Bajnoki címvédő futsalcsapatunk 2-2-es rendes játékidő, valamint hosszabbítás után büntetőrúgásokkal múlta felül 11–10-re a Berettyóújfalut az aranycsata második felvonásán. A hazaiak kétgólos vezetését Vas Ádám és Luiggi Longo egalizálta, a hosszabbításban Gyimesi Máté kisbüntetőt hárított. Majd következett a végtelennek tűnő szétlövés, melyben a mieink koncentráltak jobban; kilencszer betaláltak, valamint hálóőreink három lövést hatástalanítottak. Ezzel a diadallal hősiesen küzdő gárdánk 2–0-s előnyre tett szert a három győzelemig tartó párharcban.

Múlt csütörtökön kezdődött a bajnoki cím sorsáról döntő finálé, amely a legnagyobb izgalmakat ígérő lebonyolításban, három sikerig tart sportágunkban. Az első összecsapáson a futsal minden szépségét felvonultató csatáján 5–4-re felülmúltuk a Berettyóújfalu gárdáját a Haladás Sportcsarnokban, így 1–0-s előnnyel utazhattuk a Hajdúságba a párharc második mérkőzésére.

Nagy lendülettel vetettük bele magunkat az ütközetbe, veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél, kiváltképp Vas Ádám és Luiggi Longo távoli löketeinél kellett ébernek lennie Sándor Máténak.

Vendéglátóink ezúttal is korán öt a négy elleni játékra váltottak, szerették volna birtokolni, megtartani a játékszert. Sipos Gergő zseniális sarkazásánál az addigi legnagyobb bravúrját kellett bemutatnia a házigazda kapusának, aki bizony egyáltalán nem unatkozott. Többet volt nálunk a labda, igyekeztünk nyomás alá helyezni Trencsényi János fiainak kapuját, akik azonban ezt ismét a vészkapus formációt választva próbálták valamelyest enyhíteni. A találkozó ezen szakaszában ordító helyzetet nem nagyon jegyezhettünk fel, egy-egy szép Luiggi Longo megmozdulás, vagy éppen átlövés csempészett színt a mérkőzésbe. Matheus lehetőségénél Alasztics Marcellnek kellett résen lennie, majd bő hat perccel a szünet előtti időkérésünk után Takács tornáztatta meg válogatott kapusunkat, aki ezt követően rövid ápolásra is szorult.

A helyére érkező Gyimesi Máté rögtön egy nagy védéssel mutatkozott be, Vas Ádám próbálkozásánál Sándornak kellett közbeavatkoznia, valamennyi portás főszereplő volt.

Szűk négy perccel a pihenő előtt ismét öt a négyben állt fel a Berettyó, Matheus pedig oldalról zörgette meg a hálót.

A hátralévő időben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, előnyre viszont egyik alakulat sem tudott szert tenni, gól nélküli döntetlenről jöhetett a második játékrész.

A szusszanás után a faultoké, szabálytalanságoké volt a főszerep, ebben sajnos mi jártunk előrébb, rövid idő alatt hármat is összegyűjtöttünk. A hazaiak ezután vészkapussal rohamoztak, ebből a felállásból a 22. minutumban Matheus révén eredményesek is tudtak lenni (1-0).

Jó iramot diktáltak a csapatok, lüktetett a meccs, minden egyes labdáért csúsztak-másztak a játékosok. Takács Zoltán és Szalmás Zoltán is a kapufát találta el, sokat tettünk az egyenlítésért, ellenfelünk azonban átvészelte a nehezebb időszakokat. Sipos Gergő ziccerénél ismét Sándor védett hatalmasat, ellenben a 31. percben Nagy Imre remek egyéni alakítás után megduplázta a Berettyó előnyét, már 2-0 állt az eredményjelző táblán.

Mesterünk rögtön időt kért, a pályára pedig immáron öt a négyes felállással és csapatkapitányunkkal, Dróth Zoltánnal a fedélzeten tértünk vissza. Ennek nagyon gyorsan meg is lett a gyümölcse: a 32. minutumban Vas Ádám elé került a labda, aki elemi erővel bombázott a kapuba, egy gólra zárkóztunk (2-1).

Rendületlenül mentünk előre, támadtunk az egyenlítésért, mondhatni, versenyt futottunk az idővel. Öt perc volt vissza, amikor Trencsényi János is magához hívta övéit, majd Fehér Dániel lövését védte bravúrral a Sándor Mátét bokasérülés miatt váltó Mezei Dávid. Folyamatosan kerestük, hogy miként lehetne feltörni a reteszt, milyen váratlan húzással lehetne meglepni a Berettyóújfalut, erőfeszítéseinket pedig a 39. percben siker koronázta: Luiggi Longo távoli lövése zörgette meg alaposan a hálót, 2-2 volt az állás.

