Az igazolószezon már tart futsalban és a Haladás csapata nem is tétlenkedett sokáig. Egy új külföldi igazolása van a zöld-fehér klubnak. Andersson Michel De Sousa Santos személyében egy brazil légióssal bővült a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának kerete. Még tervben van nagy erősítés a télen, de erről bővebben majd a tárgyalások után számolunk be, ha esetleg összejönne az egyezség. Az érkező mellett egy távozója is van a szombathelyieknek. Németh Erik egy pesti NB III-as klubhoz igazolt nagypályán, így szünetelteti futsal karrierjét.  

A 28 éves futsalos hétfőn érkezett meg Szombathelyre, és rögtön bekapcsolódott az edzésekbe.

– Eddig csak Brazíliában játszottam, motiváltan érkeztem Európába, nagy várakozással tekintek a magyarországi kaland elé – fogalmazott Andersson Michel De Sousa Santos. – Rajtam kívül is van két brazil játékosa a Haladásnak, mielőtt aláírtam a szerződésemet, érdeklődtem náluk. Mindketten megnyugtattak, hogy a város barátságos, élhető, a klub profi, a körülmények rendezettek, minőségi a szakmai munka, és komoly céljai vannak a Haladásnak – utóbbi talán a legfontosabb. Most a tabella harmadik helyén állunk, minden erőmmel azon leszek, hogy a bajnokság végén ennél előrébb végezzünk. Nagypályán csak 16 éves koromig futballoztam, azóta futsalozom, remélem, hogy tudok segíteni a Haladásnak. Az első benyomásaim kedvezőek, sok jó játékos van a csapatban, a társak pedig segítőkészek – szerintem jó döntést hoztam azzal, hogy Szombathelyre igazoltam.

– Miután Leo Mendes térdsérülés miatt kidőlt a sorból, nagyon szűk lett a keretünk, szükségünk volt játékosra – jelezte Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának trénere. – A magyar piacon szinte lehetetlen télen megfizethető, ám mégis minőségi játékost találni – egyszerűbb, olcsóbb légióst igazolni. A menedzserirodától jó anyagot kaptunk Anderssonról. Nekem is úgy tűnik, hogy robbanékony, dinamikus, technikás játékos, aki érti, érzi a futsalt – szerintem hasznunkra lesz. Az erőnléte rendben van, látszik, hogy játékból jön. Szélsőként és centerként is használható. Persze néhány napra még szükségünk van, amire beillesztjük a játékunkba, amire megszokja a figuráinkat, de úgy tűnik, hogy gyorsan tanul. Örülük, hogy a vezetőség lehetővé tette a leigazolását.

 

forrás: vaol.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top