Óriási csatában nyerte meg U11-es futsalcsapatunk a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség tornarendszerben lebonyolított bajnokságát. A Jáger Sándor és Vas Ádám által felkészített fiataljaink hazai környezetben vehették át az aranyérmeket és emelhették magasba a bajnoki serleget. Ezzel szakágunk utánpótlás-korosztályában összesen három bajnoki címet (U15, U13 és U11) szerzett egyesületünk a 2020/2021-es szezonban.

Ahogy minden sportágra, úgy a futsalosok szezonjára is alaposan rányomta bélyegét a koronavírus-járvány. A legkisebbeknél a létszám felduzzasztása mellett a csapat kialakítása, és a minőségi felkészítés is komoly kihívást támasztott a Vas Ádám-Jáger Sándor edzőpáros elé. A Vas Megyei Labdarúgó Szövetség égisze alatt meghirdetett, és tornarendszerben lebonyolított korosztályos bajnokság alapszakasza két körét felső-, és alsó-házi rájátszás követte. Igaz a rájátszás a szokásosnál később folytatódott, hiszen a Magyar Kormány döntésének értelmében fel kellett függeszteni. A munka persze nem állt meg, és végül bajnokként zárhatták fiataljaink a szezont. A legkisebbek ráadásul az NB I.-es csapat több mérkőzését is végigszurkolták, ezzel is támogatva példaképeiket.

- Nehéz és hosszú szezonon vagyunk túl, a munkát még tavaly augusztusban Vas Ádámmal kezdték el a fiatalok. A kezdeti néhány fős keretünk szép lassan 16 főre duzzadt, akikkel heti 3 edzéssel készültünk a bajnokságra. Az első tornára, amelynek Répcelak adott otthont, úgy utaztunk el, hogy a gyerekek zöme alig 2-3 edzésen vett részt. Ennek tükrében érthető a mérlegünk, amely egy döntetlen és a három vereség volt - árulta el Jáger Sándor.

A tréner november elején csatlakozott válogatott játékosunkhoz, így már ketten vállvetve segíteni a fiatalok szakmai és mentális felkészítését. A komoly munka gyümölcse pedig beérett az alapszakasz második fordulójára, amikor csapatunk kivívta a felső-házi rájátszást.

- A srácok rendkívül fogékonyak voltak az edzéseken, mindig nagy lelkesedéssel látogatták, keményen dolgoztak. Ennek az eredménye tükröződött már a soron következő tornán, amelyet veretlenül nyertünk meg. Öröm volt látni, hogy pár hónap elteltével mekkora fejlődést mutattak és milyen boldogok voltak a sikerüktől - tette hozzá a szakemberünk.

A felső-házban négy csapattal kellett megmérkőzni, szintén tornarendszerben, amelyet áprilisban és májusban bonyolítottak le. Itt már kiélezett mérkőzéseket játszottak a résztvevő csapatok, a végelszámolásnál a gólkülönbség döntött együttesünk javára.

- Óriási tettet vittek véghez fiatal játékosaink, akik végül az első helyen végeztek, ez egyben azt is jelenti, hogy a Haladás VSE U11-es csapata Vas megye abszolút bajnoka is. Megérdemelték a srácok, nagyon sokat dolgoztak érte. Hamarosan következik a nyári táborunk, melyet egy kis pihenő követ, hogy utána újult erővel folytathassuk a munkát. Előreláthatólag Vas Ádámmal közösen visszük tovább a csapatot, és mindent megteszünk azért, hogy fejlődésük továbbra is töretlen maradjon - zárta gondolatait Jáger Sándor.

2020/2021 Vas Megyei Futsal U-11 bajnokság eredménylista:

Alapszakasz

I. forduló - 2020.10.17. (Répce Sportcsarnok)

Haladás VSE - Kőszegi Lóránt FC 'A' 2-5
Haladás VSE - Foci Futball Club HOSE SE (Sárvár) 2-6
Haladás VSE - Söpte SE 1-3
Haladás VSE - Grundball PFC 2-2

II. forduló - 2021.02.20. (Haladás Sportkomplexum)

Haladás VSE - Grundball PFC 7-0
Haladás VSE - Söpte SE 9-1
Haladás VSE - Foci Futball Club HOSE SE (Sárvár) 3-0
Haladás VSE - Kőszegi Lóránt FC 'A' 10-2

 

Felső-házi rájátszás

I. forduló - 2021.04.17. (Haladás Sportkomplexum)

Haladás VSE - Lurkó UFC 3-0
Haladás VSE - Kőszegi Lóránt FC 'A' 6-1
Haladás VSE - Kék Sünik ULC 4-2
Haladás VSE - Foci Futball Club HOSE SE (Sárvár) 7-0

II. forduló - 2021.05.01. (Haladás Sportkomplexum)

Haladás VSE - Lurkó UFC 3-0
Haladás VSE - Kőszegi Lóránt FC 'A' 5-1
Haladás VSE - Kék Sünik ULC 0-3
Haladás VSE - Foci Futball Club HOSE SE (Sárvár) 2-4

 

Vas Megyei Futsal U11-es bajnokság végeredménye

  1. Haladás VSE - 18 pont (30-11)
  2. Foci Futball Club HOSE SE (Sárvár) - 18 pont (22-14)
  3. Kék Sünik ULC - 15 pont
  4. Kőszegi Lóránt FC 'A' - 9 pont
  5. Lurkó UFC - 0 Pont

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top