Címvédő együttesünk 4–2-re győzte le a Berettyóújfalu csapatát a Magyar Kupa elődöntőjében, így holnap az aranycsatában küzdhetünk meg a trófeáért. Vas Ádám már a harmadik minutumban betalált, egy minutummal később Luiggi Longo is a hajdúsági hálóba bombázott; a félidő utolsó másodperceiben pedig csapatkapitányunk, Dróth Zoltán biztosította be háromgólos vezetésünket. A második játékrészben szinte végig emberfölényes figurával terhelt minket riválisunk, Vas Ádám ezt egy ízben szemfülesen ki is használta, az üresen hagyott kapuba lőtt saját térfelünkről.

Élvonalbeli futsalcsapatunk zsinórban harmadik – története során pedig nyolcadik – alkalommal küzd meg a Magyar Kupa négyes döntőben a trófeáért. Az idei Final 4-nak a budapesti, Dr. Koltai Jenő Sportközpont adott otthont. A mieink az első lépést a Berettyóújfalu ellen tehették meg a címvédés felé, a sorsolás értelmében ugyanis már az elődöntőben összekerültünk trónfosztásra hajtó nagy riválisunkkal.

Nem sok híja volt, hogy lekopírozzuk a hétfői, DEAC elleni bajnoki kezdésünket, ezúttal azonban a felsőléc kisegítette a hajdúságiakat az első másodpercekben. A számukra rendkívül izzasztó és kritikus pillanatok után ellenfelünk is megérkezett a találkozóba, oda tudtak kerülni a kapunk elé, ahol ezúttal is maximális koncentrációra volt szükség.

Rutai Balázs löketét Sándor Máté hárította, Vas Ádám kísérleténél azonban már ő is tehetetlen volt: a 3. percben lépéselőnybe kerültünk a fináléért folytatott harcban (1-0).

Nem olyan fából faragtak minket, aki ennyivel megelégszik, ennek pedig ékes bizonyítéka volt ez a találkozó is: a 4. minutumban Luiggi Longo remekül cselezett befelé, majd elsült a jobb lába, immáron 2-0 állt az eredményjelző táblán.

Nagyon elkaptuk a fonalat, lendületben maradtunk és minden momentumunkon, megmozdulásunkon látszott, hogy nagyon akarjuk ezt a sikert. Hadházi Sándor próbálkozását a kapufa segítségével védte a pirosmezesek portása, de Alasztics Marcellnek is együtt kellett élnie a játékkal, amit remekül meg is tett.

Mindezzel együtt azonban már négy faultnál jártunk a játékrész derekához közeledve, ezekre tehát rendkívül figyelnünk kellett a hátralévő időben. Kisvártatva Trencsényi János időkérése következett, majd tördelt lett a játék, a Berettyóújfalu pedig, ha az eredményt tekintve nem is, de a faultokat nézve villámgyorsan kiegyenlített (4-4).

A két hálóőrnek oroszlánrésze volt abban, hogy nem változott az összecsapás állása, ez Vas Ádám bombájánál is bizonyítást nyert, amit nagy bravúrral paskolt kapu fölé Sándor Máté.

A félidő hajráját nagyon megnyomtuk, jött is az ötödik Mezei-Vill-szabálytalanság, mi pedig akár méterekről csúsztunk, blokkoltunk, sokszor saját testi épségünket sem kímélve tettünk meg mindent azért, hogy érintetlen maradjon a hálónk.

5-5 faultnál aztán mesterünk, Felipe Conde időkérése következett, a Berettyóújfalu hatodik szabálytalansága után Dróth Zoltán állt a kisbüntető mögé, amit hidegvérrel értékesített is, így aztán háromgólos előnnyel mehettünk pihenőre (3-0).

A második etapot rögtön vészkapus felállással kezdte ellenfelünk, ám sokáig gurigázni tudtak csak, és nem sikerül ritmust váltani ahhoz, hogy megtalálják a rést a pajzson. Három perc elteltével Alasztics Marcellnek kellett hárítania egy távoli lövést, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid oldalhálóját jegyezhettük fel.

Egyértelműen fokoztuk a tempót, Henrique Diniz és Hajmási Milán előtt is nagy lehetőség adódott, miközben folyamatosan rá voltunk kényszerítve az öt a négy elleni védekezésre.

Ezt nagy koncentrációval, összpontosítással tettük, ráadásul jött a 34. minutum, amikor Vas Ádám repetájával már 4–0-ra vezettünk. Még nehezebb helyzetbe került a Berettyó, s bár Nagy Dániel révén hamar jött a szépségtapasz, így is nekünk állt a zászló (4-1). Ennek ellenére pontosan tisztában voltunk vele, hogy nem ülhetünk a babérjainkon, Trencsényi János pedig időt kért, hogy még egy huszáros hajrát indítsanak tanítványai.

Ehhez nekünk is volt egy két szavunk, mindehová odaértünk, blokkoltunk, extázisban játszottunk és minden egyes lepergett másodperccel közelebb kerültünk a fináléhoz. Ellenfelünk az utolsó pillanatig küzdött, Rafinha pontos lövésével még egy gólt le is tudott faragni hátrányából (4-2), ennél többre azonban már nem futotta tőle.

Együttesünk végül 4-2-es győzelemnek örülhetett a roppant nehéz mérkőzést követően, és két órával később az is kiderült, hogy az 1. Futsal Club Veszprém lesz ellenfelünk a holnapi döntőben.

A fináléban vasárnap 16 óra 30 perckor indul útjára a játékszer, az összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport +.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, két különböző félidőt láthattunk. Az első játékrészben nagyszerűen játszottunk; lőttünk 3 gólt, helyzeteket teremtettünk, nem hagytunk sok teret riválisunknak. A védekezésünk is remek volt. A második etapban nem volt sok lehetőségünk játszani, 5 a 4 ellen kellett helyt állnunk végig. Úgy vélem, túlnyomórészt jól védekeztünk, aztán egy kicsit kiengedtünk, ami ezen a szinten nem történhet meg. De gratulálok a játékosaimnak, mert nagyon jó meccset játszottunk az elejétől fogva. Mindent megtettek, amit megbeszéltünk, szóval most pihenni kell, regenerálódnunk a lehető legjobb módon. Holnap még egy kemény párharc vár ránk, és felkészültnek kell lennünk! Egy pici ünneplésre is sort kell kerítenünk, hiszen ez egy kemény rangadó volt, megérdemlik a srácok! Azonban nem veszíthetjük el a fókuszt, hiszen annyira szeretnénk ezt a címet! Felkészültnek kell lennünk holnapra, de biztos vagyok benne, hogy a fiúk készen fognak állni rá!”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA FINAL FOUR 1. ELŐDÖNTŐ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-2 (3-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

MVFC Berettyóújfalu: Sándor Máté - Matheus, Rábl János, Nagy Kevin, Rafinha, Mezei Dávid, Erdei Kristóf, Iszák Dominik, Magyar Csaba, Nagy Dániel, Daróczi Dávid, Szabó Péter, Facundo Schusterman, Duró Dominik

Vezetőedző: Trencsényi János

Gólszerzők: Vas Ádám (3’, 34’), Luiggi Longo (4’), Dróth Zoltán (20’), ill. Nagy Dániel (35’), Rafinha (40’)

Sárga lap: Luiggi Longo (38’), Rutai Balázs (39’), ill. Matheus (33’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top