Az U19-es futsal válogatott  részt vett az Ostrava Kupán, ahol az 1. helyet szerezte meg. A utazókeretbe 2 játékosunk is meghívót kapott. Nagy Kevin, aki még csak az U17-es csapatunkban játszik, most először ölthette magára a címeres mezt és Tóth Máté, aki már többször is pályára léphetett a korosztályos válogatottban, most pedig 2 góllal is hozzájárult a tornagyőzelemhez! Büszkék vagyunk az utánpótlás játékosainkra! Gratulálunk nekik! Csak így tovább!

Franciaország – Magyarország U17 5-3 (1-3)
Csehország – Magyarország 3-6 (1-4)
Magyarország – Szlovákia 6-0 (1-0)

A magyar keret:

Győrfi Bálint/Rába ETO
Németh Milán/Rába ETO
Tama Ádám/Rába ETO 
Szűcs Ádám/Rába ETO 
Papp Bence/Rába ETO 
Daróczi Dávid/MVFC Berettyóújfalu
Szabó Tibor/ MVFC Berettyóújfalu
Kártik Zsombor/ MVFC Berettyóújfalu
Sipos Robin/ MVFC Berettyóújfalu
Tóth Máté/Swietelsky Haladás VSE
Nagy Kevin/Swietelsky Haladás VSE

Milavecz Kevin/Dunakeszi Kinizsi
Dohány Dominik/Aramis SE
Kolompár Márk/Máltai SE

Az U17-esválogatottunk Csehországban, az Ostrava Kupán vett részt október 15-17 között. Az ellenfelek a cseh, a szlovák és a francia korosztályos válogatottak lesznek.

Ezt megelőzendő kétnapos összetartáson vettek részt Fehér Zsolt tanítványai Budapesten, és utána indultak Ostravába.

Nagy Kevin és Tóth Máté

 

Nagy Kevin az U17-es utánpótlás csapatunkban játszik. A 2001-ben született játékosunk tavaly a korosztályos csapatunkkal ezüstérmet szerzett a bajnokságban, amiből kellőképpen kivette a részét. Most meghívót kapott a válogatottba. Első ízben ölthette magára a nemzeti címeres mezt. Külön elismerés, hogy fiatal játékosként az U19-es csapatba kapott meghívót. A válogatottban eltöltött időről, élményeiről mesélt.

Nagy Kevinnel készült interjú a tornagyőzelem után:

„Ez volt az első válogatottságom. Nagyon feldobott a hír, mikor megtudtam, hogy meghívót kaptam. Jó érzés, hogy elismerik a játékomat, volt értelme a sok edzéseknek, az elvégzett munkának. Az 5 napos összetartáson nagy sok élménnyel gazdagodtam. Pénteken és Szombaton edzettünk Budapesten, majd szombat délután indultunk Csehországba. A torna Osrtavában volt. 3 meccset játszottunk. Úgy értékelném, hogy jól ment a játék és sok lehetőséget kaptam a bizonyításra. Nagyon sok új dolgot tanítottak nekem, amit majd a Haladásnál is tudok kamatoztatni. Remélem sikerült bizonyítanom és ezután is érkezni fog válogatott meghívó.”

Tóth Mátéval készült interjú a tornagyőzelem után:

„Megint sok új élménnyel gazdagodtam. Nagyon örülök, hogy megint behívtak a válogatottba, nagy kedvvel megyek mindig az összetartásokra. Legtöbbször ugyanaz a keret, így már sok barátom van. Ez azt mutatja, hogy jó munkát végzek. Sikerült bizonyítanom a korábbiakban, ezért kaphattam újra meghívót. Az első meccsen nagyon jól kezdtünk, vezettünk a franciák ellen 3:1-re, de 5:3-ra kikaptunk. Másnap Csehország ellen nyertünk 6:3-ra és az utolsó nap összejött egy döntő a Szlovákok ellen, amin sikerült 2 gólt szereznem és nyertünk 6:0-ra. Így megnyertük a tornát. Nagyon fárasztó volt ez az 5 nap, kellőképpen elfáradtam és külön örülök a góljaimnak is.”

Fehér Zsolt

 

A válogatott edzője, Fehér Zsolt torna előtti nyilatkozata: 

„Nagy feladatok előtt állnak ennek a korosztálynak a legényei, hiszen november elején Belgrádban játszunk egy selejtező tornát a szerb, az ukrán és a portugál fiatalok ellen. A torna győztesének esélye lesz kijutni a 2018.évi Buenos Airesi Ifjúsági Olimpiai játékokra.
Ez a mostani cseh torna jó felkészülési, és kiválasztási lehetőséget nyújt számunkra a belgrádi selejtező előtt, annál is inkább, mert arra a selejtezőre csak 10 játékost lehet nevezni mindösszesen, kapusokkal együtt. Folyamatosan konzultálok a klubokkal, részt vettem az edzéseiken, és megpróbáljuk helyzetbe hozni a tehetségeinket. Tudjuk, hogy milyen erős csapatokkal kell versenyben lennünk ezeken a tornákon, de éppen ezért szeretnénk megfelelően felkészíteni őket, megismertetni velük a nemzetközi standardokat, a különböző taktikai variánsokat.
Ezen a cseh tornán négy új játékosnak adok lehetőséget, hogy megmutassa mire képes nemzetközi szinten. Ők név szerint Győrfi Bálint, Sipos Robin, Nagy Kevin, és Kolompár Márk.
Ez az a szerencsés korosztály egyébként, amely számára az UEFA első alkalommal ír ki U19-es Európa Bajnokságot 2019-ben. Tehát van mire készülniük, lehetnek álmaik, vágyaik, hiszen előttük ez még senkinek nem adatott meg. A Labdarúgó Szövetség minden támogatást megad ehhez, és személy szerint nekem is nagy kihívást jelent ez a feladat.”

Fehér Zsolt utolsó mérkőzés utáni nyilatkozata: 

„A mérkőzést megelőzően azt kértem a srácoktól, hogy tolják ki jobban a koncentrációt ne csak az 1. félidőben játszanak meggyőzően, hanem a másodikban is! Ez sikerült! Ma kifejezetten éretten és taktikusan futsaloztunk, és ennek meg is lett az eredménye! Ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertünk! Nem is emlékszem mikor hozott le válogatott mérkőzést kapott gól nélkül! Ez külön öröm! Köszönet mindenkinek, akik részt vállaltak ebben a sikerben! Gratulálok a játékosoknak! Jövő héten újra találkozunk a srácokkal, ahol is megkezdjük a felkészülést az olimpia selejtezőre!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top