A Magyar Röplabda Szövetség kiírásának megfelelően a 2020/2021-es bajnoki évad május elején véget ér. A megszokotthoz képest a szezon korai befejezésére a válogatott felkészülése miatt volt szükség. A feszített menetrend miatt téli szünetre sem vonultak a csapatok, ráadásul a koronavírus-járvány is alaposan felforgatta az együttesek mérkőzéseinek időpontját. A megannyi nehezítő körülmény dacára másodosztályú női röplabdacsapatunk végig erőn felül teljesített és a feljutás valóban csak egy hajszálon múlott.

- Már az indulásunk sem volt hétköznapinak nevezhető, hiszen teljesen az alapoktól kellett kezdeni az építkezést. Az együttesünket saját nevelésű röplabdázók alkotják, akikkel heti négy-öt edzéssel hangoltunk. A keret kialakítása és felkészítése jó ütemben haladt, ezért bizakodtunk a szezon kezdetekor - emlékezett vissza Dr. Mucsi Péter szakosztályvezető.

Csapatunk az NB II. Nyugati régiójának "B" csoportjába került, amelyben 8 együttes kapott helyet. Szakosztályunk vezetője az erőviszonyok ismeretében a felső-házi rájátszást tűzte ki célként, és a kezdeti megilletődöttség után szorgalmasan gyűjtögették játékosaival a győzelmekért járó bajnoki pontokat. A koronavírus-járvány és a sérülések azonban alaposan megnehezítették az eredményes folytatást.

- A szövetség - a magyar kormány előírásának megfelelően - a felnőttek mezőnyében induló korosztályos csapatokat visszaléptette és az eredményeket törölte. Ráadásul októberben már minket is elért a megbetegedések szele, emiatt több mérkőzést halasztanunk kellett. Ezután kulcsjátékosok sérültek meg, akiknek hiánya érzékeny veszteség volt.

Szendrődi Rebeka az alapszakasz utolsó hazai - a Palota VSN ellen 3-1-re megnyert - mérkőzésen sérült meg, helyére csapatunkba a korábban bizonyított Takács Berni ugrott be. Szükség is volt az ütőjátékos jó teljesítményére, mert 2021 január végén már biztos volt, hogy együttesünk biztosította helyét a felső-házi rájátszásban, amelynek győztese a Keleti Régió listavezetőjével csaphat össze az élvonalba jutásért. (Extraliga - NB I. - NB II. - a bajnoki rendszer felépítése - a szerk.)

- Amit minden mérkőzésen kértem a lányoktól, igyekeztek legjobb tudásuk szerint megvalósítani. Ennek köszönhetően az utolsó pillanatig nyílt volt a verseny. A Palota VSN és a Veszprémi ESC mellett mi pályázhattunk az első helyre. A rájátszásban a körbeveréseknek köszönhetően a szettek arányát is figyelnie kellett a csapatoknak és amilyen mostoha a sors, ezúttal a szetteken belüli pontok döntöttek a végső sorrendről. A VESC két elmaradt mérkőzését pótolta április közepéig, így az Ő teljesítményüktől függött a riválisok helyezése is.

A veszprémiek viszont nem hibáztak és a Palotát, majd a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületet is legyőzve néhány tizeddel jobb pontátlagával nyerte meg a nyugati csoportot. A rájátszást szintén 4 győzelemmel, 2 vereséggel és 12 ponttal fejezte be Dr. Mucsi Péter gárdája, aki az elért eredmény miatt lehetne csalódott is, azonban szakosztályvezetőnk maradéktalanul elégedett.

- Már csak azért is, mert a felnőtt csapat keretét az U19-es bajnokságban aranyérmet szerző együttesünk adja. Többen még jövőre is játszhatnak mindkét fronton, így kifejezetten optimistán várhatjuk a jövőt. Mindent összevetve igazi csapatként dolgoztunk és mindenki hozzátette ehhez az eredményes szerepléshez a tudását. Köszönöm a lányoknak és az edzőknek a minőségi munkavégzést és remélhetőleg a következő szezonban ismét visszatér az élet a lelátókra is, mert ezek a játékosok megérdemlik a szurkolók szeretetét - zárta gondolatait Dr. Mucsi Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 15
2. Futsal Veszprém 12
3. MVFC Berettyóújfalu 12
4. DEAC 10
5. SG Kecskeméti Futsal 10
6. Haladás VSE 7
7. Újpest FC-220VOLT 4
8. Nyírbátori SC 3
9. A Studio Nyíregyháza 3
10. Magyar Futsal Akadémia 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top