Kupacímvédő futsalcsapatunk 4–2-es sikert aratott a DEAC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének második, szombathelyi mérkőzésén. A hajdúsági odavágót 3–0-ra nyertük; s bár riválisunk a szünetben 2–0-ra vezetett a Haladás Sportcsarnokban, a fordulás után Rutai Balázs találatával, Dróth Zoltán duplájával és Knizs Olivér góljával minden kétséget eloszlattunk a továbbjutást illetően.

Egy héttel a Debrecenben, 3–0-ra megnyert összecsapást követően hazai környezetben biztosíthatta be címvédő együttesünk a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutást. A háromgólos sikernek köszönhetően kedvező helyzetből várhattuk a DEAC elleni visszavágót, ám óriási hiba lett volna azt gondolni, hogy azzal a győzelemmel egyben el is döntöttük a párharc sorsát. Ezzel az attitűddel, ám Vas Ádám nélkül léptünk pályára, válogatott kiválóságunk ugyanis kisebb betegség miatt nem állhatott Felipe Conde rendelkezésére; ellenben Dróth Zoltán csapatkapitányunk már tudta vállalni a játékot.

Óriási iramban kezdődött a találkozó, nem túlzás azt írni, hogy jócskán kapkodhattuk a fejünket, egyik helyzet váltotta a másikat. Ez természetesen azt is hozta magával, hogy mindkét hálóőrnek bőven akadt dolga; akik, ha esetleg nem melegedtek volna be kellően a találkozó előtt, pillanatok alatt megtehették ezt a záporozó lövéseknek köszönhetően. A debreceniek a remények felélesztéséért, mi a megnyugtató vezetésért mentünk előre. Az előbbi sikerült a DEAC-nak, ugyanis a 8. percben egy távoli lövés után Nagy Bence volt eredményes, amivel 0-1 állt az eredményjelző táblán.

A folytatásban is óriási akarattal játszott mindkét együttes, ez kapkodáshoz, hibákhoz is vezetett; szűk nyolc perccel a szünet előtt pedig időt kért trénerünk, Felipe Conde. Ezt követően sokkal kevesebb levegőt hagytunk riválisunknak, sebességet váltottunk, a vendégek dolgát pedig tovább nehezítette, hogy már négy elkövetett szabálytalanságnál jártak.

Kisvártatva Tihanyi Csaba is magához hívta tanítványait, de a játékmegszakítás után is mi voltunk aktívabbak, és nagyon érett a gólunk.

Rutai Balázs lefordulása után centik hiányoztak ahhoz, hogy betaláljunk, s ami nálunk kimaradt, az a másik oldalon bement: Nagy Bence csapata és saját maga második gólját is megszerezte, már kétgólos előnyben voltak a debreceniek (0-2).

A történésekre Luiggi Longo kapufájával reagáltunk, az eredményen azonban már nem sikerült változtatni, kétgólos hátrányban vonultunk pihenőre az első játékrészt követően.

A szünet után újabb lapáttal tettünk rá addigi tempónkra, futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, eresztettük el a lövéseket; Faragó-kapus viszont ezúttal is remek napot fogott ki. Hajmási Milán közvetlen közelről leadott kísérleténél ugyancsak kifogott rajtunk a vendégek hálóőre, majd a következő periódusban csapatkapitányunk, Dróth Zoltán volt különösen elemében, ám csak nem akart összejönni az egyenlítés.

Szinte felborult a pálya, óriási nyomás alá helyeztük ellenfelünket, a fölény pedig a 27. percben végre gólban is megmutatkozott: Hadházi Sándor kapu elé belőtt labdájába Rutai Balázs tette bele remekül a lábát, nagyon fontos gólt szereztünk a játékrész derekához közeledve (1-2).

Ezután is lendületben maradtunk, gólszerzőnk labdájáról Vatamaniuc-Bartha Dávid épphogy lemaradt, csak az egyenlítés, a fordítás lebegett a szemünk előtt. Rengeteget tettünk ezért, Dróth Zoltán klasszis villanása után pedig a 29. minutumban már 2-2 volt az állás és visszaállítottuk a Debrecenben kiharcolt háromgólos előnyt összesítésben.

Az semmiképpen sem ránk vallott volna, ha ezzel megelégszünk, továbbra is nagy offenzívákat vezettünk, Szalmás Zoltán lapos lövése pedig csupán centikkel ment el a jobb kapufa mellett. Így érkeztünk el a 33. perchez, amikor sajnálatos módon Kovács Máté a kiállítás sorsára jutott, így ideiglenesen emberelőnyben támadhatott a DEAC. Fegyelmezett, koncentrált védekezéssel vészeltük át ezt az időszakot, majd felváltva forogtak veszélyben a kapuk.

Hajmási Milán előtt nagy ziccer adódott, a vendégek is veszélyeztettek, majd a 36. perc eseményeként ismét jött Dróth Zoltán és 3–2-re módosította a mérkőzés eredményét.

Ekkor már talán nem vállaltunk túl nagy kockázatot azzal a kijelentéssel, hogy idén is lehetőségünk lesz a címvédésre, de hogy ez az állítás még jobban be legyen biztosítva, arról Vatamaniuc-Bartha Dávid és Knizs Olivér gondoskodott. Ifjú titánaink a 37. minutumban egy parádésan véghez vitt sakk-matt akció végén, utóbbi által értékesítve immáron 4–2-re vezettünk.

Ekkor aztán már hiába próbálkozott szinte öt a négy elleni játékkal a Debrecen, nem volt visszaút számukra, mi pedig okos, taktikus játékkal megőriztük előnyünket. Az összecsapás végén 4–2-es győzelemnek örülhettünk, a párharc 7–2-es összesítése pedig azt jelentette, hogy ebben az esztendőben is ott vagyunk a sorozat legjobb négy csapata között, és várhatjuk az elődöntő sorsolását.

Felipe Conde vezetőedző: „Rendkívül csalódott voltam az első félidő után, hiszen keményen dolgozunk minden nap és nem engedhetünk meg magunknak ilyen teljesítményt. Persze bármely csapat kifoghat rossz napot, de ez nem az volt. Nem koncentráltunk eléggé, talán az előnyre gondolva, de aztán láthattuk, hogy ez elillanhat. Ellenfelünk – főleg az első félidőben – nagyon jól játszott, a védekezésben kiemelkedően, megérdemelten vezettek 2–-ra a szünetben. A második játékrészben növeltük a tempót, feljavultunk egy kicsit. A győzelem a legfontosabb, de nem játszhatunk így, főként nem itthon. Ha a bajnokságért és kupáért harcolsz, sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk!”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - DEAC 4-2 (0-2)

Haladás VSE: Homlok Levente - Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Rutai Balázs, Alasztics Marcell, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Fehér Dániel

Vezetőedző: Felipe Conde

DEAC: Faragó Ádám - Faragó Lajos, Vass Ottó, Nagy Bence, Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Gali Szabolcs, Siska Gergő, Varga Zoltán, Thiago, Magyar László, Győri Balázs

Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Gólszerzők: Rutai Balázs 27., Dróth Zoltán 2 (29., 36.), Knizs Olivér 37., ill. Nagy Bence 2 (8., 18.)

Sárga lap: Henrique Diniz (10’), Szalmás Zoltán (27’), ill. Harmati Tamás (26’), Nagy Bence (32’), Szatmári Ákos (39’)

Kiállítva: Kovács Máté (33’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top