A Berettyóújfalu elleni hazai vereséget követően nagyon gyorsan javítottak Felipe Conde tanítványai, akik 5–3-ra győzték le a Veszprém együttesét a Haladás Sportkomplexumban.

Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy ellenállhatatlanul kezdte az NB I.-es futsalbajnokság 6. fordulójának rangadóját címvédő csapatunk, ugyanis szinte alig volt a labda a vendégeknél, folyamatosan a mieink támadtak. Ennek aztán a 4. percben meg is lett az eredménye: Dróth Zoltán találatával megszereztük a vezetést (1–0).

Nem sokkal később Hajmási Milán találta telibe a kapufát, és a folytatásban is záporoztak a lövéseink Spandler Mátyás ketrecére. A nagy nyomást a 11. minutumig bírták a veszprémiek, ugyanis ekkor Diogo Schlemper viharzott el a jobb szélen és laposan kilőtte a hosszú alsó sarkot (2–0).

A vendégek a 15. percben adtak először munkát Alasztics Marcellnek, így aztán mondhatni váratlanul szépítettek a 17. minutumban, amikor Horváth Benedek váltott gólra egy kipattanó labdát (2–1).

Sokáig nem örülhettek Fehér Zsolt tanítványai, mivel kapitányunk, Dróth Zoltán gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget (3–1). A félidő zárását pedig Arnon Cassemiro saját térfélről lőtt kapufája jelentette.

Szünet után egy jóval aktívabb Veszprém lépett pályára, így a meccs is lényegesen kiegyenlítettebbé vált. Ez viszont helyzetekben nem igen nyilvánult meg. A gólok helyett inkább a faultokat gyűjtögették a csapatok, így a 32. percben már mindkét együttesnek 5-5 volt belőle.

Ezt követően viszont alaposan felgyorsultak az események: a 33. percben Rutai Balázs volt eredményes, míg postafordultával Thiago Alves talált be, így 4–2-re alakult az állás.

A hajrá is tartogatott egy gólváltást: tőlünk Arnon Cassemiro, míg a vendégektől Tatai József  vette be a kaput, kialakítva az 5–3-as végeredményt.

Bajnoki címvédő csapatunk így most már 15 ponttal rendelkezik, amivel az Újpest mögött a második helyen állunk. A mieink legközelebb szeptember 23-án hétfőn 18.30 órakor lépnek pályára, még pedig az SG Kecskemét Futsal vendégeként.

Felipe Conde: „Úgy gondolom, hogy aki ma kilátogatott a mérkőzésre, egy igazán jó meccset láthatott. Mindkét csapat keményen játszott. Az első félidőben jobban teljesítettünk, sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos „csak” hármat sikerült értékesítenünk. A második játékrész már kiegyensúlyozottabb volt, az ellenfél többet lőtt távolról, ami komolyabb kihívást jelentett számunkra. Ennek ellenére úgy érzem, hogy nagyon jól védekeztünk és rengeteg labdát szereztünk. Összességében megérdemelten nyertük meg ezt a rendkívül fontos mérkőzést.  Mindkét csapat a tabella első helyéért küzdött. Most boldogok vagyunk, hiszen sokat és keményen edzettünk. Ugyan csak egy napunk volt a felkészülésre, de sikerült a három pontot begyűjtenünk. Most egy kis pihenés következik, mert hamarosan újabb két komoly mérkőzés vár ránk.”

Férfi Futsal NB I. 6. forduló

Haladás VSE – vehir.hu Futsal Veszprém 5–3 (3–1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hadházi Sándor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Diogo Schlemper, Dróth Zoltán, Homlok Levente, Arnon Cassemiro, Hajmási Milán, Knizs Olivér, Körmendy Gábor, Kovács Máté, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Veszprém: Spandler Mátyás – Matheus Ferreira, Thiago Alves, Tóth Attila, Kártik Zsombor, Dorogi Benjámin, Lux Bence Gábor, Lipl Noel, Horváth Benedek, Tatai József, Gerencsér Antal, Fellembek Zétény, Juhász Márk, Koncsol Norbert

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2 (4’, 18’), Diogo Schlemper (11’), Rutai Balázs (33’), Arnon Cassemiro (37’), ill. Horváth Benedek (17’), Thiago Alves (34’), Tatai József (40’)

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Rubeola FC
6. Újpest FC
7. Magyar Futsal Akadémia
8. DEAC
9. MVFC Berettyóújfalu
10. TFSE-Tent Budapest
11. Á Studió Nyíregyháza
12. Vehir.hu Futsal Veszprém
Go to top