Bajnoki címre törő futsal csapatunk 0-2 végeredményű győzelmet aratott az NB I-es pontvadászat 16. fordulójában az Aramis SE otthonában. A mieink az újabb sikernek köszönhetően a tabella élére ugrottak.

Tavaly október közepén Juanra mester legénysége parádés játékkal 11–2-re verte a Haladás Sportkomplexumban az Aramis SE gárdáját, és a derbi elején most is úgy nézett ki, hogy akár szombathelyi gólfesztivál lehet a meccs vége, mivel Gerencsér Antal találatával már a 7. percben megszereztük a vezetést: fiatal centerünk Kovács Máté beadását paskolta közvetlen közelről az üresen tátongó kapuba. A folytatásban azonban a hazaiak „bunkerfocira” rendezkedtek be, és így nagyon nehezen sikerült helyzetet kialakítanunk. Igazából csupán Vidák Balázs előtt adódott egy óriási ziccert, ám azt nem tudta gólra váltani tapasztalt játékosunk.

Az 1–0-ás vezetésünkről kezdődő második játékrészben sem változott a koreográfia: leginkább átlövésekkel tudtuk a betömörülő budaörsiek kapuját veszélyeztetni. A 30. percben viszont eldőlt a három bajnoki pont sorsa: Harnisch Ákos büntetőt érően szabálytalankodott Sipos Gergővel szemben a hazaiak kapujának előterében, a 6 méterest pedig Dróth Zoltán bombázta elemi erővel a jobb alsó sarokba. Mint később kiderült, a magyar válogatott csapatkapitánya ezzel be is állította a 2–0-ás végeredményt.

Pálmay Tamás szakágvezető: - Ez a mérkőzés a kötelező győzelem kategóriába tartozott, amit aztán be is gyűjtöttünk. Külön pozitívum, hogy a fiataljaink sok időt tölthettek a pályán és éltek is a lehetőséggel, mert mindkét gólunkban jelentős szerepet vállaltak.

Csapatunk győzelmének köszönhetően a tabella első helyére ugrott. A mieink legközelebb kedden 18 óra 30 perckor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a bronzérmes pozícióban állomásozó Veszprém otthonában.

Aramis SE-Haladás VSE 0–2 (0–1)

Gólszerzőink: Gerencsér Antal (7.), Dróth Zoltán (30.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top