Címvédő futsalcsapatunk a bajnoki címért folytatott küzdelem harmadik összecsapásán 4–1-re győzte le a Kecskemétet a Haladás Sportcsarnokban. A fináléhoz méltó hangulatot teremtő szurkolóink előbb Vas Ádám góljának örülhettek, majd Vatamaniuc-Dávid kétszer is megtapsoltatta közönségünket, valamint Luiggi Longo nevét is skandálhatták találatát követően drukkereink.

A lélektani szempontból is nagyon fontos egyenlítést követően ismét hazai környezetben fogadtuk a Kecskemétet a Haladás Sportkomplexumban az aranyéremért folyó küzdelem soron következő összecsapásán. 1–1-gyel térhettünk tehát vissza Szombathelyre, ahol másodszorra már semmiképpen sem szerettünk volna belelépni ugyanabba a folyóba, és minden idegszálunkkal arra koncentráltunk, hogy otthonunkban megszerezzük az előnyt a három nyert mérkőzésig tartó párharcban.

A találkozó első említésre méltó momentumaként Alasztics Marcell spárgázott ki egy veszélyes lövést, kisvártatva Dróth Zoltán ígéretes kapáslövését paskolta az oldalvonalon túlra Rigó László. Óriási küzdelem, taktikai harc zajlott a pályán, érezhető volt, hogy nagyon jól ismeri egymást a két együttes.

Nagy iramot diktáltak a felek, majd elérkeztünk a 6. perchez, amikor egy villámgyors akció végén Luiggi Longo tálalt nagyon önzetlenül Vas Ádám elé, aki nem hibázott közelről és így elmondhatja magáról, hogy a döntő eddigi mindhárom felvonásán bevette a kecskeméti kaput (1-0).

Másodpercek teltek el vezetésünk megszerzése után, amikor újra talpra ugrasztottuk a publikumot: Dróth Zoltán centerezett tanárian, Vatamaniuc-Bartha Dávid pedig kiválóan érkezett, és a kapu jobb felső sarkába bombázott (2-0).

Jött is a hírösvárosiak időkérése, amely után már más arcukat mutatták a vendégek. Ezt le kellett reagálnunk, koncentráltan kellett védekeznünk, különösen Pál Patrik volt az, aki nagyon közel járt a szépítő találat megszerzéséhez. Igaz, ehhez nekünk is volt egy két szavunk: ismét Vatamaniuc-Bartha Dávid volt a főszereplő, aki kiválóan kaparta ki magának a gesztenyét, riválisunk portása azonban jól hagyta jobb a lábát a rövid saroknál.

A Kecskemét is megvillantotta oroszlánkörmeit, majd Dróth Zoltán varázsolt egyet és káprázatos passzal ugratta ki Vatamaniuc-Bartha Dávidot. Nagy erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy tovább nyissuk azt a bizonyos ollót, Hajmási Milán kísérleténél a kapufa és Fortuna sem volt velünk, majd időt kért mesterünk, Felipe Conde.

Krajcsi Bence mezőnyjátékosként segítette az alföldiek támadásait, így próbált emberelőnyös szituációkat kialakítani Koós Károly legénysége, Sipos Gergő pedig csapatkapitányunkhoz hasonlóan szenzációs átadást adott Vatamaniuc-Bartha Dávidnak, aki óriási erővel, egy szép átvétel és egy pattanás után lőtt kapu fölé.

Az óriási iram a játékrész végére valamelyest alábbhagyott, nem is született már újabb gól, így aztán 2-0-s vezetéssel mehettünk szusszanni.

A második etap alaphangját Fekete Márk ígéretes kísérlete adta meg, a csapatok ugyanolyan tűzzel, akarattal játszottak, mint tették azt az első húsz percben. Ez értelemszerűen magával hozta a hibákat, pontatlanságokat is, egy megingást követően pedig a 27. minutum eseményeként Fekete Márk jóvoltából egy gólra zárkózott a Kecskemét (2-1). Szinte rögtön a középkezdés után Dróth Zoltán lövését kellett védenie Rigó-kapusnak, majd csapatkapitányunk az első játékrészhez hasonlóan ezúttal is pazarul hozta helyzetbe Vatamaniuc-Bartha Dávidot, aki már második gólját szerezte a találkozón és visszaállította a kétgólos különbséget (3-1).

