Címvédő futsalcsapatunk főként a második félidőben nyújtott ellenállhatatlan  teljesítményének köszönhetően 4–1-es győzelmet aratott a remek erőkből álló Nyíregyháza otthonában az élvonalbeli pontvadászat 2. fordulójában.

Tavaly parádés, rekordot jelentő alapszakaszt produkált a Haladás VSE futsalcsapata, ugyanis a mieink 21 győzelem mellett csupán egyszer kaptak ki. Az a fiaskó pedig éppen a Nyírség fővárosában csúszott be, így nem véletlen, hogy Felipe Conde még a megszokottnál is jobban megszervezte most a csapatunk védekezését.

Ez aztán a 14. percig tökéletesen működött is, ám ekkor Kovács Béla betalált a kapunkba.- Szerencsére nem sokáig örülhettek a vendéglátók, mivel Vas Ádám „postafordultával” egyenlített is, így a küzdő felek 1–1-es állásnál mehettek pihenőre.

A második félidőben folytatódott a kőkemény küzdelem. A védelmek jól működtek, nem jöttek futószalagon a helyzetek.

A 25. percben azért  Hadházi Sándor így is megrezegtette a hálót, ezzel a találattal pedig már mi vezettünk 2–1-re. Nem sokkal később pedig Vatamaniuc-Bartha Dávid is megszerezte a már-már szokásosnak mondható gólját, amivel 3–1-re léptünk el. 

A folytatásban  a remek erőkből álló  vendéglátók mindent megtettek a felzárkózás érdekében, de a mieink parádésan állták a sarat. Még az öt a négy elleni játékkal sem lehetett őket zavarba hozni.

Aztán a végjátékban jött Petterson Medeiros és beállította a 4–1-es végeredményt, ami azt jelenti, hogy ezúttal pontosan olyan arányban nyertünk Nyíregyházán, mint amilyenben tavaly szeptemberben kikaptunk. Ez azért teljesen más érzés.

Az eddig hibátlan mérleggel rendelkező futsalcsapatunk a NB I-es bajnokság harmadik fordulójában a TFSE-TENT Budapest együttesét fogadja a Haladás Sportkomplexumban. A mérkőzés a jelenlegi állás szerint augusztus 30-án, pénteken 18.30 órakor kerül lejátszásra.

Felipe Conde: Úgy gondolom, hogy nagyszerű mérkőzést játszottunk, ami mindkét csapat számára kemény kihívást jelentett. Bár a játékosok teljesítménye kicsit visszaesett, ez teljesen érthető, hiszen belülről rendkívül nehéz volt ez a találkozó. Mindkét oldalon kiváló játékosok léptek pályára, de úgy érzem, hogy több helyzetet alakítottunk ki, és hatékonyabban használtuk ki azokat. A végén kiemelkedően védekeztünk a vészkapusos játék ellen. Rendkívül fontos volt megszerezni ezt a 3 pontot, hogy továbbra is a tabella élén maradjunk. Higgadtabban kezeltük a nehéz szituációkat, ami segített egyensúlyban tartani a mérkőzést. A srácok ma tökéletesen játszottak, végig koncentráltak, és megérdemelten győztek, pedig ezen a pályán különösen nehéz nyerni.

Férfi Futsal NB I. 2. forduló

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza – Haladás VSE 1–4 (1–1)

Nyíregyháza: Gagyi Sándor – Rodrigues Emanoel Joao, Henrique da Silva Rafael, Costa Dos Santos, Gregory, Dávid Richárd, Petró Martin, Gyulai József, Szabó Lajos, Öreglaki Norbert, Kovács Béla, Urr Dániel, Harmati Tamás, Fridrich Dávid, Kiss Zalán

Edző: Lovas Norbert

Haladás: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Sipos Gergő, Petterson Medeiros, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Kovács Béla (14’), ill. Vas Ádám (15’), Hadházi Sándor (25’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (28’), Petterson Medeiros (38’)

Sárga lap: Costa Dos Santos Gregory (18’), ill. Hadházi Sándor (18’), Dróth Zoltán (27’)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Vehir.hu Futsal Veszprém
6. Rubeola FC
7. Újpest FC
8. Magyar Futsal Akadémia
9. DEAC
10. MVFC Berettyóújfalu
11. TFSE-Tent Budapest
12. Á Studió Nyíregyháza
Go to top