Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 3–1-es győzelmet aratott a Nyírbátor vendégeként. A párharcon Hajmási Milán révén szereztük meg a vezetést, s bár a hazaiak egalizáltak, Knizs Olivér találata és egy nyírségi öngól újabb három pontot jelentett számunkra.

2024-et rögtön erőltetett menettel kezdte élvonalbeli futsaloscsapatunk, tizenegy nap alatt ötödik párharcára utazott több mint 500 kilométert Felipe Conde legénysége. Hétfői ellenfelünkhöz, az Aramishoz hasonlóan a nyírségiek is nagy csatában vannak a felső-házba kerülésért, annak utolsó kiadó helyéért. Együttesünk csapatkapitánya, Dróth Zoltán, valamint Vas Ádám és Gyimesi Máté pihent kapott mára mesterünktől; Szalmás Zoltán pedig még nem épült fel sérüléséből.

Szokásunkhoz híven nem szerettünk volna belealudni a mérkőzés elejébe, amit Henrique Diniz lövéseivel nyomatékosítottunk. A vendégek is felvették a kesztyűt, beleálltak a küzdelembe, a labdaszerzések után pedig villámgyorsan mentek át védekezésből támadásba.

Rutai Balázs szabadrúgása nem sokkal kerülte el Dobi Attila kapuját, s hogy mennyire nem mehettünk biztosra, azt jól mutatja, hogy fiatal hálóőrünknek, Homlok Leventének igencsak fontos védésekkel kellett előrukkolnia. Mindkét portás remekül élt együtt a játékkal és kulcsszereplő volt, mint ahogyan a kapufa is, amely nagy helyzetben volt a nyírbátoriak segítségére.

Az első etap hajrájához közeledve aztán öt a négy elleni szerkezetre váltottunk, tartottuk a labdát, ráadásul a vezetést is sikerült megszerezni, méghozzá éppen a megkülönböztető mezt viselő Hajmási Milán révén (0-1). Lélektani szempontból nagyon jó pillanatban kerültünk előnybe, melyet meg is őriztünk a szünetig, amikor így 0-1 állt az eredményjelző táblán.

 

Pontosan tisztában voltunk vele, hogy egygólos előnyünk nem egy életbiztosítás, így aztán elszántan, motiváltan kezdtük a második felvonást is. Szép támadásokat vezettünk, ügyes kombinációk után alakítottunk ki lövőhelyzeteket, Dobi Attila azonban állta a sarat és őrizte kapuját az újabb bekapott góltól.

Veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél, többet tettünk azért, hogy betaláljunk, Henrique Diniz például ziccerben tekert a kapu fölé, mellé. A hazaiak a játék képe alapján aztán némileg váratlanul egyenlítettek Szabó Steven távoli lövésével a 27. minutumban. (1-1).

Új mérkőzés kezdődött, ismét magasabb sebességi fokozatba kellett kapcsolnunk, de a házigazda számára is lendületet adott az egalizálás, ez pedig mindenképpen jót tett az összecsapásnak.

Mindkét oldalon a három pont lebegett a szemek előtt, aminek megszerzéséhez mi kerültünk közelebb a 37. percben, amikor is egy szép támadás végén Knizs Olivér iratkozott fel a gólszerzők közé és módosította 1–2-re az állást.

A találat után házigazdánk egy időkéréssel próbálta felrázni övéit, ám nem sokkal később egy szerencsétlen öngól megpecsételte a nyírségiek sorsát (1-3). Ez a momentum végleg lezárta a találkozót, csapatunk pedig 3-1-es idegenbeli sikerrel hangolt a január 25-én, csütörtökön 19 óra 45 perckor kezdődő Veszprém elleni derbire.

 

Felipe Conde vezetőedző: „Nagyon boldogok vagyunk, többek között azért is, mert azok a játékosaink is sok játékpercet töltöttek most a pályán, akiknek általában kevesebb szokott jutni. Jól teljesítettek, nem könnyű itt játszani, és úgy érzem, megérdemelten győztünk. Persze voltak olyan szituációk, amelyekben jobbak lehettünk volna, de ez teljesen normális, ha 11 nap alatt 5 mérkőzésed van, néha nem tudsz olyan intenzitással és koncentrációval teljesíteni. Nagyon kemény periódus volt ez, és szerencsére ma véget ért. Most van időnk két nap regenerálódásra, aztán a Veszprém ellen készülni. Nagyon boldog vagyok, mert tudom, hogy jelenleg nem lehetséges, hogy a legjobb formánkat hozzuk és mégis megtaláltuk a módját, hogy öt mérkőzést megnyerjünk 11 nap alatt. Ez nagyon nehéz és bonyolult, sőt ma meghatározó játékosokat is nélkülöztünk. Ez jól mutatja a keretünk erejét, és gratulálnunk kell a fiúknak! Most pihennünk kell, mert függetlenül attól, hogy első helyen vagyunk, koncentrálni akarunk a még hátralévő két meccsre, hat pont begyűjtése a célunk, valamint folytatni a fejlődést. Most van itt az ideje, hogy visszanyerjük a formánkat, nagyon fontos négy hét vár ránk a kupa és rájátszás előtt”

FÉRFI FUTSAL NB I. 20. FORDULÓ

NYÍRBÁTORI SC - HALADÁS VSE 1-3 (0-1)

Nyírbátori SC: Dobi Attila - Szabó Steven, Szentes-Bíró Tamás, Csorvási Ádám, Orosz Dániel, Opre Rajmund, Tóth Milán, Varga Dániel, Bartha Balázs, Karácsony József, Hadházi Sándor, Molnár Szabolcs, Szucsányi Sándor, Csoma Alpár

Vezetőedző: Elek Gergő

Haladás VSE: Homlok Levente, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Alasztics Marcell, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Szabó Steven (27’), ill. Hajmási Milán (17’), Knizs Olivér (37’), Csoma Alpár (39’, öngól)

Sárga lapok: Hadházi Sándor (8’), Csoma Alpár (13’), Opre Rajmund (35’), Bartha Balázs (38’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top