Egyesületünk 20 éves tehetsége, Boros Viktória Európa-bajnoki címet szerzett a juniorok 87 kilogrammos kategóriájában. Viki egyéni csúccsal utasította maga mögé a teljes mezőnyt szakításban, összetettben ezüstérmes lett, míg lökésben bronzérmet szerzett Finnországban, a súlyemelők korosztályos kontinensviadalán.

Szeptember 24. és október 3. között került megrendezésre a juniorkorú és U23-as súlyemelők Európa-bajnoksága a finnországi Rovaniemiben.

Boros Viki szakítással kezdte a versenyt, és három tökéletes gyakorlatot mutatott be: először 85, másodszor 89, végül 92 kg-ot emelt. Utóbbi egyéni csúcs, amely egyben az Európa-bajnoki címet is jelentette. Következett a lökés, ahol szintén mindhárom próbálkozása sikeres volt: 103, 106 és 109 kilogrammos teljesítményével bronzérmet szerzett. Szakosztályvezetőnk, Márkus Erzsébet tanítványának ezzel összetettben eddigi legjobb, 201 kg-os eredménye pedig az ezüstérmet hozta, begyűjtve ezzel a teljes kollekciót Európa legjobbjai között.

A nyolcfős magyar csapatban két versenyzőnk is képviselhette Magyarországot: Boros Viki mellett Gyürüs Barbara a 23 év alattiak +87 kg súlycsoportjában. Barbi a 6. helyen végzett, szakításban 87, lökésben 108 és összetettben 195 kilogrammos eredményével. A magyar különítmény négy éremmel gazdagodott a versenyen, Vikin kívül még egy bronzérmet szereztek, a békéscsabai Mitykó Veronikának köszönhetően, aki az U23-asok 71 kilós kategóriájában versenyzett.

Boros Viktória és egyesületünk versenyzői már a Junior Országos Bajnokságra készülnek, melyet egyesületünk rendez meg a Haladás Sportkomplexum Tóth Géza-súlyemelőtermében október 16-17-én. Hajrá, Hali!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top