Címvédő, bajnoki döntős futsalegyüttesünk 4–3-as győzelemmel zárta a felső-házi rájátszás küzdelmeit a ScoreGoal Kecskemét ellen. Vas Ádám, Nagy Kevin, valamint Rutai Balázs találataival már az első játékrészben háromgólos előnyre tettünk szert, utóbbi pedig repetázott is a második felvonásban. A bronzpárharcra készülő vendégeink ennek dacára sem adták fel, az utolsó három percben háromszor is betaláltak, így ért véget a véghajrá főpróbája.

Szurkolói előtt, a Haladás Sportcsarnokban zárta élvonalbeli futsalcsapatunk a bajnokság felső-házi rájátszását, méghozzá a Kecskemét gárdája ellen. A mieinknél Homlok Levente, valamint a sárga lapos eltiltás miatt kimaradó Hajmási Milán és Szalmás Zoltán, továbbá a sérüléséből visszatérő Arnon Cassemiro ezúttal az élvonalbeli párharc utáni NB II-es keretet erősítette.

Játékosaink komolyan vették ezt a lehetőséget is a bajnoki döntő főpróbájára, hiszen Szalmás Zoltán ötször volt sikeres, Hajmási Milán mesterhármast jegyzett, de Arnon Cassemiro, sőt még fiatal kapusunk, Homlok Levente is betalált a másodosztályú találkozón.

Jó házigazdához híven már a mérkőzés elejétől fogva gondoskodtunk arról, hogy vendégeink ne unatkozzanak. Különösképp Nyerges Andrásra volt ez igaz, akit Luiggi Longo és Henrique Diniz is életerős távoli löketekkel kínált meg.

A kecskemétiek stabil védekezésükben bíztak, abból próbáltak gyors ellentámadásokat vezetni, mi pedig türelmesen próbáltuk feltörni, megbontani ezt a hátsó alakzatot.

Egy szemfüles labdaszerzés után Rutai Balázs centikkel lőtt a bal kapufa mellé, majd kapusunk, Alasztics Marcell védett bravúrral szabadrúgást, mindkét csapat sokat tett azért, hogy előnybe kerüljön. Végül mi tudtuk gólra váltani fölényünket, a 10. percben Rutai Balázs remekül tálalt Vas Ádám elé, aki higgadtan gurított a kapuba, 1-0 állt az eredményjelző táblán.

A vezetés megszerzése után is mezőnyfölényben játszottunk, nálunk volt a labda, ellenfelünk pedig főként a védekezésre kellett, hogy összpontosítson.

Marko Gavrilovic és Soltész Levente együttese a 15. minutumig állta a gyűrődést, ekkor ismét mi örülhettünk, Nagy Kevin módosította 2–0-ra a találkozó állását.

Kisvártatva időt is kértek a hírös városiak, azonban a játékmegszakítás után sem az ő szájuk íze szerint alakultak a történések, hiszen a 19. percben Rutai Balázs egy szép egyéni villanás után, a kapus lábai között lőtt a kapuba, 3–0-s vezetésünk után pedig Sipos Gergő járt nagyon közel ahhoz, hogy négyre növelje a különbséget. A lehetőség kimaradt, de így is háromgólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe az első felvonás után.

A fordulást követően is jó iramú, nyílt sisakos játékot láthattak a kilátogatók, szép megmozdulásokkal, néhol közönségszórakoztató megoldásokkal fűszerezve.

Henrique Diniz egy ilyen tetszetős, formás támadás után lőtt a kapu mellé, de így sem maradtunk újabb zöld-fehér találat nélkül, ugyanis Rutai Balázs szinte lekopírozva az első félidő hajrájában szerzett találatát, újra beköszönt, már 4-0 volt az összecsapás állása.

Négygólos előny ide, négygólos előny oda, össztűz alatt tartottuk a kecskeméti kaput, hátul pedig a frissen pályára lépő Gyimesi Máté szomorította bravúrjaival a vendégeket. Brazil légiósunk, Luiggi Longo megirigyelte hálóőrünket, ő is mentett egyet a gólvonalról, szükség is volt ezekre a közbeavatkozásokra, hogy maradjon a négygólos differencia.

A mérkőzés végjátékához közeledve már mindent egy lapra feltéve támadott a tabella harmadik helyezettje, a 38. percben pedig Kajtár Mátyás révén össze is jött nekik a szépítés (4-1). A vendégek felbátorodtak, méghozzá olyannyira, hogy – immáron öt a négyes játékot játszva - Darko Ristic duplájának köszönhetően villámgyorsan 4-3-ra zárkóztak.

Szűk 15 másodperccel a vége előtt vezetőedzőnk időt kért, megnyugtatta a csapatot, s mivel újabb gól már nem esett, a meglehetősen izgalmas véghajrá után végül 4-3-as győzelemnek örülhettünk a felső-házi szakasz zárásaként.

Május 25-én, csütörtökön már a bajnoki aranycsata első felvonása vár a mieinkre, 19 órás kezdettel hazai környezetben indítjuk a Berettyóújfalu elleni, az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcot.

Juanra Calvo vezetőedző: „Minden mérkőzésen úgy megyünk fel a pályára, hogy szeretnénk nyerni, még akkor is, ha a jelenlegi helyzetben a tabella miatt már nem ez volt a legfontosabb. Nagyon jó képességű játékosaink vannak, sok dolgot főpróbáztunk, amelyeket szeretnénk a döntőben hasznosítani. Természetesen nem lehet azt mondani, hogy ugyanolyan intenzitással játszottunk, mint amire készülünk a fináléban, de így terveztük a feladatainkat, ez rendben is van. Egy biztos, hogy csütörtökön mindent beleadunk, mindent megteszünk, hogy frissek legyünk és győzelemmel szeretnénk indítani a bajnoki címért folyó párharcot”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL 4-3 (3-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Fehér Dániel, Gyimesi Máté, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Kecskemét: Nyerges András - Bíró Attila, Kajtár Mátyás, Haász Benjámin, Mánya Szabolcs, Bencsik Roland, Darko Ristic, Öreglaki Norbert, Hadnagy István

Edző: Soltész Levente

Gólszerzők: Vas Ádám (10’), Nagy Kevin (15’), Rutai Balázs 2 (19’, 27’), ill. Kajtár Mátyás (38’), Darko Ristic 2 (39’, 40’)

Sárga lapok: Sipos Gergő (6’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top