A felső-házi rájátszás során második alkalommal is legyőzte NB II-es női röplabdacsapatunk a városi rivális SZOESE együttesét. A 3:0-ás siker azt jelenti, hogy szerencsés esetben akár még az NB I-be kerülésért is pályára léphetnek a mieink.

A presztízs mellett igazából csak a mi csapatunk számára volt komoly tétje a városi rangadónak, ugyanis egy 3:0-ás győzelem kellett ahhoz, hogy maradjon esélyünk a kvartett első helyére, ami azt jelentené, hogy akár még az NB I-ért is pályára léphetnek a későbbiekben Mucsi Péter tanítványai. Ehhez arra lenne még szükség, hogy április 10-én a Veszprém 3:1-re nyerjen a Palota ellen.

Ennek megfelelően jól kezdték a mérkőzést a mieink, a nyitások és a támadójáték is megfelelően működtek. Bár a hazaiak jól tartották magukat, az első játszmát így is 25–20-ra a Hali nyerte.

A második felvonás hasonló forgatókönyv szerint alakult. A szép labdamenetekkel tarkított küzdelmes szettet a hálónál nyújtott magabiztos teljesítményünknek köszönhetően is mi hoztuk 25–19-re.

A harmadik etapnak az eleje alakult szorosan, ám azt követően fokozatosan elhúzott a jól támadó és mezőnyben is szép dolgokat produkáló együttesünk, így ez a szett is a miénk lett, még pedig 25–17-re. Ennek köszönhetően pedig összejött az előzetesen remélt 3:0-ás győzelem.

Mucsi Péter vezetőedző: - Nagyon messziről jövünk és büszke vagyok, hogy eddig elértünk. Előző szezonban vettem át a csapat irányítását. Abban a bajnokságban szinte szettet sem nyertünk. Azonban rengeteget dolgoztunk és ma elmondhatjuk, hogy alig vesztettünk mérkőzést és még mindig van remény, hogy akár az NB I-ért is játsszunk. A győzelmeket nem adták ingyen, töméntelen munka van benne, vér, verejték. Büszke vagyok a lányokra! Amit ebben a bajnokságban nyújtottak az példás!

 

Szombathelyi Egyetemi SE-Haladás VSE 0–3 (-20, -19, -17)

Haladás VSE: Csóka Lili, Zoltán Anna, Varga Ágota, Takács Bernadett, Héjj Lotti, Németh Blanka, libero: Kiss Dorka

Csere: Horváth Barbara, Katona Virág, Fatér Jázmin, Németh Natasa, Vezetőedző: Mucsi Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top