Hiányos keretű NB II.-es futsalcsapatunk 5-2-re kapott ki a Nagykanizsától. Mindkét szépítő találatunkat Horváth Zénó szerezte a mérkőzés utolsó perceiben.

Másodosztályú együttesünk október 25-én lépett utoljára pályára a bajnokságban, mivel az azt követő 8. fordulós ellenfele, a Budapesti Atlétikai Klub nem jelent meg a Haladás Sportkomplexumban. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata értelmében ebben az esetben a bajnoki pontok minket illettek. A 9. játéknapon Nagykanizsára utaztunk, ám nem jó előjelekkel várhatta Sziffer András együttese az összecsapást, vezetőedzőnk ugyanis több meghatározó játékost nélkülözni kényszerült. Ennek ellenére felvállaltuk a bátor támadójátékot, a hazaiak a kontráikra építettek, ebből pedig egy jó iramú, lendületes mérkőzés kerekedett. A hibáink viszont sajnos nem maradtak büntetlenül, az 5. percben megszerezte a vezetést a Nagykanizsa (1-0). A folytatásban mindkét félnek megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, a játékrész hajrája viszont a házigazdáról szólt: előbb a 17. minutumban növelte előnyét zalai riválisunk (2-0), majd két perccel később már háromgólos hátrányba kerültünk (3-0). A fordulás után öt a négy elleni játékra váltottunk, megpróbáltunk zárkózni, de a pontatlanságaink miatt nem jártunk sikerrel. A 26. percben aztán kapusunk, Homlok Levente a kiállítás sorsára jutott, ezt ellenfelünk rögtön ki is használta és négygólosra növelte előnyét (4-0). A Nagykanizsa élvezte a játékot, mi viszont nem találtuk önmagunkat, küszködtünk, ez látszódott a teljesítményünkön is. Fiataljaink hibát hibára halmoztak, ez pedig annak rendje és módja szerint meg is bosszulta magát: még ugyanebben a percben ismét középkezdéshez kellett mennünk, egy újabb zalai találatot követően 5-0 állt az eredményjelzőn. A végjátékban ismét átálltunk emberelőnyös játékra, ezúttal viszont már sikerült gólokat szerezni belőle: Horváth Zénó a 37., majd a 40. percben is eredményes volt, így alakult ki a mérkőzés 5-2-es végeredménye. November 22-én rangadó vár csapatunkra, a velünk azonos pontszámmal rendelkező, és a tabella második helyén álló Magyar Futsal Akadémia érkezik a Haladás Sportcsarnokba.

Sziffer András, vezetőedző: „Fiatal, tartalékos felállású csapatunknak csak villanásai voltak, ez pedig ennyire volt elég ma. Rengeteg dologban kell fejlődnünk, ha pontokat akarunk szerezni az NB II.-ben. Nem az eredmény, hanem a mutatott játék az elkeserítő számomra”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 9. FORDULÓ

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - HALADÁS VSE II. 5-2 (3-0)

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB: Németh Marcell, Takács Dávid, Schuller Ferenc, Fujsz Richárd, Millei Bálint, Zsiborás Gábor, Horváth Gergő, Kollár Péter, Pesti Attila, Gergály Gyula, Józsa Ádám

Sárga lap: Millei Bálint (33’)

HALADÁS VSE II.: Homlok Levente, Knizs Olivér, Mézer Viktor, Kiss Patrik, Vidák Balázs, Németh Krisztián, Kárász Noel, Dobos Dávid, Horváth Zénó, Horváth Félix, Sodics Ádám

Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Schuller Ferenc 3 (5’, 17’, 27’), Kollár Péter (19’), Fujsz Richárd (27’), ill. Horváth Zénó 2 (37’, 40’)

Sárga lap: Horváth Zénó (25’), Vidák Balázs (26’)

Piros lap: Homlok Levente (26’)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top