A koronavírus-járvány miatt a tervezettnél jóval kevesebb mérkőzésen léptek pályára 2020-ban korosztályos futballcsapataink, ám ezeken jól szerepeltek, így a bajnokságok élmezőnyében foglalnak helyet csapataink. A szakosztály sikeres tavaszi szezonban bízik, de természetesen az egészség megőrzése marad a legfontosabb szempont.

A téli szünet után a napokban megkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra ifjú labdarúgóink, akik közül a fiatalabbak a Haladás Sportkomplexum sportcsarnokában, míg az idősebbek a Kenderesi utcában található szabadtéri pályákon tréningeznek.

- Úgy gondolom, hogy a világjárvány ellenére is sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött. Sok gyerkőc futballozik nálunk, a csapataink pedig jól szerepelnek a különböző korosztályos bajnokságokban. Ezen az úton szeretnénk a továbbiakban is haladni – fogalmazott Somfalvi Csaba szakosztályvezető, aki a továbbiakban a részletekbe is belement.

- Az óvodás korosztályoknál reméljük folytatódik a rendszeres munka. Hét ovival vagyunk kapcsolatban, az apróságok nagyon élvezik a foglalkozásokat. Úgy gondoljuk a folytonosság megmarad továbbra is. A „Bozsikos-korban” lévő játékosainknál a fejlődést szeretnénk magasabb szintre emelni. Ennek érdekében külföldi és hazai minőségi gárdák ellen akarunk minél több meccsen pályára lépni. A versenyző korosztályainknál a cél, hogy a bajnokságaikban az első szekciókban végezzenek. Erre reális esély van, az országos pontvadászatokban a csapataink elég jól állnak. Az U14 jelenleg a negyedik, a minimális elvárás ezt megtartani. Eggyel nagyobb korosztályunk a harmadik pozícióból várja a folytatást. Petrovics Balázs U17-es együttese a kilencedik, itt reméljük, hogy egy jó felkészülés után előbbre tudunk lépni. A legidősebb, U19-es gárdát Simon Attila irányítja. Ez az alakulat a második helyet foglalja el, itt a realitás a dobogó valamelyik foka. A megyei bajnokságban szereplő csapataink közül az U14-es korosztályban az első helyen telelünk, az U16 pedig a második.  A tudásuk alapján együtteseink az első helyen végezhetnek. A futsal megyei rendszerében szereplő U15-ös fiaink szintén az élen vannak, szeretnénk, ha ez így is maradna – adott tájékoztatást Somfalvi Csaba.

- Az utánpótlásképző munkánk másik célja, az eredményes szereplés mellett, hogy minél több tehetséges fiatal labdarúgó kerüljön felsőbb szintet képviselő akadémiákra. Első sorban az Illés Akadémiára, ahova évek óta sok játékost tudtunk adni és ők szinte kivétel nélkül alapemberek lettek ott a korosztályaikban. Ez számunkra óriási elismerés, hisz ez igazolja azt, hogy jó munka folyik nálunk. Természetesen, ha más város kiemelt egyesületéhez kerül sportolónk, az is pozitív visszajelzés nekünk – mondta szakosztályvezetőnk, aki zárásként a megyei II. osztályú bajnokság Nyugati-csoportjában szereplő Zanati KSE-Haladás VSE felnőtt csapatunkról is szót ejtett.

- Ők jelenleg a negyedik helyet foglalják el 28 ponttal a tabellán úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebb játszottak, mint a 30 ponttal éllovas Pecöl. Mindenképpen az elsődleges cél a feljutás, azaz bajnokságot szeretnénk nyerni. Összegezve: ha a koronavírus nem szól közbe, egy sikeres és eredményes tavasz elé nézhetünk, de kihangsúlyozva, hogy elsődleges szempont továbbra is az egészség megőrzése marad – zárta szavait Somfalvi Csaba.

Fotó: Kápolnási Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. MVFC Berettyóújfalu 8 0 19
3. Futsal Veszprém 8 +8 12
4. DEAC 8 -6 11
5. Újpest FC-220VOLT 8 -12 4
Go to top