Juanra Calvo vezette címvédő futsalcsapatunk elképesztő küzdelem és kétszer öt perc túlóra után 5–4-es győzelmet aratott a Berettyóújfalu gárdája ellen a bajnoki finálé első felvonásán. Háromszor egyenlítettünk a rendes játékidőben: a születésnapos Sipos Gergő káprázatos, szünet előtti utolsó másodperces bombájával, majd Luiggi Longo duplájával harcoltuk ki a ráadást. A véghajrá első két percében Vas Ádám bámulatos kapásgólja és Kovács Máté kitartásának sikere egyértelműsítette szándékunkat, majd Gyimesi Máté hárított büntetőt, így riválisunk találata már csak szépítést ért.

A bajnoki szezon legfontosabb szakaszához érkezett élvonalbeli együttesünk, hétfő este kezdetét vette az egyik fél három győzelméig tartó finálé, melyet az idei esztendőben is a Berettyóújfalu együttesével vívunk.

A hajdúságiak rögtön a találkozó elején egy „meglepetéssel” készültek, már másodpercekkel a középkezdés után öt a négy elleni játékra váltottak. Nem sokon múlott, hogy ez Henrique Diniz révén megbosszulja magát, de a vendégek végül menteni tudtak a gólvonalról.

Fegyelmezetten, masszívan védekezett a Berettyóújfalu, finoman szólva sem volt könnyű dolgunk, ha fel szerettük volna törni a reteszt. A cél elérése érdekében távoli lövésekkel próbálkoztunk, különösen Luiggi Longo jelentett nagy veszélyt Sándor Máté kapujára, aki azonban állta a sarat, és élesen őrizte kapuját a bekapott góltót.

A Mezei Vill időközben visszatért a vészkapus szerkezethez, miközben mindkét oldalon rohamosan gyűltek a szabálytalanságok. A játékrész derekához közelítve először a vendégek trénere, Trencsényi János kért időt, majd nem sokkal később mesterünk, Juanra Calvo is magához hívta a csapatot, és instrukciókkal látta el játékosainkat. A folytatásban előbb a pirosmezesek neve mellé került fel az ötödik fault, majd Rutai Balázs nagy helyzete után mi is csatlakoztunk hozzájuk, egyik gárda sem volt könnyű helyzetben ebből a szempontból. Szűk négy perccel az első felvonás vége előtt végül a Berettyóújfalu végezhetett el kisbüntetőt, Matheus révén ellenfelünk került lépéselőnybe (0-1). Nagyon gyorsan reagáltunk, előbb a sérüléséből nem százszázalékos állapotban visszatérő Dróth Zoltán járt közel ahhoz, hogy egyenlítsünk, majd Henrique Diniz takarásból leadott lövése a kapufát találta telibe. A Berettyó kontrái is nagy veszélyeket hordoztak magukban, egy ilyen ellentámadás végén pedig Alasztics Marcell lábbal védett hatalmasat.

A játékrész csattanója aztán az utolsó másodpercre maradt: válogatott hálóőrünk remek kidobása után a találkozó napján negyed évszázados születésnapját ünneplő Sipos Gergő egy remek átvétel után akrobatikus mozdulattal tüzelt, 1–1-es döntetlennel vonulhattunk pihenőre.

A félidőben és az időkérések alatt a Westside Táncsport Egyesület kápráztatta el a nagyérdeműt, akiknek legfrissebb élménye az ESDU Dancestar World Final világbajnokságról van. Az egyesület táncosai fantasztikus sikereket értek el a több ezer táncost felvonultató megmérettetésen. Két világbajnoki aranyat (férfi felnőtt szóló, junior formáció), két ezüstérmet (junior duo, junior csoport), valamint két bronzérmet (junior csoport, commercial dance felnőtt duo) hoztak haza a Westside versenyzői. Ezen kívül számos előkelő, nem dobogós helyezést is elértek a világ legjobbjai között.

A tempóra a szünet után sem lehetett panasz, Kovács Máté nagy helyzeténél Sándor Máté védett, majd a 24. minutumban jött a félidő első komolyabb vendég lehetősége, melyet Iszák Dominik gólra is váltott (1-2).

Továbbra is rengeteg apró szabálytalanság jellemezte a mérkőzést, rendkívül tördelt volt a játék, hatalmas csata zajlott a pályán.

Egy oldalberúgást követően Szalmás Zoltán lövése a felső lécet forgácsolta, próbáltunk sebességi fokozatot váltani az egyenlítés érdekében. Trencsényi János tanítványai ezúttal is villámgyors ellentámadásaikban bíztak, ezekre építettek, Alasztics Marcell azonban rendre remekül élt együtt a játékkal, és elemi védésekkel segítette a csapatot.

