Másodosztályú futsalcsapatunk a harmadik helyen álló Magyar Futsal Akadémia otthonában ért el 2-2-es döntetlent. Az alapszakasz utolsó előtti mérkőzésén Fehér Dániel és Knizs Olivér volt eredményes, a felső-házi tagságért pedig a Haladás Sportkomplexumban küzdhetünk meg majd a 22. fordulóban.

NB II.-es futsalegyüttesünk a 20. fordulóban játék nélkül lett 3 ponttal gazdagabb, mert a Nagykanizsa csapata nem vállalta a mérkőzést. Az alapszakasz utolsó előtti, 21. fordulójában harmadik helyen álló a Magyar Futsal Akadémiához utaztunk. A felső-házi hely miatt nagy téttel bíró találkozót lendületesen kezdtük: támadásban és védekezésben is remekeltünk, több komoly helyzetet is kidolgoztunk, de ezeket gólra nem sikerült váltani. A 15. percben aztán kissé váratlanul a budapestiek szerezték meg a vezetést, a saját térfelünkön vesztettünk labdát, a hazaiak játékosa pedig egy ütemtelenül ellőtt lövéssel büntetett (1-0). Küzdelmes, harcos játék folyt a pályán, ez a faultok számában is megmutatkozott: a 18. minutumban ellenfelünk jutott kisbüntetőhöz, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel. A félidő utolsó percében aztán egy szépen kidolgozott támadásból Fehér Dániel révén egalizáltunk (1-1), és mivel több találat már nem esett, döntetlennel vonultunk pihenőre.

A második játékrészben is a mi akaratunk érvényesült, rendkívül fegyelmezetten és határozottan játszottunk. Taktikus játékunknak a 25. percben meg is lett a gyümölcse: Knizs Olivér tetszetős egyéni megmozdulásából megszereztük a vezetést (1-2). A párharc ezt követő szakaszában mindkét oldalon adódtak helyzetek, ezek azonban csak lehetőségek maradtak egészen az utolsó minutumig. A 39. percben végül ellenfelünk öt a négy elleni játékból egyenlíteni tudott (2-2), ezzel pedig az összecsapás végeredményét is beállították. Csapatunk így egy ponttal tért haza a bajnoki pontvadászat alapszakaszának utolsó idegenbeli mérkőzéséről. Az utolsó fordulóban március 4-én, 19 óra 30 perckor a 10. helyen álló Szigetszentmiklós gárdáját fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban. Csapatunk ezen a találkozón teheti meg az utolsó fontos lépést a felső-házba kerülésért, azonban a felső-házi tagság csak március 7-én dől el biztosan, hiszen riválisaink aznap mérkőznek meg aktuális ellenfeleikkel.

Sziffer András vezetőedző: „A mérkőzés képe és a helyzeteink alapján győzelmet érdemeltünk volna. De így sem vagyunk elégedetlenek, mert a dobogós otthonából sikerült fontos ponttal távoznunk, így a saját kezünkben maradt a felső-házi pozíciónk megtartásának lehetősége. Gratulálok a játékosoknak! Helyén volt a szívük, átérezték a mérkőzés fontosságát, és ennek megfelelően remek teljesítményt nyújtottak”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 21. FORDULÓ

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA – HALADÁS VSE II. 2-2 (1-1)

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA: Madarász Viktor, Lőrincz Máté, Bencsik Gergő, Tarpai Gyula, Módly Dominik, Boldizsár Márk, Szabó Dávid, Fábián Tamás, Hunyadi Mátyás, Márki Dániel, Vas Gergely, Dávid Tamás, Csordás Márton, Bokor Gergő

Vezetőedző: Tóth Szabolcs

HALADÁS VSE: Homlok Levente – Papp Zsombor, Vidák Balázs, Knizs Olivér, Fehér Dániel, Puhr Bálint, Kovács Máté Péter, Kiss Patrik, Vincze Bálint, Horváth Bendegúz, Dobos Dávid, Horváth Félix, Horváth Zénó, Volner Bence

Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Szabó Dávid (15’), Bencsik Gergő (39’), ill. Fehér Dániel (19’), Knizs Olivér (25’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top