Erre már nem tudott reagálni a Mezei Vill, a csütörtöki találkozóhoz hasonlóan ismét túlórázás következett.

Vészkapussal kezdtük a ráadás első felét, Dróth Zoltán életerős bombájánál Mezei Dávidnak kellett hárítania, a Mezei Vill brazil légiósa, Matheus a kapu torkából hibázott.

Mindkét gárda előtt adódott tehát lehetőség, hogy kedvezőbb helyzetbe kerüljön, ám mivel ezeket nem sikerült kihasználni, nem változott az eredmény.

A hosszabbítás második öt percét a pirosmezesek indították öt a négy elleni játékkal, az első komolyabb lehetőség azonban Vas Ádám előtt adódott egy szép szóló után.

A másik oldalon Matheus járt nagyon közel hozzá, hogy lépéselőnyhöz juttassa csapatát, a felek érezhetően az utolsó energia-tartalékaikat próbálták mozgósítani. A folytatásban aztán az előző összecsapáshoz kísértetiesen hasonlóan alakult a forgatókönyv, ugyanis tízmétereshez jutott a Berettyóújfalu, a kapuba pedig érkezett Gyimesi Máté. Hálóőrünk ezúttal is borsot tört Matheus orra alá, kivédte a lövést, 2-2-ről folytatódott a küzdelem.

A végjátékban kockáztattunk, mindenképpen meg szerettük volna nyerni a mérkőzést, így ezúttal mi váltottunk vészkapus szerkezetre. Sokat tettünk, hogy a magunk javára fordítsuk az összecsapást, betalálni viszont nem sikerült, így aztán következhettek a büntetőrúgások.

A szétlövésben első körben ötször-ötször próbálkozhattak a csapatok, Gyimesi Mátéval a kapuban vágtunk neki az idegőrlő perceknek.

A hazaiak első rúgója, Matheus ezt már értékesítette, Dróth Zoltán is nagyon magabiztos volt, miként az azt követő két páros, Iszák és Henrique Diniz, valamint Nagy Imre és Rutai Balázs is. Tifán Norbert is értékesített saját büntetőjét, Luiggi Longo viszont kapufát lőtt. Rábl János – immáron Alasztics Marcellel szemben – megremegett, Vas Ádám azonban nem hibázott.

A büntetőpárbaj a hirtelen halállal szakasszal folytatódott, hazai részről Rafinha köszönt be, de Fehér Dánielnek is helyén volt a szíve, miként Szabó Péternek és Vatamaniuc-Bartha Dávidnak is.

Gál István és Hajmási Milán párosa sem rontott, Takács büntetőjét azonban védte Gyimesi Máté, ezúttal mi rúghattunk a győzelemért. Szalmás Zoltán következett, a kapufa megmentette a hajdúságiakat, akik Nagy Dániel révén ismét lépéselőnybe kerültek.

Knizs Olivér is magabiztosan bombázott a kapuba, majd jött Erdei Szabolcs, aki azonban nem tudott túljárni Gyimesi Máté eszén. Ismét ott voltunk az aranycsata 2-0-s előnyének kapujában, ám most már nem csak ott voltunk, de be is rontottunk rajta: Kovács Máté lezárta a büntetőpárbajt, így 11–10-re legyőztünk riválisunkat. Sikerünkkel a célunk felé vezető második lépést is megtéve várhatjuk a június 1-jei, csütörtök este 20 órakor kezdődő újabb hazai összecsapást.

Juanra Calvo vezetőedző: „Tudtuk, hogy nagyon izgalmas és szoros mérkőzés vár ránk, azt talán nem, hogy ennyire. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, és boldog vagyok, hogy nyertünk. Ismét megmutattuk, hogy milyen csapat vagyunk, hátrányban is helyén van a Haladás-szívünk, és a büntetőknél is erősebbek voltunk mentálisan”

FÉRFI FUTSAL NBI. BAJNOKI DÖNTŐ 2. MÉRKŐZÉS

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 10-11 (0-0)

Berettyóújfalu: Sándor Máté - Nagy Imre, Rábl János, Rafinha, Matheus, Mezei Dávid, Korcsmáros Bence, Erdei Szabolcs, Iszák Dominik, Szabó Péter, Gál István, Tifán Norbert, Nagy Dániel, Takács Zoltán

Edző: Trencsényi János

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Sipos Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Matheus (22’), Nagy Imre (31’), ill. Vas Ádám (32’), Luiggi Longo (39’)

Büntetők: Matheus, Iszák Dominik, Nagy Imre, Tifán Norbert, Rafinha, Szabó Péter, Gál István, Nagy Dániel, ill. Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Rutai Balázs, Vas Ádám, Fehér Dániel, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hajmási Milán, Knizs Olivér, Kovács Máté

Sárga lapok: Kovács Máté (25’), Juan Ramón Calvo Rodríguez (51’)

 Fotó: Dénes Balázs

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top