NB II.-es csapatunk a bajnokság 6. fordulójában 5-2-es vereséget szenvedett a Sárvár ellen. Vidák Balázs két góljának köszönhetően a félidőben még döntetlenre állt a mérkőzés, azonban a duplázás vasi riválisunknak kétszer is sikerült, így ők gyűjtötték be a három pontot.

A listavezető UTE elleni vereség után a komoly játékerőt képviselő, korábbi válogatott játékosokat is soraiban tudó Sárvár együttese érkezett a Haladás Sportcsarnokba. Már a bemelegítés sem indult jól a mieink számára, ugyanis kapusunk, Homlok Levente bokája kifordult, így nem állhatott a csapat rendelkezésére. A mérkőzés elején a főként kontrákra berendezkedett vendégek ellen remekül kezdtünk, védekezésben és támadásban egyaránt jól dolgoztunk. A gyors sárvári ellentámadásokban azonban rendre ott volt a veszély, a 12. percben aztán a korábbi válogatott, valamint Haladás-játékos, Halmos Máté révén a Sárvár szerezte meg a vezetést (0-1). Ezt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, ez pedig két perc leforgása alatt egy Vidák Balázs duplával az előnyünket is jelentette a 17. percre (2-1).  Nem tartott sokáig örömünk, a következő minutumban egy sarokrúgást követően gyorsan egyenlített a vendégalakulat, a játékrész végéig pedig már nem esett több találat (2-2).

A második félidőt rögtön egy góllal nyitotta vasi riválisunk, Halmos Máté másodszor talált be (2-3). Az újabb bekapott gól után is volt tartás csapatunkban, mentünk előre. Beszorítottuk a Sárvárt, de semmi sem akart összejönni, nem úgy, mint ellenfelünknek, akik egy védelmi megingásunkat kihasználva már két góllal vezettek (2-4). Innentől kezdve már nem volt veszítenivalónk, öt a négy elleni játékra váltottunk, de nem tudtunk mit kezdeni a masszívan, fegyelmezetten védekező vendégekkel, ráadásul egy labdaszerzés után Kuti András megszerezte csapata ötödik, saját maga második gólját (2-5). Ekkor öt perc volt még hátra a mérkőzésből, mi pedig megpróbáltunk minden lehetőséget megragadni, hogy kisebb csodát hajtsunk végre. Továbbra is emberfölényes játékot játszottunk, a Sárvár azonban kihúzta kapott gól nélkül a hátralévő időt, a lefújásig az eredmény már nem változott. Csapatunknak jövő héten a Pécs otthonában lesz lehetősége javítani.  

Sziffer András, vezetőedző: „Azt gondolom, hogy mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy megnyerjük a találkozót, jól támadtunk, megvoltak a lehetőségeink, de a védekezésben elkövetett hibáinkat remekül használta ki a Sárvár, amely nem érdemtelenül nyerte meg a mérkőzést. Több elkerülhető gólt kaptunk, de a befejezések tekintetében is bőven van hova fejlődni. Jövő héten Pécsre látogatunk, ahol megpróbálunk javítani!”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE II. – SÁRVÁRI FUTSAL 2-5 (2-2)

Haladás VSE II.: Soronics Gergő – Gerencsér Antal, Knizs Olivér, Szalmás Zoltán, Vidák Balázs, Homlok Levente, Kiss Patrik, Mézer Viktor, Horváth Félix, Kovács Máté, Puhr Bálint, Horváth Zénó, Volner Bence, Kárász Noel

Edző: Sziffer András

Sárvári Futsal: Soós Benjámin – Gyenese Ádám, Fábián Kristóf, Halmos Máté, Szakasics Balázs, Bankits Krisztián, Faiszt Péter, Osvald Márió, Manganelli Zsolt, Hegyesi Zsolt, Nagy Martin, Tóth László, Manganelli Attila, Kuti András

Gólszerzők: Vidák Balázs 2 (16’, 17’), ill. Halmos Máté 2 (12’, 21’), Gyenese Ádám (18’), Kuti András 2 (27’, 35’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top