A Magyar Labdarúgó Szövetség kialakította az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatának rendszerét, amelyben a meglévő sportszervezeteket különböző képzési szintekre sorolta be.

A cél a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődésének elősegítése, az azokban folyó munka ellenőrzése és teljesítmény alapú finanszírozásának kialakítása. Az így kialakult átlátható és számon kérhető országos képzési rendszertől azt várja az MLSZ, hogy az arra hivatott, tehetséges gyermekek, játékosok az ország bármely területéről, akár a legkisebb sportegyesületekből indulva is megtalálhassák útjukat az óvodától az iskolán át az akadémiai szintig.

A rendszerben Haladás VSE körzetközponti besorolást kapott, és ennek a feladatkörnek megfelelően fogja végezni az MLSZ által előírt szakmai munkát. Egyesületünk továbbra is a minőségi és tömegbázis képzés elkötelezett híve, mint ahogy a múltban, jelenben és a jövőben is.

A régiós felépítés szerint a szakmai besorolások igy alakultak Szombathelyen és környékén:

- kiemelt akadémia: Illés Akadémia

- tehetségközpont: Király SE

- körzetközpontok:

- Haladás VSE

- Sárvár FC

- Lurkó UFC (feltételesen)

- grassroots / amatőr sportszervezetek, 40 megyei egyesület

 

 

Az országos lista és határozat itt megtekinthető:

http://dokumentumtar.mlsz.hu/01_Hivatalos_ertesitok/2021/3_2021/3_2021%20hivatalos_ertesito.pdf 

A Haladás családhoz tartozó és csatlakozó sportolóknak ezentúl is biztosítjuk a többrétű szakági képzést, fejlődést! Egyesületünkben a futballon kívül a gyermekek és fiatalok több, dinamikusan fejlődő sportágban is kipróbálhatják, fejleszthetik tudásukat, akár a futsalban és a kézilabdában, de természetesen egyéni sportok elsajátítására is van lehetőség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top