Hét tornán sem találtunk legyőzőre, így a másodosztályú Torma Ágnes U19 Országos Ifjúsági Bajnokságot veretlenül nyerte meg csapatunk. A jövőben hasonlóan szép sikereket várhatunk ettől a kerettől, hiszen csak egyetlen játékosunk "öregedik ki" ebből korosztályból.

Egy hosszú és fárasztó idény végét sikerült megkoronáznia az U19-es női röplabdázóinknak. A szövetség kiírása alapján a 2020/2021-es bajnoki szezont tornarendszerben bonyolították le, így minden mérkőzésnek komoly tétje volt, hiszen egyetlen győzelem vagy vereség értékes pontokat jelentett. Épp ezért is dicséretes mindaz, amit elért csapatunk, amelyet sérülések, betegségek is tizedeltek az idény során, ráadásul felnőtt keretünk gerincét is az U19-es együttes adja.

- Az eredeti forgatókönyv szerint a korosztályos bajnokságot tornarendszerben bonyolították le. Először minden csapat dupla selejtezőkört játszott, majd a rájátszás és végül a helyosztók következtek. A kiírás alapján a finálé is két játéknapot vett volna igénybe, ettől viszont az érintett együttesek eltekintettek a koronavírus-járvány miatt. Egyetértésben döntöttek úgy a csapatok vezetői, - a szövetség engedélyével - hogy egyetlen torna elegendő lesz a bajnoki cím eldöntéséhez - kezdte beszámolóját dr. Mucsi Péter szakosztályvezető.

Az eredményeket látva már az alapszakasz során kiderült, hogy ez a keret sokra hivatott. A négy hétvégét érintő játéknapokon szettveszteség nélkül legyőztük a Győri DRC, a VSD Dunakeszi és a Veszprém RK gárdáját is, és a PTE PEAC ellen is diadalmaskodtunk, igaz egyszer megszorongatták csapatunkat a pécsi fiatalok. Úgy tűnt, hogy a szárnyalást kissé megtöri a pandémia miatti helyzet, valamint a sérülések és fogyatkozó létszámmal már nem tudja azt a magas színvonalú játékot hozni együttesünk, mint korábban. Erre viszont alaposan rácáfoltak röplabdázóink, akik a február végén és március elején megrendezett felső-házi rájátszásban a tatai ÉDRA és a fővárosi MAFC-Karinthy együttesét is lejátszották a pályáról és hibátlan mérleggel jutottak a négyes döntőbe. A tatabányai fináléra felforgatott kerettel utaztunk, és a felállás sem volt szokványos. Csapatunkban ugyanis 2-2 libero és feladó, valamint 3 center kapott helyet, emiatt többeknek is számukra idegen poszton kellett helyt állniuk.

- Az április 17-én lebonyolított helyosztón is - a korábbiakhoz hasonlóan - körmérkőzéseken bizonyíthattak a csapatok. Sajnos, több kulcsjátékos hiányát is el kellett viselnünk és ennek fényében még szebben csillog az érmünk. Először a Palota RSC, majd a TRSE együttesét múltuk felül 3-0-ra. Az utolsó, döntő találkozón pedig a szintén hibátlan mérleggel rendelkező Közgázzal mértük össze tudásunkat. Nagy csatát hozott az aranyéremért zajló mérkőzés, amelyet megérdemelten nyertünk 3-1-re. Az eredményen túl a mutatott formával is elégedett vagyok, hiszen az egész szezon során érett játékkal rukkoltak ki a lányok - nyilatkozta örömmel a bajnoki aranyérmes tréner.

Az aranyérem mellé a feljutást is kivívták röplabdázóink, de a szövetség kiírásától, esetleges változtatásoktól is függ, hogy a következő évadot melyik osztályban kezdhetjük. Ami pedig tovább fokozhatja dr. Mucsi Péter és Petre Antonio felkészítők örömét, hogy az U19-es csapatunkból csak egy röplabdázó, Szendrődi Rebeka lesz túlkoros, így a keret jövőre is éremesélyesként várhatja a szezonkezdést.

 

Torma Ágnes U19 OIB II. osztály

U19 Női II. osztály Nyugat 1-4. helyért

2021. április 17. szombat

Haladás VSE/SI - Palota RSC 3-0
Haladás VSE/SI - TRSE 3-0
Közgáz SC és DSK - Haladás VSE/SI 1-3

 

TABELLA

  1. Haladás VSE/SI 6 pont* (9-1)
  2. Közgáz SC és DSK 5 pont (7-5)
  3. TRSE 4 pont (5-6)
  4. Palota RSC 3 pont (0-9)

(*A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár)

Keret: Fatér Jázmin, Fatér Viktória, Héjj Lotti, Horváth Barbara, Katona Virág, Kiss Dorka, Németh Blanka, Németh Natasa, Osbáth Nóra, Perintfalvi Anna, Sajben Lara, Sebestyén Sára, Szendrődi Rebeka, Varga Ágota.

A csapat felkészítője: Dr. Mucsi Péter és Petre Antonio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top