Bajnoki címvédő futsalcsapatunk a 2024/25-ös NB I.-es pontvadászat első körében 7–2-es győzelmet aratott a Haladás Sportkomplexumban a Nyírbátori SC együttese ellen.

Rövid, de annál kedvesebb ünnepség előzte meg az idény első bajnoki mérkőzését, ugyanis a derbi előtt Mersich Péter, az MLSZ Futsal szakági koordinátora két jelentős díjat adott át a mieinknek: az „Év Kapusának” járó plakettet Alasztics Marcell, míg az „Év Edzőjét” megillető elismerést Felipe Conde vehette át. Természetesen a szurkolók szűnni nem akaró tapsvihara közepette.

A mérkőzés alaphangját aztán Rutai Balázs hatalmas lövése adta meg, amit Dobi Attila bravúrral védeni tudott. Nem sokkal később viszont Alasztics Marcell hárított nagyot Szentes-Bíró Tamás bombájánál. A 6. percben viszont a kapufa is segített Marcinak Berecz Rafael ziccerénél.

A 12. minutumban viszont már nem volt pardon: Dróth Zoltán remek meglátása után Knizs Olivér szerezte meg a vezetést (1–0).

Pár perccel később pedig már 2–0 volt a javunkra, ugyanis Hajmási Milán kotorta a kapuba a Rutai Balázs lövése után kipattanó lasztit.

Némi meglepetésre a 18. percben egy könnyű síppal befújt büntetőből szépítettek a vendégek, akik nem sokáig örülhettek, mivel még a szünet előtt Dróth Zoltán értékesített egy 10 méteres kisbüntetőt, így a szünetben 3–1 volt ide.

Ahogy az első félidő egy Hali-góllal végződött, úgy a második egy zöld-fehér találattal kezdődött: Dróth Zoltán forintos átadását Vatamaniuc-Bartha Dávid értékesítette (4–1). 

A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de a következő találatra a 31. percig kellett várni. Ekkor csapatkapitányunk, Dróth Zoltán szerzett gólt egy labdaszerzést követően (5–1).

A 33. minutumban pedig már 6–1 volt a javunkra, mivel Sipos Gergő egy remek cselt követően elemi erővel bombázott a hálóba. A 35. perc aztán két gólt is hozott: előbb Bartha Balázs szépített kissé váratlanul, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid állította be a 7–2-es végeredményt.

Magabiztos, 7–2-es győzelemmel rajtoló együttesünk legközelebb augusztus 16-án pénteken 18.30 órakor lép pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza otthonában.

Felipe Conde: "Úgy vélem, a védekezésünk remekül működött, hiszen számos gólt tudtunk szerezni a kontratámadások révén. Összességében elégedett vagyok a védekezésünkkel, különösen a centerjátékuk elleni teljesítményünkkel. Természetesen néhány új taktikai elem már most is hatékonynak bizonyult, ám még szükségünk van egy kis időre, hiszen új játékosokkal bővült a csapatunk. Összességében egy jó mérkőzést játszottunk, mind támadásban, mind védekezésben, akadtak hibák, de ez teljesen normális az első találkozón. Rengeteg mérkőzés áll még előttünk, és biztos vagyok benne, hogy folyamatosan fejlődni fogunk."

Férfi Futsal NB I. 1. forduló

Haladás VSE – B-Kerép Nyírbátori SC 7–2 (3–1)

Haladás: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Petterson Medeiros, Vas Ádám, Rutai Balázs, Homlok Levente, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Cassemiro

Edző: Felipe Conde

Nyírbátor: Dobi Attila – Szentes-Bíró Tamás, Csorvási Ádám, Molnár Szabolcs, Nagy Bence, Bazsányi Péter, Tóth Milán, Bartha Balázs, Sánta János, Berecz Rafael, Szucsányi Sándor

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2 (20’, 31’), VatamaniucBartha Dávid 2 (21’, 35’), Knizs Olivér (12’), Hajmási Milán (15’), Sipos Gergő (33’), ill. Szentes-Bíró Tamás (18’), Bartha Balázs (35’)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Rubeola FC
6. Újpest FC
7. Magyar Futsal Akadémia
8. DEAC
9. MVFC Berettyóújfalu
10. TFSE-Tent Budapest
11. Á Studió Nyíregyháza
12. Vehir.hu Futsal Veszprém
Go to top