SZENT-BENEDEK BALATONFÜRED – HALADÁS VSE/VASI SPORT AKADÉMIA 2:3

Budapest, vezette: Oláh, Ifj. Szabó,

 

HVSE/VSA:        Varga Nikolett, Bokor Laura, Dancsecs Nikolett, Tóth Zsuzsanna, Kiss Brigitta, Fazekas Szilvia,  Zoltán Anna (libero)

csere:                   Végh Júlia, Demény Laura, Varga Réka, Simon Judit, Horváth Dóra, Dabronaki Emese, Farkas Barbara(libero)

Vezetőedző: Mucsi Péter, edzők: Bodovics Árpád, Antonio Mircea Petre,

 Jók:        Fazekas Szilvia,  Zoltán Anna, Horváth Dóra, Végh Júlia

Hetekig tartó egyeztetés előzte meg a nyugati csoport rangadóját. A balatonfüredi csapat teremfoglaltságra hivatkozva nem kívánta megrendezni a kiírt mérkőzést, az eredeti időpontban. Az általa felajánlott másik időpontok utánpótlás versenyekkel ütköztek, ezért nem éppen barátságos gesztusként Balatonfüred helyett, Budapestre vitte a mérkőzést, jelentős plusz terheket róva ezzel a HVSE/VSA csapatára az utazás és az pénzügyek terén is.

Az előzmények és a tabellán elfoglalt első két hely parázs rangadót ígért. A nézőknek nem is kellett csalatkozniuk. 

Nagyon felfokozott állapotban kezdte a mérkőzést a balatonfüredi csapat. Kiválóan nyitottak, ezzel zavart okoztak a vendégek soraiban. Nagyon akart a vendégcsapat, de nem találta a játék ritmusát. A végjátékban még zárkózni tudott ellenfelére, de a sok hiba miatt elajándékozta a játszmát a hazai csapatnak.

A második játszmában is domináltak a hazaiak. Hiába cserélt, kért időt Mucsi Péter edző, nem akart zökkenőmentesen működni a vendégek játéka, rengeteg nyitásrontással, elütött labdával segítették ellenfelüket. A vendéglátók pedig szárnyaltak. Kiválóan nyitottak és mezőnyben is remekeltek a mérkőzés e periódusában. Kettő nullára elhúzott a hazai csapat a szettek tekintetében.

Nagyot fordult a játék képe a harmadik játszmában. Magára talált a zöld/fehér alakulat. Feljavultak a nyitásai, így magabiztosabbá vált a játéka. Támadásban is ellenfele fölé nőt a harmadik játszmában a listavezető. Parádés játékkal nyerte meg a játszmát és tartotta mérkőzésben magát vendégcsapat.

A negyedik szett közepéig 1-2 ponttal a Szent-Benedek vezetett. Az eddig is kiváló, magas színvonalú játékot tovább tudták fokozni a csapatok. Mindkét oldalon dominált a szélsőjáték. Tóth Zsuzsanna és Bokor Laura is többször volt eredményes támadásban. A játszmában az igazi áttörést Horváth Dóra nyitásai hozták el. 20-18-as hazai vezetésről 24-20-ra alakította az eredményt. Környei Dóra támadásaival zárkózott ugyan a piros mezes alakulat, azonban ez már kevés volt a játszma megnyeréséhez. Szett győzelmével kiegyenlítette a játszmák arányát a vendégcsapat.

Következhetett a mindent eldöntő ötödik játszma. Mindegyik csapat nagyon akarta a győzelmet. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Parádés labdameneteket láthatott a szépszámú, főként szombathelyi közönség, akik síppal, dobbal, kereplőkkel teremtettek félelmetes hangulatot. 8:7-es hazai előnynél cseréltek térfelet a csapatok. Nagyszerűen szállt be a játékba Végh Júlia. Ásznyitásaival a mérkőzés megnyeréséhez segítette csapatát. Több mérkőzéslabdájából a másodikat értékesítette a Haladás VSE/ Vasi Sport Akadémia csapata, ezzel megnyerte a találkozót és őrzi vezető helyét a csoportban.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy végletekig kiélezett mérkőzésen óriási küzdőszellemről, nagy szívről tettek tanúbizonyságot a HVSE/VSA játékosai. Parádés, az első osztály szintjét is megütő játékkal rukkolt elő mind a két csapat. Dicséret illeti a játékosokat, hiszen hozzáállásukkal, játékukkal kitűnő hírversét csaptak a röplabdának. Külön ki kell emelni a szombathelyi szurkolótábort, akik szinte plusz játékosként segítettek csapatuknak szurkolásukkal.

 

 Mucsi Péter: Nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk erre a mérkőzésre. Betegségek és egyéb események miatt sok olyan játékosom volt, akik nem tudtak edzeni a héten. Külön nehezítette a felkészülésünket, hogy a birkózás miatt nem tudtunk a Sugár u.-on edzeni, sajnos ez meg is látszott a játékunkon. Az első két szettben nagyon motiváltan játszott a Füred, míg mi sok rontással segítettük őket ajándékpontokhoz. A 3. játszmától sikerült feljavulnunk nyitásban és fogadásban, így a tőlünk elvárható szintre sikerült felhoznunk a játékunkat. A csapat küzdeni tudásból vizsgázott csillagos ötösre, és mint CSAPAT alkotott maradandót, őrizte meg első helyét a tabellán. Köszönöm szurkolóinknak, hogy végig buzdították csapatunkat.  A sikerben nagy érdemeik vannak.  

 

Horváth Dórát, a mérkőzés egyik legjobbját kérdeztük a mérkőzésről:

 

Rangadón sikerült győznie a HVSE/VSA csapatának, ezzel megerősítette első helyét a tabellán. Milyennek láttad a mérkőzést?

 

Nagyon jónak éreztem a tegnapi meccset. Eleinte nem úgy indult, ahogy mi szerettük volna, de a harmadik szettől kezdve összeszedtük magunkat. Az egész csapat együtt izgult és küzdött az utolsó pontig egyaránt. Nagyon jól össze állt a csapat.

 

Csereként léptél pályára, ez nem egyszerű feladat egy ilyen magas hőfokú mérkőzésen. Hogy élted meg a pályára lépést, milyennek értékeled a teljesítményedet?

 

Csereként mindig nehezebb pályára lépni, de a csapat nagyon segítőkész ilyenkor. Az elején mindig segítenek, hogy mire figyelj, kit játsszak. Szerintem a tegnapi meccsen nem teljesítettem rosszul, próbáltam mindenkinek jó labdákat adni, és lelkesíteni a csapatot. Nagyon sokat segített, hogy szurkolóink elkísértek bennünket és parázs hangulatot, hazai pályát teremtettek nekünk. Köszönjük szépen!

 

Hogyan tovább, mik a célok a közeli és távoli jövőben?

 

Hétvégén jön a Kalocsa, velük valamiért mindig nehéz játszani, de egész héten készülünk. Hiszek abban, hogy vissza tudunk nekik vágni és tudjuk hozni a győzelmet. Természetesen szeretnénk fel jutni NB1-be. Remélem ez meg is valósulhat, hiszen nagyon sokat készülünk és megérdemelnénk, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top