Élvonalbeli futsalcsapatunk 3–2-es vereséget szenvedett a szerb Loznica-Grad 2018 együttesétől a Bajnokok Ligája elitkörének harmadik, egyben utolsó mérkőzésén. Az első félidőben háromgólos hátrányba kerültünk, Dróth Zoltán szüneti előtti utolsó perces találatával azonban kettőre zárkóztunk. A fordulást követően minden energiánkat mozgósítva rohamoztunk, majd Luiggi Longo volt eredményes a játékrész derekán. A hajrában is mindent megtettünk a pontszerzésért, azonban a lefújás pillanatáig már nem tudtunk eredményesek lenni.

Melyik együttes zárhatja jobb szájízzel a Bajnokok Ligája elitkörét – ez volt a tétje a vasárnapi Haladás VSE – Loznica-Grad 2018 összecsapásnak. A mieinkhez hasonlóan szerb ellenfelünk is két vereséggel a háta mögött várhatta ezt a találkozót, így mindkét csapat számára kiemelkedő fontosságú volt ez az ütközet.

Rendkívül motiváltan, nagy lendülettel kezdtük a párharcot, az első veszélyes lövést pedig Vas Ádám eresztette el. Mi voltunk aktívabbak, többet birtokoltuk a labdát, de Alasztics Marcellnek is nagy védést kellett bemutatnia.

A folytatásban csapatkapitányunk, Dróth Zoltán vette célba Jakov Vulic kapuját, majd ismét a mi hálóőrünk volt a főszereplő, Alasztics Marcell a mérkőzés addigi legnagyobb bravúrjával szomorította a szerbeket.

A 6. percben aztán sajnos már ő sem tudott segíteni, Dorde Rosic révén a Loznica-Grad szerezte meg a vezetést (0-1). Mi Luiggi Longo életerős löketével reagáltunk a történésekre, a játékrész derekához pedig úgy érkeztünk el, hogy 2-3 volt a szabálytalanságok aránya.

Rohamoztunk, mentünk előre becsülettel, ám a 13. minutumban rosszul jöttünk ki egy kulcsmomentumból: Knizs Olivér próbálkozása a felsőlécről a gólvonal elé pattant, pár másodperccel később pedig úgy tűnt, sikerül megakadályozni egy gyors ellentámadást, de szintén Dorde Rosic gurított az üres kapuba, már kétgólos volt a szerbek előnye (0-2).

Mesterünk, Felipe Conde időt is kért, ennek ellenére tovább tudták növelni előnyüket a zöldmezesek, Eduardo Machado volt eredményes a bal oldalról indulva (0-3). Semmi sem akart összejönni, az Alasztics Marcell lövése utáni kipattanónál újfent a kapufa segítette ki ellenfelünket, nagy szépítési esélyt szalasztottunk el.

Nem sokkal később Dróth Zoltán kísérlete ment centikkel a kapufa mellé, ám ami akkor nem sikerült, az a félidő végét jelző dudaszó pillanatában igen: Alasztics Marcell, Hajmási Milán, majd Dróth Zoltán volt a labda útja, lélektani szempontból nagyon fontos volt, hogy még a szünet előtt faragni tudtunk a hátrányból (1-3).

A pihenő után aztán óriási elszántsággal vetettük bele magunkat a második játékrészbe. Letámadtunk, megpróbáltunk már ellenfelünk térfelén labdát szerezni, a nagyobb helyzet viszont a szerbek előtt adódott, akik gyakorlatilag a kapu torkából hibáztak.

Minden egyes eltelt másodperccel egyre sürgősebbé vált számunkra a dolog, Luiggi Longo kapufájával viszont ismét riválisunk tudtára adtuk, hogy a végsőkig harcolni fogunk. Ennek aztán egy újabb lenyomata volt a 29. perc és Luiggi Longo ezúttal sikeres lövésének eredménye, egyre zárkóztunk (2-3).

Ebben a szakaszban kizárólag a védekezésre összpontosított Ivan Bozovic csapata, teljesen beszorítottuk a szerb alakulatot. Trénerünk időt kért, instrukciókkal látta el a fiúkat a nagy hajrához, majd öt a négy elleni szerkezetre váltottunk.

Járattuk a labdát, kerestük a megjátszható játékosokat, Luiggi Longo és Dróth Zoltán újabb próbálkozásai után pedig nagyon közel jártunk az egyenlítéshez. Természetesen hátul is figyelnünk kellett, Alasztics Marcell bele is sérült egy mentésbe, helyét Gyimesi Máté vette át a hátralévő időben.

Csapatunk óriási küzdőszellemről tett tanúbizonyságot, de a dudaszó pillanatáig már nem született újabb gól, így végül 3-2-es vereséggel búcsúztunk Európától.

Felipe Conde vezetőedző: „Szerintem nem játszottunk rossz mérkőzést. Jól kezdtünk, a védelmünk jól működött. Aztán két nagy hibát elkövettünk és amikor három gólt kapsz egy ilyen jó csapattól, akkor már nem könnyű. A második félidőben nagyon jól játszottunk, és a fiúk az utolsó másodpercig küzdöttek. Szomorú, mert a célunk az volt, hogy pontot, pontokat szerezzünk a lehető legjobb játékkal, mindig nyerni szeretnénk. Tisztában voltunk az ellenfeleink minőségével, de talán néha nem volt elég türelmünk a játékunkhoz. Úgy gondolom, hogy a srácok fejlődnek, sok periódusban szép és remek futsalt játszottak a BL mindkét tornáján, és itt kiemelném a Sporting elleni találkozót. Most szomorúak vagyunk, de büszkének kell lennünk arra, amit csináltunk ezek ellen a kitűnő csapatok ellen. Most hazatérünk és fókuszálunk a bajnokságra, megpróbálunk nyerni és a legjobbunkat kihozni magunkból, hogy következő szezonban ismét itt lehessün!”

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR "C" CSOPORT 3. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - LOZNICA-GRAD 2018 2-3 (1-3)

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Arnon Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Vezetőedző: Felipe Conde

Loznica-Grad 2018: Jakov Vulic - Kristijan Vasic, Marko Avramovic, Aleksandar Pavlovic, Dandan, Petar Nikolic, Amir Barucija, Milos Todoric, Dorde Rosic, Eduardo Machado, Luiz Fernando

Vezetőedző: Ivan Bozovic

Gólszerzők: Dróth Zoltán (20’), Luiggi Longo (29’), ill. Dorde Rosic 2 (6’, 13’), Eduardo Machado (15’)

Sárga lapok: Kovács Máté (31’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top