Klubunk öt játékosa lépett pályára a magyar futsalválogatott fehéroroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, melyet a mieink 21-re nyertek meg a fővárosi Vasas-csarnokban, így reális esélyünk van arra, hogy kijussunk a 2022-es hollandiai kontinenstornára.

Nem kevesebb, mint négy Hali-játékost jelölt a kezdőcsapatba Turzó József szövetségi kapitány: a kapus Alasztics Marcell mellett Dróth Zoltán, Hajmási Milán és Vas Ádám volt a pályán a kezdőrúgás pillanatában. Csupán a veszprémi Komáromi Péter képviselt más egyesületet.

A találkozó 5. percében már a berettyóújfalui Rábl János is a játéktéren volt, és ő szerezte meg Alasztics Marci tértölelő kidobását követően a vezetést. Ezt követően inkább a vendégek játszottak némi fölényben, ám a félidő hajrájában ismét Rábl János villant, ám lövése kipattant a kapufáról. 

Szünet után újfent a fehéroroszok diktálták a tempót. A 24. percben Alasztics Marci egy bravúros védéssel megóvta kapunkat a góltól, de nem sokkal később Silivonchyk már nem hibázott, közvetlen közelről és 1–1-re alakította az állást. Szinte azonnal válaszolhattunk is volna a vendégek találatára, ám Tatai József helyzeténél a belorusz kapus védett nagyot. A 30. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult, Dróth Zoltán remek átadása után Pál Patrik bombázott a hálóba.

A mérkőzés hajrájában a fehéroroszok átálltak az öt a négy elleni játékra, de csak egy kapufáig jutottak, így a Dávid Richárdot is soraiban tudó válogatottunk 2–1-re megnyerte a rendkívül fontos összecsapást. Ennek köszönhetően nemzeti csapatunk két fordulót követően három ponttal rendelkezik az Európa-bajnoki selejtezők 5. csoportjában, melyben a fenti két együttesen kívül Kazahsztán és Izrael szerepel még.

Magyarország-Fehéroroszország 2–1 (1–0) 

Gólszerzők: Rábl (5.), Pál (30.) illetve Silivonchyk (27.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top