Rapport Richárd, Lakos Nikoletta és Gömböcz Zsófia személyében három versenyzőnk lesz ott a Budapesten szeptember 10. és 23. között megrendezésre kerülő 45. Sakkolimpián.

Kifejezetten büszkék lehetünk arra, hogy egyesületünk három sportolóját is beválogatták a sportág legnagyobb megmérettetésére. A budapesti versenyen minden kétséget kizáróan a világ legjobb sakkozói is asztalhoz ülnek majd.

- Ilyen még nem volt, hogy egyszerre három sakkozónk kerüljön be a keretekbe. Igaz, eredetileg ketten voltak, de mivel a hölgyeknél egy C-csapat is indulhat, így háromra bővült a létszám. Ez nagy siker a Haladás számára, remélhetőleg a szereplésünk még emeli ennek értékét – fogalmazott Pergel László szakosztályvezető, aki úgy gondolja, hogy a nálunk sakkozó közel 50 gyerkőc számára példaképet jelenthetnek az olimpikonjaink. Hozzátette: a tervek szerint felutaznak majd Budapestre, hogy a helyszínen is megnézhessék a gyerekek a versenyt.

Rapport Richárd folyamatosan a fővárosban készül a férfi A-csapattal. Ricsi természetesen bízik abban, hogy méltó módon képviselheti majd a magyar, valamint a szombathelyi színeket.

Lakos Nikoletta korábban már hat Sakkolimpián szerepelt, így ő a női B-csapat legrutinosabb tagjának számít majd. Niki eddig két 5., valamint egy 6. helyezést gyűjtött be.

- Azt gondolom, hogy ez pályafutásom egyik csúcspontja lesz, ezért is küzdöttem nagyon a csapatba kerülésért. Most a  rangsor alapján a 32. helyen állunk, de jó lenne jóval előbbre végezni. Megterhelő lesz a verseny, de megpróbálok jól teljesíteni. Szeretnék pozitív mérleggel zárni, de persze ez attól is függ, hogy hányadik táblán szerepelek majd. A csapat érdeke a legfontosabb – mondta Lakos Nikoletta, aki 45 évesen család mellett is szeretne alaposan felkészülni. Úgy véli, hogy a most elvégzett komoly munkát a későbbiekben a Haladás színeiben is hasznosíthatja majd.

A 21 esztendős Gömböcz Zsófia akkor került be a Sakkolimpián szereplő magyar válogatottba, amikor kiderült, hogy a hölgyeknél C-csapatot is indíthatunk. Ennek a gárdának egyébként Zsófi lesz a „legidősebb” tagja.

- Óriási megtiszteltetés ez a számomra. Igazából kiskorom óta arra vágyom, hogy egy Sakkolimpián szerepelhessek. Egy igen fiatal együttesünk lesz, így szerintem komolyabb elvárások nem lehetnek – öntötte szavakba gondolatait Gömböcz Zsófia. Hozzátette: nagyon sokat köszönhet a Haladásnak, ugyanis itt fejlődött annyit, hogy meghívást kaphasson a Sakkolimpián induló magyar csapatba.

A szeptember 10-én kezdődő Sakkolimpián a csapatokra 11 forduló vár. Az 5 fős keretekből minden mérkőzésen 4 sportoló kaphat szerepet.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Vehir.hu Futsal Veszprém
6. Rubeola FC
7. Újpest FC
8. Magyar Futsal Akadémia
9. DEAC
10. MVFC Berettyóújfalu
11. TFSE-Tent Budapest
12. Á Studió Nyíregyháza
Go to top