Címvédő futsalcsapatunk hazai környezetben szenvedett 3–1-es vereséget az aranycsata első felvonásán a Kecskemét együttesétől. A párharc első félidejében érintetlenek maradtak a kapuk, a második játékrészben Bíró Attila három ízben is eredményes tudott lenni, amire részünkről csak Vas Ádám jóvoltából érkezett válasz.

 

Fináléjához érkezett az élvonalbeli futsalbajnokság, együttesünk pedig ebben az esztendőben a Kecskeméttel néz farkasszemet a bajnoki elsőségért. A két csapat szezonbeli négy találkozójából három alkalommal mi hagyhattuk el győztesen a játékteret, egyedül a felső-házi rájátszás kecskeméti összecsapásán tudtak nyerni az alföldiek.

Meglehetősen óvatos játékkal indult a mérkőzés, kóstolgatták egymást a csapatok, Rutai Balázst viszont már a találkozó korai szakaszában ápolni kellett kézsérülése miatt. Minden bizonnyal a tét is rányomta a bélyegét a játék képére, de Dróth Zoltán szép lefordulása után feljegyezhettük az első említésre méltó momentumot.

A kecskemétiek előtt is adódott lehetőség, majd újfent csapatkapitányunk révén veszélyeztettünk, melyet az addigi legnagyobb lehetőségünk követett: Vatamaniuc-Bartha Dávid futtából, nagy helyzetben lőtt kapu fölé. Rigó Lászlónak és Alasztics Marcellnek is együtt kellett élnie a játékkal, mindkettejüket foglalkoztatták becsülettel az ellenfelek, előbbi többek között Hadházi Sándor szép megindulása után mentett hatalmasat.

A félidő felénél 4–1 volt az állás a szabálytalanságok tekintetében, majd nem sokkal később trénerünk, Felipe Conde kért időt. Abszolút érezhető volt, hogy a két együttes nagyon jól ismeri egymást, és hogy nüanszok fognak dönteni arról, hogy melyik gárda örülhet a végén. Koós Károly is magához hívta tanítványait, majd egy remek Dróth Zoltán-Vas Ádám kombinációval tértünk vissza a pályára, Rigó azonban ezúttal is nagyot védett.

Ezt Vas Ádám szabadrúgásánál is elmondhattuk, nagy lehetőség volt arra, hogy lépéselőnybe kerüljünk, mint ahogy Henrique Dinizé is, aki csupán centikkel tévesztett célt.

Egyre inkább a mi akaratunk érvényesült, mi tudtunk új energiákat mozgósítani a gólért, ám mivel érintetlen maradt a vendégek hálója, így 0-0-ról várhattuk a második felvonást.

Ez rosszabbul sajnos nem is kezdődhetett volna számunkra, ugyanis Rigó-kapus kidobása után Bíró Attila cimbalomszögből szerezte meg a vezetést az alföldieknek, 0-1 állt az eredményjelző táblán. Lendületet kapott riválisunk, nem sokkal később egy gyors kontra végén kellett bravúrral hárítania válogatott portásunknak, Alasztics Marcellnek; ráadásul egymás után háromszor is.

Rigó László is megvillanthatta újból képességeit, ő Rutai Balázs lövését hatástalanította lábbal. A 25. perc aztán még nehezebb helyzetbe sodort minket, ugyanis Bíró Attila elemi erejű, remekül eltalált szabadrúgásának köszönhetően már kétgólos előnyben voltak vendégeink (0-2).

Próbálkoztunk becsülettel az idő szorításában, lövéseink azonban lepattantak, levágódtak, hősiesen védekeztek a kecskemétiek. Mindezzel párhuzamosan hátul is figyelnünk kellett, hogy újabb találatot viszont ne kapjunk, helyzetünket pedig az sem könnyítette meg, hogy csapatkapitányunk, Dróth Zoltán vállsérülést szenvedett.

Ennek dacára sem adtuk fel, Sipos Gergő gólba tartó labdájánál becsúszva mentett óriásit a hírös városiak játékosa, a folytatásban pedig elérkezett az idő, és vészkapussal rohamoztunk tovább az egyenlítésért.

Ennek viszonylag hamar meg is lett a gyümölcse: a 34. minutumban Vas Ádám gondoskodott arról, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe és 1–2-re változtatta az állást.

Ekkor azért a kékmezesek is megérezhették, hogy messze nincs megnyerve számukra ez a találkozó, rá is tettek egy lapáttal, hálóőrünk eszén azonban ezúttal sem lehetett túljárni. Öt perccel a találkozó vége előtt mindkét együttes 4-4 szabálytalansággal állt, Luiggi Longo ziccere kapu fölé ment, mindent egy lapra feltéve támadtunk.

Ebben természetesen benne volt a kockázat, a 38. percben ki is használta a Kecskemét, hogy nem rendeződtünk vissza teljesen; és Bíró Attila harmadik találatával már 3–1-re vezettek Koós Károly fiai. Vezetőedzőnk rögtön időt kért, majd kollégája is megtette ugyanezt. A hajrában aztán a vendégek hatodik faultjukat is elkövették, kisbüntetőt végezhettünk el, amit azonban nem sikerült gólra váltania Vas Ádámank.

A hátralévő időben már nem tudtunk csodát tenni, így aztán a Kecskemét 3–1-es győzelmet aratott és összesítésben 1–0-s előnyre tett szert az aranyéremért folyó küzdelemben.

A párharc május 20-án, hétfőn folytatódik az alföldiek otthonában. A találkozón 20 óra 15 perckor indul útjára a játékszer.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, nem szabad kifogásokat keresnünk. Egész évben keményen edzettünk és sokkal inkább mentálisan, mint fizikálisan volt kihívás ez a mai mérkőzés. El kell ismerni, hogy ma jobb volt a Kecskemét. Nagyon lassan, nem a saját játékunkkal kezdtük a találkozót, s bár az első játékrész második felében felpörögtünk és több lehetőséget is ki tudtunk alakítani, nem éltünk ezekkel. Azonban összetartó csapat vagyunk; amikor nyerünk és akkor is annak kell maradnunk, amikor veszítünk. Nem háríthatjuk senkire a felelősséget, felemeljük a fejünket és dolgozunk tovább! Bízom a csapatban, a stábban, és ha a Kecskemét nyerni tudott itt, Szombathelyen, akkor mi is képesek vagyunk arra, hogy idegenben ki tudjuk egyenlíteni a párharcot”

FÉRFI FUTSAL NB I. DÖNTŐ 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL 1-3 (0-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor

Vezetőedző: Felipe Conde

Kecskemét: Rigó László - Bíró Attila, Pál Patrik, Fekete Márk, Aleksandar Tomic, Krajcsi Bence, Hajnal Norbert, Bencsik Roland, Kajtár Mátyás, Suscsák Máté, Haász Benjámin, Nádudvari Bence, Szabó János Ábel

Vezetőedző: : Koós Károly

Gólszerzők: Vas Ádám (34’), ill. Bíró Attila 3 (21’, 25’, 38’)

Sárga lap: Vatamaniuc-Bartha Dávid (22’), Rutai Balázs (25’), Dróth Zoltán (35’), Felipe Conde (36’), ill. Suscsák Máté (8’), Haász Benjámin (24’), Fekete Márk (35’), Aleksandar Tomic (37’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top