Több mint négy éve már, hogy Sipos Gergő bemutatkozott a Swietelsky-Haladás VSE felnőtt csapatában, de még mindig szemtelenül fiatal. 19 évesen pedig elmondhatja magáról, hogy több bajnoki és kupaérmet is szerzett a zöld-fehérekkel. Tehetségére egyébként nemcsak Szombathelyen figyeltek fel, így a korosztályos válogatottban is pályára lépett már Gergő. Ennek ellenére is céltudatos maradt a gólérzékeny játékos, és kész tervei vannak a jövőjét illetően.

Nagyon fiatalon robbantál be a Haladás felnőtt csapatába. Az ilyen labdarúgókra mondják, hogy született tehetség. Gondoltad volna az első kapura lövésnél, hogy ennyire meghatározza majd az életed a sport?

A sportban biztos voltam, azonban nem a labdarúgás állt az első helyen. Gyermekként sokáig úsztam, azt nem tudom pontosan megmondani, hogy miért, de nem igazán szerettem. Aztán a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban az osztálytársak unszolására kipróbáltam, mit tudok a focilabdával. Nagyon felemelő érzés volt, és nem is kellett sokat várni ahhoz, hogy egyesületi szinten rúgjam a bőrt. 

 

Hol ismerkedtél meg a sportág alapjaival?

A Grundball FC-ben lettem igazolt játékos, majd a Haladás korosztályos csapatait jártam végig. Ezt követően jött az Illés Akadémia együttese. Sajnos, a lehető legrosszabbkor jött egy bokaszalag-sérülés, a formámat pedig nem sikerült visszanyernem. Akkor úgy éreztem, hogy egy világ dőlt össze bennem.

 

Akkor mondhatjuk, hogy majdnem szögre akasztottad a stoplist?

Nagyon közel jársz az igazsághoz. A teljes képhez hozzátartozik, hogy ekkor keresett meg Bánfalvi Zsolt, aki elhívott a futsal együtteshez. Kipróbáltam, és megtetszett a teremfoci is. Szerencsére az edzői stáb is látott bennem fantáziát. A legnagyobb örömömre 16 évesen, alig másfél év után már a felnőtt kerettel együtt dolgozhattam. Hasonlóan kellemes emlék, hogy egy esztendővel később az első élvonalbeli gólomat is megszereztem.

 

A tehetségednek és szorgalmadnak köszönhetően pedig már a címeres mezt is magadra ölthetted.

Igen, ez is egy valóra vált álom volt. Először három évvel ezelőtt postázták a meghívót, azóta pedig az U18, az U19 és az U21-ben is pályára léphettem. Keményen dolgozom azért, hogy előbb-utóbb a felnőtt keretnél is számításba vegyenek.

 

A futsal véleményed szerint miben különbözik a hagyományos nagypályás labdarúgástól?

A teremben nagyon pörgős a játék, ezért gyorsabb gondolkodást is igényel. Látványos sportról beszélünk, mérkőzésenként sok gól esik, és ezt kedvelem benne leginkább. A futsalban bizony a kicsi Dávid is meglepheti a hatalmas Góliátot. 

 

Remekül kezdtétek a bajnokságot, hiszen a sokkal esélyesebb címvédő Győrt is legyőztétek. Mit vársz a szezontól?

A tavalyi szezonunk sajnos nem úgy sikerült, mint szerettük volna. Ezen feltétlenül javítani szeretnénk. A szurkolók még a legnagyobb gödörben sem hagytak magunkra minket, épp ezért mindent meg kell tennünk a pályán, hogy kárpótoljuk őket a kisiklásunkért. Turzó József irányításával úgy fest, hogy a lehető legjobb úton haladunk céljaink felé.

 

Amikor nem a labdát rúgod, mivel töltöd a szabadidőd? Hol találkozhatnak veled a szurkolók?

Sajnos, nagyon be vagyok táblázva. Nyár elején érettségiztem, most egyetemre járok. A futsal edzések és mérkőzések mellett Ausztriában is focizok, így alig jut időm másra. Ha mégis úgy alakul, akkor konzolozni szoktam, esetleg a barátokkal elmegyünk moziba.

forrás: hungarysport.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top