Bajnoki címvédő futsalcsapatunk parádés játékkal és szépségdíjas gólokkal diadalmaskodott 6-0-ra a tabellamásodik Kecskemét ellen. A mieink már az első játékrészben nagy lépést tettek a győzelem felé Vas Ádám, Henrique Diniz, Dróth Zoltán, valamint Sipos Gergő találataival. A 4-0-s fordulás után aztán Henrique Diniz duplázott, majd Luiggi Longo állította be a 6-0-s végeredményt, hálónkat pedig Alasztics Marcell tette érinthetetlenné.

Két hét szünet után folytatódtak az élvonalbeli futsalbajnokság felső-házi rájátszásának küzdelmei, együttesünk pedig a közvetlen rivális Kecskeméttel nézett farkasszemet hazai környezetben. A találkozó előtt elnökhelyettes sportigazgatónk, Bokor Zsolt köszöntötte Vatamaniuc-Bartha Dávidot, aki éppen ma viselte 100. alkalommal a Haladás mezét.

A mieink kezdték aktívabban az összecsapást, Rutai Balázs már az első percekben nagyon bátran tört kapura, és egy ízben sarokkal is próbálta bevenni a csíkosmezesek kapuját. Luiggi Longo is közel járt hozzá, hogy megszerezze számunkra a vezetést, igencsak beszorult a kecskeméti alakulat.

Kisvártatva aztán Vatamaniuc-Bartha Dávid volt az, aki ziccerbe került, de riválisunk védelme minden eszközt bevetve darálta a mieinket, mindezt végül Vas Ádám a lehető legnemesebb módon „bosszulta meg”, ugyanis a 8. percben egy remek lövéssel előnyhöz juttatta csapatunkat (1-0).

Alig, hogy ellenfelünk elvégezte a középkezdést, Luiggi Longo iramodott meg, de Rigó-kapus hárított, Henrique Diniz lövésénél azonban már ő sem tudott segíteni, a 10. percben már 2-0 állt az eredményjelző táblán. Rendkívül sok volt az apró, játékot tördelő szabálytalanság, ám szerencsére nem csak a faultok száma gyarapodott, de a góljainké is: a 15. minutumban Vatamaniuc-Bartha Dávid sarokrúgását Dróth Zoltán kapásból zúdította a kapuba, amivel már 3–0-ra vezettünk.

Ez talán még a korábbinál is nagyobb lendületet adott a fiúknak, akik futószalagon adták le a veszélyes lövéseket, Rigó László figyelme egy pillanatra sem lankadhatott. A félidő végjátékában aztán öt a négyes formációra váltottak a vendégek, és mindent elkövettek, hogy még a pihenő előtt szépítsenek. Ez nem sikerült nekik, ráadásul egy szemfüles labdaszerzést követően Sipos Gergő is beköszönt, és gondoskodott róla, hogy négygólos előnyről várhassuk a második felvonást (4-0).

A szünetet követően meglehetősen sokat kellett várni az első helyzetre: ez brazil légiósunk, Luiggi Longo nevéhez fűződött, aki egy igencsak kellemetlen kísérlet után tornáztatta meg Rigó-kapust. Ami késik, nem múlik – szokták mondani. Nos, így volt ez ötödik találatunkkal is, amely egészen szenzációsra sikeredett: Dróth Zoltán szolgálta ki Henrique Dinizt, aki hihetetlenül pimasz mozdulattal pörgette a kapuba a labdát, 5–0-ra módosítva ezzel az összecsapás állását.

A Kecskemét nem tudott mit kezdeni koncentrált, fegyelmezett, no meg támadásban rendkívül látványos játékunkkal, ami azt eredményezte, hogy teljes mértékben kézben tartottuk a találkozót. Az idő nekünk dolgozott, ezt a vendégek is érezték, próbáltak újítani, sebességet váltani, támadásaikat azonban rendre hatástalanítottuk.

Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, magabiztosan őriztük előnyünket, ráadásul ezt a 38. percben tovább is tudtuk növelni: Luiggi Longo sarokrúgása után újabb gólnak tapsolhatott fantasztikus szurkolótáborunk, már 6-0 volt a találkozó állása. Mint utólag kiderült, ezzel ki is alakult az párharc végeredménye. A mieink rendkívül meggyőző, címvédőhöz méltó játékkal tartották itthon a bajnoki pontokat, és újabb fontos lépést tettek a hőn áhított cél felé.

Csapatunk április 26-án, pénteken már az alapszakasz első helyének, valamint a döntő pályaelőnyének bebiztosításáért lép pályára, méghozzá a Veszprém otthonában 18 óra 30 perces kezdettel.

Felipe Conde vezetőedző: „A szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk ma, nagyon büszke vagyok a fiúkra, ahogy felkészültek erre a párharcra. Tudtuk, hogy egy olyan csapattal nézünk szembe, melynek nagyon veszélyesek a kontratámadásai, ennek megfelelően körültekintően támadtunk, valamint a pontrúgásoknál és az öt a négy elleni szituációknál is tudtunk úgy védekezni, ahogyan azt gyakoroltuk. Edzőként fantasztikus volt megélni, hogy mindent kiválóan megvalósítottak a játékosok, és százszázalékos koncentrációval játszottak. Nagyon boldog vagyok, mert egy olyan Kecskemétet győztünk le, amely a szezon során már többször megmutatta az erejét, és azt, hogy nem véletlenül van ott a tabella második helyén”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 8. FORDULÓ

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL 6-0 (4-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor

Vezetőedző: Felipe Conde

SG Kecskemét Futsal: Rigó László - Bencsik Roland, Kajtár Mátyás, Aleksandar Tomic, Szabó János Ábel, Krajcsi Bence, Hajnal Norbert, Bíró Attila, Gondi Károly, Pál Patrik, Suscsák Máté, Haász Benjámin, Fekete Márk

Vezetőedző: Koós Károly

Gólszerzők: Vas Ádám (8’), Henrique Diniz 2 (10’, 24’), Dróth Zoltán (15’), Sipos Gergő (19’), Luiggi Longo (38’)

Sárga lap: Luiggi Longo (13’), ill. Kajtár Mátyás (2’), Haász Benjámin (5’), Aleksandar Tomic (17’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top