Íjászaink júliusban sem tétlenkedtek, sorra halmozták az érmeket a hazai versenyeken. Sikereik bizakodásra adhatnak okot az augusztusi világ- és Európa-bajnokságon.

Az elmúlt hónapban is több érmet szereztek íjászaink. Július első hétvégéjén a Nyugat-Dunántúli Regionális bajnokság második fordulójára utaztunk, ahol 7 versenyzőnk is dobogóra állhatott. A megmérettetésen nem talált legyőzőre Seres Armand, Molnárné Tóth Szilvia, Molnár József és Szabolcsi Bálint sem. Majd a helyi versenyt a Terep Országos Bajnokság követte Szőcsénypusztán, ahol Molnár József szoros versenyben a második helyet szerezte meg.

Az év utolsó GP fordulóját és a 3D Országos Bajnokságot Szekszárdon rendezték meg július utolsó két hétvégéjén. A két versengésről összesen 9 érmet sikerült hazahozni. A Grand Prix-n Molnár József és felesége, Szilvi az első helyen zártak, Donázy Imola ezüst, míg Tomsics Balázs és Kukorelli Edit bronzérmet szereztek. Július utolsó versenyén Molnár József és Donázy Imola országos bajnoki címet szereztek, míg Kukorelli Edit második, Molnárné Tóth Szilvia pedig harmadik lett.

Ez az időszak igazán megerőltető volt, de egyben jó felkészítő is versenyzőink számára az augusztus elején megrendezésre kerülő világ- és Európa-bajnokságra. A viadalra közel 600 íjász regisztrált, az utolsó lövéseket augusztus 14-én, a szombati döntőkben adják le.

Takács Gergő, szakosztályvezető: “Versenyzőink kimagasló eredményeket értek el eddig, és a nemzetközi versenyek még csak most kezdődnek. Összesen három fontos megmérettetés vár még ránk ebben az évben. Bízom benne, hogy íjászink folytatni tudják a kitűnő szereplésüket, és dobogós helyekkel tudjuk zárni majd a 3D szezont.”

Tomsics Balázs: “Úgy gondolom, hogy az egyéni megmérettetésben nyitva a kapu, egészen a dobogóig. Sajnos a tavalyi évben elmaradtak a nemzetközi versenyek, így nem tudom, hogy a külföldi ellenfeleim milyen szinten vannak. Felkészülésem jól sikerült, az utóbbi időszakban főleg a mentális részre fordítottam nagyobb hangsúlyt. A versenynapokon törekedni fogok a kiegyensúlyozott teljesítményre, és szeretnék minél magasabb ponttal zárni.”

 

Nyugat-dunántúli Regionális Bajnokság - Zalaegerszeg

Molnár József Dodesz - I. hely

Molnárné Tóth Szilvia - I. hely

Seres Armand - I. hely

Szabolcsi Bálint Bence - I. hely

Donázy Imola - II. hely

Keszey Gergely - II. hely

Tomsics Balázs - II. hely

Kondora Cecília - V. hely

Kukorelli Edit - IV. hely

Terep Országos Bajnokság - Szőcsénypuszta

Molnár József - II. hely

Grand Prix IV. forduló - Szekszárd

Molnár József Dodesz - I. hely

Molnárné Tóth Szilvia - I. hely

Donázy Imola - II. hely

Tomsics Balázs - III. hely

Kukorelli Edit - III. hely

Seres Armand - IV. hely

Kondora Cecília - VII. hely

Gajdi József Csaba - XIII. hely

Szabó Gábor - XVIII. hely

3D Országos Bajnokság - Szekszárd

Donázy Imola - I. hely

Molnár József Dodesz - I. hely

Kukorelli Edit - II. hely

Molnárné Tóth Szilvia - III. hely

Tomsics Balázs - IV. hely

Seres Armand - sérülés miatt feladta

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 15
2. Futsal Veszprém 13
3. Nyírbátori SC 10
4. SG Kecskeméti Futsal 9
5. MVFC Berettyóújfalu 7
6. Újpest FC-220VOLT 7
7. Maglódi TC 7
8. DEAC 6
9. A Studio Nyíregyháza 5
10. Aramis SE 4
11. PTE-PEAC 1
12. Magyar Futsal Akadémia 0
Go to top