A tavalyi bajnoki döntőben legyőzött Kecskemét otthonában nyert 3–1-re címvédő futsalcsapatunk, még pedig úgy, hogy a végeredmény már az első félidőben kialakult.

Nem sokat teketóriáztak a hazaiak, és rögtön nekiestek a mieinknek. Először Suscsák Máté veszélyeztette a kapunkat, majd a 4. percben Tomic Aleksandar következett, ám ő már pontosabban célzott és megszerezte a vezetést a Kecskemétnek (1–0).

Ezt követően viszont átvette az irányítást a születésnapos Felipe Conde legénysége és Dróth Zoltán előbb a 7. minutumban egy sarokrúgásunk után egyenlített, majd nem sokkal később egy sistergős bombával már fordított is (1–2).

A félidő végén aztán jött Rutai Balázs és egy bravúros találattal 3–1-re alakította az állást. Mint később kiderült, ezzel a góllal a végeredményt is beállította.

Szünet után a hazaiak hátrányuk tudatában még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, ám a mieink nem jöttek zavarba, és szervezett védekezés mellett veszélyes kontrákat vezettek. Több gól azonban annak ellenére sem született, hogy a vendéglátók az öt a négy elleni játékkal is megpróbálkoztak. Így pedig maradt a teljesen megérdemelt 3–1-es Hali-siker.

Bajnoki címvédő csapatunk hét fordulót követően 18 ponttal áll, amivel a 19 egységnyivel rendelkező Újpest mögött a második pozíciót foglalja el. Szeptember 27-én pénteken 18.30 órakor éppen az éllovas fővárosiak látogatnak a Haladás Sportkomplexumba, így lehetőségünk lesz arra, hogy egy győzelemmel az élre álljunk.

Felipe Conde: „Ez egy igazán intenzív és kemény mérkőzés volt, talán a legkeményebb az egész bajnokságban. Mindkét csapat kiváló formát mutatott. A Kecskemét jobban kezdett, de sikerült visszahozni az egyensúlyt a játékba. Az első félidőben több helyzet is adódott, amiket jobban is kihasználhattunk volna. A második játékrész viszont inkább egy stratégiai küzdelem lett, ahol egyik csapat sem tudott komolyabb lehetőségeket kialakítani. Ez a mérkőzés nagyban segítette a felkészülésünket, mivel egyszerre koncentrálunk a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára is. A találkozó végén nagyon hatékonyan védekeztünk az öt a négy elleni támadásokkal szemben. Nem sok csapat tud innen elvinni három pontot, így nagyon boldogok vagyunk. Ez a derbi kulcsfontosságú volt, hogy az első helyről utazhassunk a Bajnokok Ligájára. Az első lépést megtettük, most jön egy kis pihenés, majd mindent beleadunk, hogy a pénteki meccset is sikerrel vegyük.”

Férfi Futsal NB I. 7. forduló

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 1–3 (1–3)

Kecskemét: Krajcsi Bence – Bíró Attila, Pál Patrik, Haász Benjámin, Fekete Márk, Csikós Erik, Lehotai Ákos, Bencsik Roland, Kajtár Mátyás, Suscsák Máté, Nádudvari Bence, Sallai Bence, Tomic Aleksandar

Edző: Koós Károly

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Dróth Zoltán, Diogo Schlemper, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Arnon Cassemiro, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Tomic Aleksandar (4’), ill. Dróth Zoltán 2 (7’, 10’), Rutai Balázs (19’)

Sárga lap: Hadházi Sándor (28’)

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. DEAC
6. MVFC Berettyóújfalu
7. TFSE-Tent Budapest
8. Á Studió Nyíregyháza
9. Vehir.hu Futsal Veszprém
10. Rubeola FC
11. Újpest FC
12. Magyar Futsal Akadémia
Go to top