Címvédő futsalosaink 3–2-re győzték le hazai környezetben a Nyíregyháza gárdáját a felső-házi rájátszás 7. fordulójában. Dróth Zoltán csapatkapitányunk révén szereztünk vezetést, majd ettől fogva válogatott hálóőrünkkel, Alasztics Marcellel felvértezett védelmünknek emberfölényes játékkal szemben kellett helytállnia szinte az összecsapás egészén. Riválisunk egyenlített, de kapitányunk a félidő derekán gondoskodott arról, hogy a szünetre előnnyel mehessünk. A második felvonásban a hajrá hozta a találatokat: egy Dróth Zoltán-gólpassz után Henrique Diniz talált be, majd egy távoli lövéssel a nyíregyiek állították be a mérkőzés végeredményét.

A DEAC elleni Magyar Kupa-továbbjutás után ismét fantasztikus szurkolóink előtt léphetett pályára bajnoki címvédő együttesünk, amely ezúttal a Nyíregyháza ellen szállt harcba a három pont megszerzéséért. Érdekesség, hogy a két gárda három eddigi szezonbeli összecsapásán három különböző eredmény született: a 7. játéknapon épp a nyírségiek vették el addigi veretlenségünket (4-1), amiért hazai környezetben egy 6-3-mal vágtunk vissza, majd – immáron a felső-házi rájátszásban – egy 4-4-es pontosztozkodás következett a nyíregyházi Continental Arénában.

Egyik csapat sem esett ellenfelének a találkozó elején, óvatos játék jellemezte a találkozót. Ennek köszönhetően meglehetősen sokat kellett várni az első kísérletre, amit Hadházi Sándor jegyzett éles szögből, majd nem sokkal később Vatamaniuc-Bartha Dávid kínálta meg a vendégek kapusát, Petró Martint. Egyre aktívabbak lettünk, kezdtük átvenni az irányítást; csapatkapitányunk, Dróth Zoltán lökete pedig nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett.

Ahogy azt már megszokhattuk a csapattól, remekül működött a visszatámadásunk, ebből Hajmási Milán labdát is szerzett, és nem sokon múlt, hogy lövőhelyzetet is ki tudjon magának alakítani. Beszorultak a nyírségiek, a mi akaratunk érvényesült, a 6. percben pedig jött is a hőn áhított vezetés: Luiggi Longo kísérlete ugyan még kijött a kapufáról, a kipattanó azonban Dróth Zoltánhoz került, aki a kapuba továbbította a játékszert (1-0).

A gól után is lendületben maradtunk, másodpercekkel később szabadrúgást végezhettünk el kecsegtető pozícióból, ám maradt az egygólos differencia. A vendégek sem teketóriáztak sokat, öt a négy elleni játékra váltottak, majd némi gurigázás után Gregory bal lába sült el, amivel 1–1-re módosult az összecsapás állása. Természetesen minket sem kellett félteni, Hadházi Sándor révén egy remek kényszerítő után rögtön visszavehettük volna a vezetést, Petró-kapus azonban jól avatkozott közbe. A 10. percben aztán már ő sem tudott segíteni, ám ez annak is volt betudható, hogy meglehetősen furcsa góllal kerültünk ismét lépéselőnybe: Dróth Zoltán igyekezett megzavarni az ellenfél labdakihozatalát, amit siker koronázott: testéről egyenesen Petró Martin kapujába pattant a labda, újfent nálunk volt az előny (2-1).

A gól után sem dőltünk hátra, Szalmás Zoltán előtt adódott nagy lehetőség, agresszív letámadásunkkal pedig több ízben is meg tudtuk zavarni Lovas Norbert tanítványait, akik hamarosan ismét a vészkapus játék mellett döntöttek.

A vendégek trénere ezen felül még egy időkérés formájában is megpróbált mindent elkövetni, hogy még a szünet előtt összejöjjön az újabb egalizálás, csapatunk azonban minden egyes próbálkozásnak megálljt parancsolt. Ez az előny megőrzését jelentette számunkra, így aztán 2-1-es vezetésről várhattuk a második felvonást.

