Dróth Zoltán a legjobb magyar futsal játékos Kazahsztánból Szombathelyre igazolt.

A Kazahsztánból hazatérő 29 éves Dróth Zoltán személyében a legjobb magyar játékossal erősítette meg keretét a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Komoly célok vannak Szombathelyen, ehhez a legjobb játékosokra van szükség, most sikerült leigazolni a legjobb magyart! . Az alapszakasz hajrájában, a rájátszásban és természetesen a kupában is számíthat már a csapat Dróth Zoltánra. Izgalmas időszak előtt áll a Hali futsal csapata! Hajrá Hali!

Dróth Zoltán szülővárosában, Győrben lett ismert, elismert futsaljátékos, már 19 évesen bemutatkozott az NB I-ben. Akkor is alapembernek számított az ETO-ban, amikor hemzsegtek a légiósok a csapatban. A Győrrel mindent elért, többek között hatszoros magyar bajnok lett, de a 190 centire nőtt játékos a nemzetközi porondon is felhívta magára a figyelmet. Gyorsan kulcsembere lett a válogatottnak is, a nemzeti csapat az ő vezérletével jutott ki a 2016-os szerbiai Európa-bajnokságra – a kontinenstornán két meccsen négy gól rúgott. Az ekkor már klasszis játékost Európa több élcsapata is csábította, végül 2016-ban igazolt le a kétszeres UEFA Futsal Bajnokok Ligája-győztes kazah Kajrat Almatihoz, a sportág meghatározó, alapvetően brazil légiósokat foglalkoztató klubjához. A Kajrat az előző, 2016/2017-es BL-sorozatban a harmadik helyen végzett, emellett megnyerte a bajnokságot, valamint a kupát is. Dróth mindhárom sorozatban remekül teljesített, olyannyira elégedettek voltak a vele, hogy 2017. májusában két évvel meghosszabbították a szerződését. A mostani 2017/2018-as kiírásban azonban nem a tervek szerint alakultak a dolgok, a Kajrat ugyanis nem jutott be a futsal BL négyes döntőjébe – igaz, a kazah kupában sikerült a címvédés (Dróth góllal járult hozzá a 4-0-s sikerhez) és a bajnoki címre is nagy az esély. A 29 éves Dróth Zoltán pályafutása pedig Szombathelyen, a Swietelsky-Haladás VSE mezében folytatódik!

– Komoly céljaink vannak, amihez a legjobb játékosokra van szükségünk – fogalmazott Somfalvi Csaba, a Haladás VSE szakosztályvezetője. – Tudtuk, hogy Dróth Zoli a hazatérésen gondolkodik, többek között családi ügyek is hazaszólítják, így felvettük vele a kapcsolatot. Vázoltuk a terveinket, és nagyon gyorsan megegyeztünk. Egyelőre a szezon végéig vesszük kölcsönbe kazah klubjától. De ha sikerül valóra váltani a céljainkat, ha gyümölcsöző lesz az együttműködés, akkor természetesen szeretnénk hosszabb távon is Szombathelyen tartani – én nagyon bízom abban, hogy így történik. Az, hogy egy ilyen kaliberű futsalos elfogadja az invitálásunkat megtisztelő, ugyanakkor jelzésértékű is, hogy Szombathelyen minden adott a minőségi munkához, a jó eredményekhez, hogy a klub, a csapat napról napra fejlődik. Zoli január 30-án tér haza Kazahsztánból, és amint lehet, munkába is áll. Így az alapszakasz hajrájában, a rájátszásban és természetesen a kupában már számíthatunk a segítségére. Izgalmas időszak előtt áll csapatunk!

 

forrás: vaol.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top