhai Gergő, Kövesdi Zsombor, Méhes Pál, Horváth Bence, Ribai Richárd, Kavalecz Márk, Gellérfi Sándor, Dolhai Simon, Mezőfalvi Loránd, Bita László, Varhoczki László, Barabás Ádám

Gólszerzők: Hajmási Milán (16’), Vas Ádám (25’), Bita László (37’, öngól), Henrique Diniz (37’), Dróth Zoltán (39’), ill. Gellérfi Sándor (16’), Kövesdi Zsombor (19’), Besnyő Dániel (32’)

Sárga lapok: Méhes Pál (9’), Kövesdi Zsombor (15’), Vas Ádám (18’), Henrique Diniz (18’),

Piros lap: Barabás Ádám (24’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top