Ugyan félidőben még a vendég Dunaferr vezetett 1:0, a találkozó vége 3:1-es Hali-győzelem lett. Futsal csapatunk így két fordulót követően hat ponttal áll a tabella élmezőnyében.

Az NB I-es futsal-bajnokság második körében két jól rajtoló gárda találkozott Szombathelyen, ugyanis a nyitófordulóban a mieink a Fradit, míg a Duna-partiak az Újpestet verték magabiztos játékkal. Ennek megfelelően nagy küzdelmet hozott az első félidő. A Juanra-legénység egyértelműen mezőnyfölényben játszottak, de ez sajnos gólokban nem nyilvánult meg. A kontrákra berendezkedő vendégek azonban a 20. percben Östör Martin révén bevették Alasztics Marcell kapuját, így ők vonulhattak 1:0-ás vezetéssel a szünetre.

Térfélcserét követően szerencsére nagyon gyorsan jött az egyenlítés: Dróth Zoltán forintos átadását Vas Ádám zúdította a hálóba. Ezt követően helyzeteket ugyan sikerült kialakítaniuk a mieinknek, ám a jól védő Reveland Zoltán eszén nem tudtak túljárni Horváth Péterék. A félidő derekán aztán némi meglepetésre öt a négy elleni játékra álltak át a dunaújvárosiak, amire alaposan rá is fizettek. A 29. percben Sipos Gergő csípett el egy rossz átadást, amivel kapura is tört. Először ugyan a kapufát találta el fiatal centerünk, ám másodjára már a hólóba helyezett. Ezzel pedig sikerült is 2:1-re fordítanunk. A 3:1-es végeredményt pedig Milos Simic állította be a 32. minutumban, amikor elemi erővel bombázott a keresztléc alá.

Futsal csapatunk így két fordulót követően a maximális hat pontot begyűjtve áll a tabella élmezőnyében.

Juanra Calvo vezetőedző: - Úgy gondolom, hogy végig mi domináltunk, de sajnos az első félidőben nem tudtuk bevenni a jó taktikát választó vendégek kapuját. Ráadásul a szünet előtt még meg is szerezték a vezetést a Duna-partiak. A félidőben nem szúrtam le a fiúkat, arra kértem őket, hogy továbbra is az előre megbeszéltek szerint játszanak. Ez pedig a második játékrészben már gólokat eredményezett és véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk.

A Haladás VSE az előzetesen kiadott sorsolástól eltérően már szeptember 11-én, pénteken pályára lép, még pedig a Nyírgyulaj otthonában. A találkozót a pontvadászat 8. fordulójából hozta előre a szövetség.

Haladás VSE-Dunaferr Due Dutrade FC 3:1 (0:1)

Gólszerzők: Vas Ádám (21.), Sipos Gergő (29.), Milos Simic (32.) illetve Östör Martin (20.)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 39
2. Futsal Veszprém 29
3. MVFC Berettyóújfalu 27
4. A Studio Nyíregyháza 26
5. SG Kecskeméti Futsal 26
6. DEAC 20
7. Nyírbátori SC 19
8. Aramis SE 17
9. Újpest FC-220VOLT 17
10. Maglódi TC 11
11. PTE-PEAC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 4
Go to top