Az igazolószezon már tart futsalban és a Haladás csapata nem is tétlenkedett sokáig. Egy új külföldi igazolása van a zöld-fehér klubnak. Andersson Michel De Sousa Santos személyében egy brazil légióssal bővült a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának kerete. Még tervben van nagy erősítés a télen, de erről bővebben majd a tárgyalások után számolunk be, ha esetleg összejönne az egyezség. Az érkező mellett egy távozója is van a szombathelyieknek. Németh Erik egy pesti NB III-as klubhoz igazolt nagypályán, így szünetelteti futsal karrierjét.  

A 28 éves futsalos hétfőn érkezett meg Szombathelyre, és rögtön bekapcsolódott az edzésekbe.

– Eddig csak Brazíliában játszottam, motiváltan érkeztem Európába, nagy várakozással tekintek a magyarországi kaland elé – fogalmazott Andersson Michel De Sousa Santos. – Rajtam kívül is van két brazil játékosa a Haladásnak, mielőtt aláírtam a szerződésemet, érdeklődtem náluk. Mindketten megnyugtattak, hogy a város barátságos, élhető, a klub profi, a körülmények rendezettek, minőségi a szakmai munka, és komoly céljai vannak a Haladásnak – utóbbi talán a legfontosabb. Most a tabella harmadik helyén állunk, minden erőmmel azon leszek, hogy a bajnokság végén ennél előrébb végezzünk. Nagypályán csak 16 éves koromig futballoztam, azóta futsalozom, remélem, hogy tudok segíteni a Haladásnak. Az első benyomásaim kedvezőek, sok jó játékos van a csapatban, a társak pedig segítőkészek – szerintem jó döntést hoztam azzal, hogy Szombathelyre igazoltam.

– Miután Leo Mendes térdsérülés miatt kidőlt a sorból, nagyon szűk lett a keretünk, szükségünk volt játékosra – jelezte Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának trénere. – A magyar piacon szinte lehetetlen télen megfizethető, ám mégis minőségi játékost találni – egyszerűbb, olcsóbb légióst igazolni. A menedzserirodától jó anyagot kaptunk Anderssonról. Nekem is úgy tűnik, hogy robbanékony, dinamikus, technikás játékos, aki érti, érzi a futsalt – szerintem hasznunkra lesz. Az erőnléte rendben van, látszik, hogy játékból jön. Szélsőként és centerként is használható. Persze néhány napra még szükségünk van, amire beillesztjük a játékunkba, amire megszokja a figuráinkat, de úgy tűnik, hogy gyorsan tanul. Örülük, hogy a vezetőség lehetővé tette a leigazolását.

 

forrás: vaol.hu

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 39
2. Futsal Veszprém 29
3. MVFC Berettyóújfalu 27
4. A Studio Nyíregyháza 26
5. SG Kecskeméti Futsal 26
6. DEAC 20
7. Nyírbátori SC 19
8. Aramis SE 17
9. Újpest FC-220VOLT 17
10. Maglódi TC 11
11. PTE-PEAC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 4
Go to top