Bajnoki címvédő futsalcsapatunk küzdelmes, rangadóhoz méltó párharcon aratott 3–2-es győzelmet nagy riválisunk, a Berettyóújfalu ellen. Ellenfelünk ugyan kétgólos előnybe került, ám ezután sorrendben jött Sipos Gergő, Vas Ádám, valamint Dróth Zoltán találata; így Szombathelyen maradt a három bajnoki pont.

Erőltetett menetünk soron következő állomásaként szerda este a Berettyóújfaluval néztünk farkasszemet a pontvadászat 16. játéknapjáról elhalasztott mérkőzésen.

Óvatos játékkal vette kezdetét a derbi, egyik csapat sem akart igazán kinyílni, kockázatot vállalni. Főként a mezőnyjáték, a küzdelem dominált, az első igazán komoly lehetőség ifjú titánunk, Knizs Olivér előtt adódott, próbálkozását azonban hatástalanítani tudta Sándor Máté.

Aktívabbak voltunk ellenfelünknél, Henrique Diniz lövésénél fontos blokkra volt szüksége a vendégeknek, hogy döntetlen maradjon az állás, a vezetést mégis a hajdúsági gárda szerezte meg Nagy Dániel révén a 7. percben (0-1). A bekapott gól után sem vesztettük el a fókuszt, játszottuk a saját játékunkat, Sándor Máténak pedig komoly bravúrokat kellett bemutatnia.

A játék áttevődött a vendégek térfelére, akik ebben a szakaszban szinte kizárólag a védekezésre összpontosítottak, helyzetüket pedig nem könnyítette meg, hogy légiósuk, Matheus számára sérülés miatt idő előtt befejeződött az ütközet.

Az első felvonás végéhez közeledve Vas Ádám húzott szépen befelé, majd lőtt kapura jobb lábbal, nem sokkal tévesztett célt válogatott kiválóságunk. Ezt követően rögzített játékhelyzet, szabadrúgás után is veszélyeztettünk, egyértelműen benne volt a játékunkban az egyenlítés, ennek ellenére egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A pihenő után tehát a feladat adott volt, mi pedig ennek szellemében vetettük bele magunkat a küzdelembe. Henrique Diniz és Sándor Máté párharcát utóbbi nyerte meg, a kimaradt lehetőség pedig meg is bosszulta magát: a 21. percben egykori játékosunk, Nagy Kevin duplázta meg a pirosmezesek előnyét, aki egyébként roppant sportszerűen nagyon visszafogottan ünnepelte a találatot (0-2). 

Kovács Máté labdaszerzése után Dróth Zoltán lábában volt a szépítés lehetősége, de Sándor Máté ezt a kísérletet is védte, a Berettyóújfalu pedig öt a négy elleni játékra váltott, hogy összeszedje magát és rendezni tudja a sorokat, birtokolni tudja a labdát. A 25. percben aztán megtörtük a jeget, Sipos Gergő egy szép kapáslövéssel csökkentette egyre a különbséget (1-2).

Dróth Zoltán a kapufát is eltalálta, nem volt velünk Fortuna, miközben mindkét együttes hatalmas elszántsággal, fáradtságot nem ismerve küzdött a három pontért.

Ez magában hordozta a szabálytalanságokat is, a játékrész felénél már 3-3 állt a csapatok neve mellett, s hogy gólok tekintetében is egyenlő legyen az állás, arról Vas Ádám gondoskodott, aki a 31. percben 2–2-re módosította az eredményt.

Továbbra is keményen gyűrték egymást a csapatok, ám szerencsére látványos jelenetekből sem volt hiány. Ennek mi különösképp örülhettünk, hiszen egy mintaszerű, sakk-matt akció végén csapatkapitányunk, Dróth Zoltán gurított a kapuba, 3-2-nél már mi voltunk lépéselőnyben.

Kénytelenek voltak reagálni a vendégek, át is álltak ismét az öt a négy elleni játékra, ám most már merőben más célból, mint a félidő korábbi szakaszában. Nem volt könnyű dolgunk a végjátékban, fegyelmezetten, egymást figyelve, kisegítve kellett védekeznünk, a fiúk azonban koncentráltak nem engedték feltörni a reteszt.

Az utolsó másodpercekben Alasztics Marcellnek még be kellett mutatnia egy nagy védést, ezzel a kísérlettel pedig el is lőtte utolsó puskaporát a Berettyóújfalu. Az összecsapás így 3–2-es eredménnyel ért véget, egy nehéz, küzdelmes, igazi rangadóhoz méltó találkozón tudtuk legyőzni az egyik legfőbb riválisunkat és trónkövetelőt.

A mieinkre január 19-én, pénteken 19 órakor már újabb találkozó vár, méghozzá a Nyírbátor vendégeként.

Felipe Conde vezetőedző: „Nagyon jó mérkőzés volt, szerintem az eddigi legjobb bajnokságban azok közül, amelyeket láttam. Kemény mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel szemben. Az első félidő nem a miénk volt, ahogy az előző meccsünkön sem, kissé fáradt a csapat, nehéz így koncentrálni. Az első félidő alapján megérdemelte volna a győzelmet a Berettyóújfalu, nagyon jól játszottak. Azonban a második játékrészben – még ha nem is a legjobbunk volt –, harcoltunk, és a srácok mindent beleadtak. Boldogok vagyunk, nagy csatát nyertünk meg egy erős ellenféllel szemben. Pénteken már újabb mérkőzés vár ránk, regenerálódunk, készülünk és természetesen a három pontért utazunk a Nyírbátor otthonába”

FÉRFI FUTSAL NB I. 16. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 3-2 (0-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Homlok Levente, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Berettyóújfalu: Sándor Máté - Matheus, Rábl János, Nagy Kevin, Rafinha, Mezei Dávid, Korcsmáros Bence, Nagy Imre, Erdei Kristóf, Iszák Dominik, Magyari Csaba, Nagy Dániel, Daróczi Dávid

Vezetőedző: Trencsényi János

Gólszerzők: Sipos Gergő (25’), Vas Ádám (31’), Dróth Zoltán (33’), ill. Nagy Dániel (8’), Nagy Kevin (21’)

Sárga lapok: Dróth Zoltán (24’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (26’), ill. Nagy Dániel (25’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top