Fordulatos mérkőzésen tudtunk 4-3-ra nyerni az Újpest ellen. Luiggi Longo megszerezte első Haladás-gólját, Dróth Zoltán duplázott.

Bajnokok Ligája-főtáblás együttesünk négy bajnoki találkozón lép pályára 12 nap leforgása alatt, a sorozatterhelést az Újpest gárdájával kezdtük meg hétfőn este a Haladás Sportkomplexumban. Játékosaink közül öten: Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Nagy Kevin, Hajmási Milán és Sipos Gergő háromnapos felmérésen vettek részt a futsalválogatottal Telkiben, Vas Ádám pedig bokasérüléssel bajlódott, így csapatunk mindössze egy közös edzéssel tudott készülni a fővárosiak ellen.

A mérkőzés előtt Mersich Péter a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében átadta a 2020/2021-es idény legjobbjainak megítélt díjakat. Juanra Calvónak az „NB I. legjobb vezetőedzője”, Nagy Kevinnek pedig „NB I. felfedezettje” elismerést.

A bajnoki pontvadászat 5. fordulóját lendületesen kezdtük, az első komolyabb lehetőség Henrique Diniz lövése volt, majd Dróth Zoltán szabadrúgását kellett bravúrral védenie az újpestiek kapusának. Amellett, hogy veszélyes támadásokat vezettünk, hátul is nagy erőket kellett mozgósítanunk, mert vendégeink kontráiban is benne volt a gólveszély. Majd Vas Ádám remek kapáslövésénél Vámosi hárítására volt szükség, az 5. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Hajmási Milán szemfüles labdaszerzés után hozta remek helyzetbe Dróth Zoltánt, aki nem hibázott és megszerezte a vezetést csapatunknak (1-0).

Két minutummal később azonban egy labdavesztésünk bosszulta meg magát, melyből Suscsák Máté egyenlíteni tudott (1-1), folytatódott a magas hőfokú párharc. Az Újpest több alkalommal is csak szabálytalanság árán tudta megállítani játékosainkat, a negyedik fault után megítélt szabadrúgásból pedig ismét betaláltunk: Luiggi Longo óriási erővel bombázott a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést és első Haladás-gólját (2-1). A folytatásban is hatalmas küzdelem folyt a pályán, ellenfelünk a 14. percben átállt az öt a négy elleni játékra, még nagyobb nyomást helyezve ezzel védelmünkre. Úgy tűnt, hogy Suscsák lövése és Alasztics védése lesz a játékrész utolsó momentuma, azonban Sipos Gergőt billentették ki az egyensúlyából, ami már a hatodik faultja volt a vendégeknek, kisbüntetővel jöhettünk. A labda mögé Dróth Zoltán állt, a vendégek kapusa védett, a kipattanót pedig Vatamaniuc-Bartha rúgta kapufára. A 2-1-es állás már nem változott a szünetig, egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

Ahogy az első játékrészben, úgy a fordulás után is bebizonyosodott, hogy az Újpest jól felkészült belőlünk, és mindent megtesznek a pontszerzésért. Az összecsapás ezen szakaszában rangidős brazil légiósunk, Henrique volt elemében, aki távolról is veszélyeztetett, majd egy villámgyors kontratámadás végén okos löbbölése a felsőlécről pattant a kapu fölé. A 27. percben aztán Dróth Zoltán zsenialitása után örülhettünk, válogatott játékosunk pazarul forgatta be védőjét, miután kiosztott egy kötényt, majd ballal nagy gólt lőtt, 3-1-re módosítva ezzel az állást. Ezt követően viszont a lilák ismét átálltak öt a négy elleni játékra, ezzel pedig gyorsan tudtak válaszolni Horváth Benedek révén (3-2). Újra nyílt lett a mérkőzés, Sipos Gergő kapufája és Henrique helyzete következett, a 33. percben viszont a vendégek voltak eredményesek, Moreira Alves Lucas találatával újfent döntetlen volt az állás (3-3). Az újpestiek vérszemet kaptak, ismételten megpróbálkoztak az emberelőnyös játékkal, borítani szerették volna a papírformát. Ehhez persze nekünk is volt egy-két szavunk, az utolsó erőtartalékainkat mozgósítottuk a három pont megszerzése érdekében, a végjátékban pedig mi is öt a négy elleni játékra váltottunk. Kevesebb mint egy perc volt hátra, amikor Luiggi Longo tette sarokkal kapura a labdát, amely Harnisch Ákost is érintve végül a kapuban kötött ki (4-3), megszerezve ezzel a győzelmet csapatunknak. Csütörtökön 19 órakor pedig már az Aramist fogadjuk a Haliban, fontos pontokért folytatódik a menetelés. 

Juanra Calvo, vezetőedző: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert a válogatott játékosaink nem voltak velünk az elmúlt héten, az Újpest pedig erősebb lett ebben a szezonban. Gratulálok az ellenfelünknek, mert egy nagyon jó meccset játszottunk velük, és dicséret illetti a mieinket, mert végig nyerni akartak és nagyon örülök, hogy ez sikerült. Tudtuk, hogy sűrű menetrend vár ránk, mindent megteszünk, hogy frissen lépjünk pályára és jól játsszunk csütörtökön”

FÉRFI FUTSAL NBI., 5. FORDULÓ

HALADÁS VSE – ÚJPEST FC-220VOLT 4-3 (2-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Nagy Kevin, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Újpest FC-220VOLT: Vámosi Marcell – Moreira Alves, Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Tyukász Péter, Németh Péter, Béres Roland, Sánta János, Nehéz Krisztián, Horváth Benedek, Camara Sobral, Panyi Kristóf, Béres Dominik

Technikai vezető: Kovács Balázs

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2 (5’, 27’), Liuggi Longo (8’) Harnisch Ákos (40’ öngól)., ill. Suscsák Máté (7’), Horváth Benedek (29’), Moreira Alves (33’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top