Igazi döntőhöz méltó összecsapást játszottak a felek remek tempóval, gyönyörű megoldásokkal. Bíró Attila is szépen nyesett alá a játékszernek ziccerben, ezúttal velünk volt a kapufa, majd szintén az ő helyzeténél jött ki remekül a kapujából Alasztics Marcell.

Keményen, agresszíven letámadunk, nem elégedtünk meg ennyivel, egy labdaszerzés után Luiggi Longo járt nagyon közel hozzá, hogy 4–1-re módosítsa az eredményt.

Akkor ez még nem sikerült neki, nem sokkal később azonban egy remek lövéssel már feliratkozott a gólszerzők közé, mi pedig már 4–1-re vezettünk. Időt is kértek a vendégek, ám a játékmegszakítás után is előttünk adódtak a nagyobb sanszok: előbb Dróth Zoltán volt nagyon előzékeny és gurított vissza a második hullámba, a kecskemétiek az utolsó pillanatban tudtak menteni, majd Henrique Diniz egy szenzációs helyzetfelismerés után bal külsővel emelt kapura, Krajcsi óriási bravúrral mentett szögletre. Egyáltalán nem túlzás, ha azt mondjuk, ez a találkozó bizony a futsal minden szépségét felvonultatta.

Alasztics Marcellt is megdolgoztatták, Pál Patrik volt az elkövető, majd Suscsák Máté vette fel a megkülönböztető mezt, immáron „ténylegesen” öt a négy elleni játékra váltott a ScoreGoal. A vendégek nem tudtak előnyt kovácsolni ebből a formációból, ráadásul Sipos Gergő lövésénél nem sok hiányzott, hogy négygólos hátrányba kerüljenek. A találkozó hátralévő idejében azt játszottuk, amit kell, magabiztosan megőriztük előnyünket, ami azt jelentette, hogy 4–1-re diadalmaskodtunk, összesítésben pedig 2–1-es előnyre tettünk szert a döntőben, és egy győzelemre kerültünk a hőn áhított bajnoki címtől.

Az aranycsata következő mérkőzésére május 27-én, hétfőn 20 órás kezdettel kerül sor a Kecskemét otthonában.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, ma is az első perctől nagyon jó mérkőzést játszottunk. Néhány pillanatban veszítettünk ugyan a koncentrációnkból, és adtunk néhány apróbb lehetőséget ellenfelünknek. Azonban összességében jó munkát végeztünk, a srácok nagyon keményen küzdöttek és jól védekeztek, kiváló helyzeteket alakítottak ki. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, de most nem engedhetünk ki. Az utolsó meccs, amelyen a végső győzelmet el lehet érni mindig a legnehezebb, maximálisan fókuszálnunk kell, mert hatalmas csata vár ránk hétfőn! A szurkolóinknak hatalmas köszönet jár, fantasztikus hangulatot teremtettek, hajtottak minket előre és nagy nyomást gyakoroltak ezzel riválisunkra. Bízunk benne, hogy a következő felvonással ezt a bajnoki címmel tudjuk meghálálni nekik.”

FÉRFI FUTSAL NB I. DÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL 4-1 (2-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

SG Kecskemét Futsal: Rigó László - Bíró Attila, Pál Patrik, Haász Benjámin, Fekete Márk, Krajcsi Bence, Lehotai Ákos, Hajnal Norbert, Bencsik Roland, Kajtár Mátyás, Suscsák Máté, Nádudvari Bence, Aleksandar Tomic, Szabó János Ábel

Vezetőedző: Koós Károly

Gólszerzők: Vas Ádám (6’), Vatamaniuc-Bartha Dávid 2 (7’, 29’), Luiggi Longo (33’), ill. Fekete Márk (27’)

Sárga lap: Hadházi Sándor (8’), Vas Ádám (11’), ill. Suscsák Máté (30’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top