Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 3–1-es győzelmet aratott a Kecskemét otthonában, ezzel pedig 1–1-re módosította a három nyert mérkőzésig tartó döntő állását. Sipos Gergő révén a 3. percben megszereztük a vezetést, melyet Vas Ádám duplázott meg a második játékrészben. A hírösvárosiak ugyan szépíteni tudtak, kisvártatva azonban jött Vatamaniuc-Bartha Dávid, akinek góljával végleg lezártuk az összecsapást.

Finoman szólva sem utaztunk könnyű helyzetben Kecskemétre, a bajnoki döntő második felvonására; ugyanis egy hazai, 3–1-es vereségből kellett felállnunk és mindent megtennünk azért, hogy összesítésben 1–1-gyel térhessünk haza Szombathelyre.

A találkozó első szakaszában nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, az első említésre méltó esemény Aleksandar Tomic szabadrúgása volt, amit Alasztics Marcell hárított. Erre mi Henrique Diniz lövésével reagáltunk; majd, ami akkor még nem sikerült, az a 3. percben már igen: másik brazil légiósunk, Luiggi Longo lőtte be erőből a kapu elé a labdát, ebbe Sipos Gergő remek érzékkel tette bele a lábát, megszerezve ezzel csapatunk számára a vezetést (0-1).

Döntőhöz méltó iramot diktáltak a csapatok, felváltva alakultak ki helyzetek, a kapusok pedig ezúttal is bizonyították kiváló kvalitásaikat. Az semmiképpen sem könnyítette meg a helyzetünket, hogy már nagyon korán elértük a négy szabálytalanságot, ám Vas Ádám próbálkozásával is tudtára adta ellenfelünknek, hogy bizony nem szeretnénk a véletlenre bízni a dolgot.

Pál Patrik helyzete után időt kért vezetőedzőnk, Felipe Conde. Alasztics Marcell újabb nagy védést mutatott be, majd a játékrész végén Henrique Diniz tálalt káprázatos mozdulattal Vatamaniuc-Bartha Dávid elé, Rigó-kapus azonban jól élt együtt a játékkal és fel tudott szabadítani. Ez volt a félidő utolsó komoly lehetősége, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A folytatásban a faultok kerültek előtérbe, mindkét együttes gyorsan elkövetett egyet-egyet a második játékrész elején. Fekete lövése révén elsőként a hazaiak veszélyeztettek, ezt követően viszont egyértelműen a mi pillanataink következtek: előbb Rutai Balázs lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé, majd épp ő gurított vissza Vatamaniuc-Bartha Dávid elé, a kecskemétiek portása elképesztő védéssel gondoskodott arról, hogy ne örülhessünk újabb találatnak.

Henrique Diniz is megtornáztatta, Vatamaniuc-Bartha Dávid próbálkozását blokkolták, egyre nagyobb nyomás alá helyeztük a hazai kaput. Ez a fölény aztán góllá is érett, a 26. percben Vas Ádám okos szabadrúgása kötött ki a kapuban, már 2–0-ra vezettünk.

Nem álltunk le, egy szép Hajmási Milán-Rutai Balázs kényszerítő után előbbi előtt adódott nagy lehetőség, gólt viszont a Kecskemét szerzett: egy oldalberúgást követően Pál Patrik pókhálózta ki a jobb felső sarkot, egy gólra zárkóztak az alföldiek (1-2). Vérszemet kapott riválisunk, nagy energiákat kellett fektetnünk a védekezésbe, de jelesre vizsgáztunk és kitűnően álltuk a sarat.

Rövid időn belül két rendkívül kecsegtető szabadrúgást is elvégezhettünk, már ezekből is betalálhattunk volna, de a 34. percben végül megérkezett a harmadik gólunk: Henrique Diniz szenzációsan, sarokkal játszotta meg Vatamaniuc-Bartha Dávidot, aki nem teketóriázott, állítgatás nélkül, elemi erővel lőtt a kapuba, 1–3-ra változtatva az állást.

Sipos Gergő ziccerénél újfent Rigónak kellett résen lennie, az utolsó percekre pedig öt a négy elleni szerkezetre váltott a ScoreGoal. Ezt kis híján Luiggi Longo büntette meg egy labdaszerzés után, a visszahátráló Haász azonban szögletre tudta csúsztatni brazil légiósunk emelését. Az eredmény már nem változott, együttesünk roppant fontos, 3–1-es sikert aratott és összesítésben 1–1-re változtatta az aranycsata állását.

A párharc május 23-án, csütörtökön 20 órás kezdettel folytatódik, méghozzá Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban. A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, megérdemeltük ezt a győzelmet, mert sokkal több helyzetet alakítottunk ki, nagyon erős volt a védelmünk és nem hagytunk túl sok teret ellenfelünknek. Jól játszottunk, hatalmas nyomás alatt tartottuk riválisunkat, hiszen ma mindenképpen nyernünk kellett. Remek teljesítményt nyújtottak ma a srácok! Dróth Zoli nem is játszhatott ma, valaki pedig csak fele annyit, mint például Rutai Balázs és Henrique Diniz. Szóval a ma tanúsított küzdőszellemünk nagy jelentőségű a döntősorozatban. Különösen azért, mert a szerencse nem volt velünk, hiszen az előző mérkőzésen olyan gólokat kaptunk, melyeket máskor nem kaptunk volna be; ma pedig rengeteg helyzetünk volt, és apróságokon múlt, hogy nem lett belőlük gól. Sokkal jobban is alakulhatott volna számunkra a mai találkozó, de ez ilyen. Küzdenünk kell a szerencsénkért! A legfontosabb a fiúk elszántsága, és már a következő felvonásra kell koncentrálnunk. Regenerálni a srácokat, meglátjuk, hányan állnak majd készen a következő mérkőzésre. De abban biztos vagyok, hogy ugyanilyen küzdőszellemmel fognak pályára lépni a következő hazai összecsapáson is!”

FÉRFI FUTSAL NB I. DÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

SG KECSKEMÉT FUTSAL - HALADÁS VSE 1-3 (0-1)

SG Kecskemét Futsal: Rigó László - Bíró Attila, Pál Patrik, Fekete Márk, Aleksandar Tomic, Krajcsi Bence, Hajnal Norbert, Gondi Károly, Becsik Roland, Kajtár Mátyás, Suscsák Máté, Haász Benjámin, Nádudvari Bence, Szabó János Ábel

Vezetőedző: Koós Károly

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Rutai Balázs, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Pál Patrik (28’), ill. Sipos Gergő (3’), Vas Ádám (26’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (34’)

Sárga lap: Suscsák Máté (15’), Haász Benjámin (30’), Fekete Márk (33’), Bíró Attila (34’), ill. Vas Ádám (15’), Rutai Balázs (30’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top