Ezt egy gyors kapufával nyitottuk, amivel tovább nyomatékosítottuk ellenfelünkben, hogy mik is a szándékaink. Ehhez természetesen a vendégeknek is volt egy-két szava, no meg Hajmási Milánnak is, aki a lehető legjobb helyen állt a gólvonalunkon, és így ki tudta rúgni a gólba tartó labdát. Hálóőrünk, Alasztics Marcell is remekül élt együtt a játékkal, nagy bravúrokat mutatott be, ha arra volt szükség, a Nyíregyháza pedig ismét öt a négyes szerkezettel próbálta megbontani a védekezésünket.

Inkább kevesebb, mint több sikerrel tette ezt, remek csapatmunkával rukkoltunk elő, támadásban pedig bizony megvoltak a sanszaink arra, hogy kettőre növeljük a differenciát. Így érkeztünk el a találkozó utolsó szakaszához, amely finoman szólva sem telt eseménytelenül: a vendégek tovább folytatták az öt a négy elleni játékot, Alasztics Marcell azonban bombabiztosan állt a lábán és őrizte kapunkat.

A 37. percben aztán egy káprázatos Henrique Diniz-Dróth Zoltán összjátéknak tapsolhatott a publikum, melynek végén brazil légiósunk volt eredményes (3-1).

Egy minutummal később a Nyíregyháza egy reménysugarat teremtve magának Szabó Lajos révén ugyan szépíteni tudott, ám ennél többre már nem futotta erejéből. Az utolsó pillanatokban Henrique Diniz még megduplázhatta volna góljainak számát, ez a momentum azonban már nem osztott, nem szorzott: csapatunk nagyon fontos, 3-2-es győzelmet aratott, amivel továbbra is őrzi éllovas pozícióját.

A folytatásban kéthetes bajnoki szünet következik, ugyanis válogatottunk Szlovákiában vesz részt felkészülési tornán. Legközelebb április 22-én, hétfőn 18 óra 30 perces kezdettel lépünk pályára, akkor a közvetlen minket üldöző Kecskemét érkezik a vármegyeszékhelyre.

Felipe Conde vezetőedző: „Úgy gondolom, nagyon jó meccset játszott mindkét csapat. A védelmünk teljesítménye kiváló volt, egyenlő létszám mellett nem igazán engedtük, hogy komoly lehetőségeket dolgozzon ki a Nyíregyháza. Ellenben mi szép lehetőségeket teremtettünk, talán emiatt van hiányérzetem; hiszen, ha ezeket értékesíteni tudjuk, akkor az kis nyugalmat adhatott volna számunkra. Riválisunk korán öt a négy elleni játékra váltott, ami ellen rendkívül megterhelő hosszú időn keresztül védekezni. Két távoli lövésből kaptunk gólt, de szerintem nagyon jól védekeztünk. Nagyon jó minőségű játékosai vannak a Nyíregyházának, nagyon örülök a győzelemnek egy ilyen erős csapat ellen, sok sikert kívánok nekik a folytatásban! Mi pedig követjük az utat a kitűzött célunkhoz: első helyen, pályaelőnnyel bejutni a döntőbe”

HALADÁS VSE - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA 3-2 (2-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Rutai Balázs, Homlok Levente, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő

Vezetőedző: Felipe Conde

Á Stúdió Futsal Nyíregyháza: Petró Martin - Öreglaki Norbert, Gregory, Dávid Richárd, Joao Rodrigues, Gagyi Sándor, Gyulai József, Szabó Lajos, Krajnyák Zsolt, Kovács Béla, Urr Dániel, Haburcsák Bertalan, Lakatos László, Kovács Ádám

Vezetőedző: Lovas Norbert

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2 (6’, 10’), Henrique Diniz (37’), ill. Gregory (9’), Szabó Lajos (38’)

Sárga lap: Vatamaniuc-Bartha Dávid (25’), Felipe Conde (25”), ill. Kovács Ádám (6’), Kovács Béla (11’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top