A két csapat második felkészülési mérkőzésén óriási meglepetésre 2:1-re legyőzte Veszprémben a magyar futsalválogatott a világ egyik legjobb csapatát, az orosz nemzeti együttest.

Turzó József szövetségi kapitány öt Haladás-játékost hívott be az Európa-bajnoki selejtezőkre gyakoroló keretébe, így Alasztics Marcell, Sásdi Bálint, Dróth Zoltán, Vas Ádám és Hajmási Milán is aktív részese lehetett annak, hogy a magyar futsalválogatott története során első alkalommal legyőzte az orosz csapatot. Már a két gárda első mérkőzésén is csak nagy szerencsével nyert 3:2-re a „szbornaja”, ám második derbin már nem volt pardon, és a mieink Dávid Richárd duplázásának köszönhetően két vállra fektették a világbajnoki ezüstérmest. A szombathelyiek számára külön öröm, hogy így győzelemmel ünnepelhette 125. válogatottságát Dróth Zoltán.

Turzó József szövetségi kapitány: - Lehet, hogy furcsán hangzik, de szerintem azon a meccsen játszottunk jobban, amelyiken veszítettünk. Most viszont óriásit küzdöttünk és ez volt a győzelem záloga. Büszke vagyok a csapatra. Ezen az úton kell tovább haladnunk és akkor sikeresen vívhatjuk majd meg az Európa-bajnoki selejtezőket.  

Magyarország-Oroszország 2:3 (0:0)

A magyar gólszerzők: Pál, Dávid

Magyarország-Oroszország 2:1 (1:0)

A magyar gólszerzők: Dávid 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top