A feljutásban bízó megyei II. osztályú labdarúgócsapatunk négy új futballistát igazolt a téli holtidényben. Velük megerősödve egyértelműen reálisnak tűnik a bajnokság előtt megfogalmazott célok realizálása.  

Egyáltalán nem teljesített rosszul az őszi szezonban a megyei II. osztály Északi-csoportjában szereplő Zanati KSE-Haladás VSE, ugyanis az elővárosiakkal közös csapatunk a tabella negyedik helyét foglalja el úgy, hogy csupán két pont a hátrányunk az éllovas Pecöl mögött. Ráadásul a listavezető együttes egy meccsel többet játszott, mint mi.

Új játékosaink bemutatkozása és céljaik:

Berta Attila:

„Labdarúgó pályafutásomat a tapolcai BAUXIT serdülő csapataiban kezdtem el. A középiskolát Zalaegerszegen végeztem, ahol U17, U19 és junior kiemelt bajnokságokban játszottam. Egyetemre már Szombathelyen jártam és párhuzamosan Tapolcán NB III-ban játszottam. 23 évesen Ausztriába igazoltam, ahol 10 év alatt két csapatban játszottam. Most a Zanati KSE - Haladás VSE labdarúgójaként próbálok minél többet hozzátenni a csapatjátékhoz, emellett családapaként és testnevelőtanárként helytállni a magánéletben.”

Ferencz Zoltán: „Labdarúgó pályafutásomat Zalaegerszegen kezdtem, ahol a korosztályos csapatok mindegyikében szerepeltem. Pályafutásom következő állomása Andráshidára vezetett, ahol az NB III-as bajnokságban szerepeltünk, innen kerültem Ausztriába az ASKÖ Tschurndorf együtteséhez, ahol két évet töltöttem el. Remélem, hogy a Zanati KSE - Haladás VSE hasznára tudok lenni a tavaszi szezonban és sikerül elérni a kitűzött céljainkat!”

Nemes Dávid: „2008-ban kezdtem pályafutásomat, majd 2011-ben a Szombathelyi Haladás VSE csapatába igazoltam. Itt remek új edzőkkel és csapattárssakkal ismerkedtem meg, akikkel szép eredményeket értünk el az adott utánpótlás bajnokságokban. Számomra az egyik nagy eredmény, hogy a 2017/18-as bajnokságban Szenczi Imre vezetőedző irányításával a bajnoki NB III-as címet nyerő U17-es csapat állandó tagja lehettem. Ezt követően még az NB II-es feljutásért is játszottunk, ami sajnos nem sikerült, de véleményem szerint derekasan helyt álltunk. Örülök, hogy a Zanati KSE - Haladás VSE tagja lehetek és remélem a szezon végén magasba emeljük a kupát!”

Szőts Máté: „A labdarúgást szülővárosomban, Tapolcán kezdtem el még egészen kiskoromban, majd a TIAC (Tapolcai Ifjak Atlétikai Clubja) és FC Keszthely utánpótláscsapataiban játszhattam. Középiskolás éveimet Székesfehérváron töltve végigjárhattam a Videoton FC ranglétráját, majd az érettségi után kerültem ki az osztrák foci világába. Ausztriában pályára léphettem a Wiener Stadtligában, az Oberwart színeiben a Burgerland Ligában, ezt követően alacsonyabb osztályban szereplő csapatok tagja voltam. A Zanati KSE - Haladás VSE színeiben remélem a csapat hasznos tagja lehetek és sikeres szezon zárhatunk!”

A Szenczi Imre edzette legénység a jó teljesítmény ellenére is erősítésre szorul, főként azért, mert ősszel több alkalommal is csak rendkívül tartalékosan tudtunk pályára lépni a rendkívül sok sérülés miatt. Ezért már meg is érkezett négy új játékos, akik rögvest be is kapcsolódtak a közös munkába és pályára léptek a Vép elleni felkészülési mérkőzésen.

Ferencz Zoltánról, Szőts Mátéról, Nemes Dávidról és Berta Attiláról vezetőedzőnk, Szenczi Imre értékelése:

- A megyei I. osztály egyik élcsapata, a Vép ellen az új igazolásaink is lehetőséget kaptak. Ferencz Zoltán és Szőts Máté a középpályán, Nemes Dávid a támadó szekcióban, míg Berta Attila a védelemben és a középpályán is szerephez juthat majd. A két középpályással masszívabbak, dinamikusabbak, nem utolsó sorban agresszívebbek lettünk. Nemes Dávid a játékosom volt az U17-ben és az U19-ben is, tehát tisztában vagyok a képességeivel. Viszont nagyon látszik rajta a mérkőzéshiány. Ha utoléri a többieket, ő is nagy segítségére lehet a csapatnak. Berta Attila személyében egy nagyon intelligens játékost és embert ismerhettünk meg, akivel szintén erősödhet a keret. Még tervezünk egy minőségi igazolást. Ha az megvalósul, akkor úgy érzem, komoly javulást hozhatnak a csapat játékában és eredményességében az új fiúk. Szükség is van a keret bővítésére, mert a maródi Edelényi Bálintra sajnos tavasszal sem számíthatok. Machinek Barnabás szintén sérüléssel bajlódik, Bódi Bence pedig az első edzőmérkőzésen elszenvedett bokasérüléséből van felépülőben – fogalmazott Szenczi Imre.

A rendkívül jó erőkből álló Vép ellen nem teljesített rosszul együttesünk, ugyanis 1–1-es félidőt követően 4–2-re kaptunk ki úgy, hogy csupán az utolsó negyedórában tudta a maga javára fordítani a derbit a megyei I. osztály második helyén állomásozó vendégcsapat.

Zanati KSE-Haladás VSE-Vép VSE 2–4 (1–1)

ZKSE-HVSE: Kántor – Németh E. (Kiss Z.), Janek (Kossuth), Varga Cs., Maráczi (Gyurácz) – Ferencz, Perger, Szőts (Berta) – Németh G. (Nemes), Szenczi B. (Szabó B.), Tamás. Vezetőedző: Szenczi Imre

Gólszerzőink: Ferencz, Tamás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top