Ugyan a találkozó 26. percében még 4–2-re vezetett a vendég Kecskemét, ám a jól sikerült végjátéknak köszönhetően mégis a mieink nyerték meg 6–4-re az NB I-es futsal-bajnokság 15. fordulójának rangadóját. Csapatunk így a vesztett pontok tekintetében továbbra is az élvonal első helyén áll, megelőzve a Berettyóújfalu együttesét.

Több mint 40 nap után játszott ismét tétmérkőzést NB I-es futsal csapatunk. Így érthető, hogy mindenki komoly várakozásokkal tekintetett a bajnoki tabella harmadik helyén álló Kecskemét szombathelyi vendégjátéka elé. Optimizmusunkat nem növelte az a tény, hogy Alasztics Marcell és Vas Ádám személyében két hiányzója is volt Juanra mester meccskeretének.

Remekül kezdtük a derbit, a 3. percben Sipos Gergő szép labdaszerzése és előkészítése után Darrieernek már csak az üresen tátongó kapuba kellett bepasszolnia a labdát. Pár pillanattal később Nagy Kevin megduplázhatta volna az előnyünket, ám fiatal tehetségünk ziccerét nem tudta gólra váltani. Az 5. percben egyenlítettek a vendégek, egy szabadrúgás-variáció végén a csapatkapitány, Mánya Szabolcs talált be kapunkba, aki a 7. minutumban már előkészítőként jeleskedett és Bozidar Simiccel rúgatott gólt. A kecskemétiek azonban ezzel sem elégedtek meg, és a 18. percben Mánya Szabolcs kisbűntetőből elért újabb találatának köszönhetően már 3–1-re vezettek. Szerencsére a félidőt Dróth Zoli zárta le, szabadrúgásból bombázott a látogatók hálójába.

A 3–2-es vendégvezetésről kezdődő második játékrészt Hali-támadások vezették be, ám az ellenfél továbbra is jól kontrázott, a 26. percben Bozidar Simic lőtt egy nagy csel után Gyimesi Máté hálójába. Mint később kiderült, ez a bekapott gól volt a jel a mieink számára, ugyanis a folytatásban már egyértelműen mi kerültünk fölénybe, amely már gólokban is megmutatkozott. Bő 10 perc alatt Dávid Ricsi kétszer, Horváth Péter és Darrieer pedig egyszer-egyszer talált be az ellenfél kapujába. Így alakult ki a 6–4 arányú végeredmény. 

Győzelmének köszönhetően csapatunk továbbra is lépéselőnyben van a nagy rivális Berettyóújfaluval szemben. Együttesünk legközelebb január 15-én, pénteken lép pályára bajnoki mérkőzésen Budaörsön, az Aramis SE otthonában.

Juanra Calvo vezetőedző: - Egy rendkívül jó csapat ellen játszottunk. Nem véletlen, hogy az első félidőben nem igen találtuk a ritmust, ugyanis nagyon régén játszottunk már tétmeccset. Ráadásul hiába voltunk mezőnyfölényben, a gólhelyzeteinkkel nem sáfárkodtunk túlságosan jól. Térfélcserét követően felőröltük az ellenfél erejét és úgy érzem, hogy végül teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Haladás VSE-SG Kecskemét Futsal 6–4 (2–3)

Gólszerzőink: Melo Darrieer 2 (3., 33.), Dávid Richárd 2 (28., 37.), Dróth Zoltán (19.), Horváth Péter (36.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 31
2. Futsal Veszprém 31
3. MVFC Berettyóújfalu 30
4. Haladás VSE 29
5. SG Kecskeméti Futsal 26
6. DEAC 25
7. Újpest FC-220VOLT 20
8. A Studio Nyíregyháza 12
9. Magyar Futsal Akadémia 9
10. Nyírbátori SC 7
11. Rubeola FC 5
12. ELTE-BEAC 1
Go to top