Peregtek a másodpercek, az idő egyre inkább fogyott, de a 35. percben siker koronázta erőfeszítéseinket, és Luiggi Longo parádés megmozdulása után 2–2-re módosult az állás.

A szurkolók fejében akár az is megfordulhatott, hogy elfelejtettek szólni nekik, hogy egy hullámvasút élményre váltanak jegyet, erre pedig csak ráerősített az összecsapás 37. perce. Előbb egy remek egyéni alakítás után Matheus repetázott (2-3), ismét vezetett a Berettyóújfalu, néhány másodperc múlva azonban honfitársa, Luiggi Longo is újabb káprázatos gólt szerzett, 3-3 állt az eredményjelző táblán.

A rendes játékidő végén már mindkét gárda öt faulttal rendelkezett, s mivel sem ez, sem pedig az eredmény nem változott, kétszer öt perc hosszabbítás következett.

A ráadás első fele talán nem is indulhatott volna jobban számunkra, hiszen már annak első percében eredményesek tudtunk lenni: válogatottjaink kooperációja következett, Szalmás Zoltán rajzolta Vas Ádám lábára a labdát, aki védhetetlenül lőtt a kapuba, ezzel pedig mi kerültünk lépéselőnybe (4-3).

A vendégeink ezúttal is vészkapus szerkezettel támadtak, a 42. minutumban azon ismét mi ugrasztottuk talpra szenzációs hangulatot varázsoló közönségünket: egy villámgyors akció végén Henrique Diniz tálalt a lendületből érkező Kovács Máté elé, aki egy okos gurítással, a kapufát is segítségül hívva 5–3-ra módosította a találkozó állását.

A második játékrészben begyűjtött faultok megmaradnak a csapatok neve mellett, így fordulhatott elő, hogy megint kisbüntetőhöz jutott a hajdúsági gárda. Az ítéletvégrehajtó ezúttal is Matheus volt, a kapuban azonban Gyimesi Máté váltotta Alasztics Marcellt, s ha már ott volt, hát ki is védte a tízméterest.

Az első etap végén ennek ellenére kozmetikázni tudott az eredményen a Berettyó, Nagy Imrének köszönhetően 5–4-ről kezdődött a második öt perc. Ezt rögtön vészkapussal indította riválisunk, mindent egy lapra feltéve támadtak az egalizálásért.

Erre meg is volt a lehetőségük, Gál István próbálkozásánál hatalmasat védett Alasztics Marcell, az újabb lövést pedig Henrique Diniz hatástalanította. Ebben az időszakban nem kevés perc volt már a fiúk lábában, ennek ellenére fáradtságot nem ismerve, már-már önkívületi állapotban védekeztek, az elkötelezettségük jutalma pedig 5-4-es győzelem lett, 1–0-s előnyről várhatjuk az aranycsata folytatását.

A párharc második összecsapására május 29-én, hétfő 20 órakor kerül sor a Berettyóújfalu otthonában.

Juanra Calvo vezetőedző: „Kiváló ellenfél ellen vívjuk a bajnoki döntőt, de rengeteg helyzetet produkáltunk, ebből ma ötöt tudtunk értékesíteni. Nagyon fontos pillanatokban tudtunk egyenlíteni, majd fordítani. Úgy gondolom, ez is mutatja csapatunk erejét, nem sokan képesek erre egy ilyen nehéz párharcon. Hasonlóan kemény összecsapásra számítunk Berettyóújfaluban is, és háromszor kell győznünk, ez a célunk!” 

FÉRFI FUTSAL NB I. BAJNOKI DÖNTŐ 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-4 (1-1)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Berettyóújfalu: Sándor Máté - Nagy Imre, Rábl János, Rafinha, Matheus, Mezei Dávid, Korcsmáros Bence, Erdei Szabolcs, Iszák Dominik, Szabó Péter, Gál István, Nagy Dániel, Takács Zoltán

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Sipos Gergő (20’), Luiggi Longo 2 (35’, 37’), Vas Ádám (41’), Kovács Máté (42’), ill. Matheus 2 (17’, 37’), Iszák Dominik (24’), Nagy Imre (45’)

Sárga lapok: Dróth Zoltán (27’), Kovács Máté (32’), Henrique Diniz (39’), ill. Nagy Dániel (26’), Rábl János (28’), Rafinha (31’)

Fotó: Dénes Balázs

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top