Bajnoki címvédő futsalcsapatunk a felső-házi rájátszás utolsó idegenbeli párharcán 5–3-as győzelmet aratott az Aramis ellen. Ifjú saját nevelésű tehetségünk, Kiss Patrik első élvonalbeli találatát szerezte, Fehér Dániel duplázott, valamint Knizs Olivér és Hajmási Milán is megzörgette a hazai hálót.

Élvonalbeli együttesünk immáron négyszeres kupagyőztesként várhatta a felső-ház 9. fordulójának párharcát, ráadásul a bajnoki döntőben pályaelőnyös helyünket is kiharcoltuk az előző játéknapon. Az Aramis otthonába utaztunk a rájátszás utolsó vendégszereplésére, Juanra Calvo több kulcsjátékosunknak is pihenőt adott, a cél azonban így is egyértelmű volt: Szombathelyre hozni a három bajnoki pontot.

Riválisunk bátran kezdett, helyzeteket dolgoztak ki, faultokat harcoltak ki; a 2. percben pedig az előző fordulóban a Veszprém ellen négyszer is sikeres Bognár Bence büntetője után a vezetést is megszerezték (1-0).

Magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, Rutai Balázs lövése centikkel suhant el a jobb kapufa mellett, de Vatamaniuc-Bartha Dávid is nagyon közel járt az egyenlítéshez. A mérkőzés ezen szakaszában már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, fölényben játszottunk, gólt viszont ismét a házigazda szerzett: Horváth Szabolcs lövését még hárította Gyimesi Máté, a kipattanó után azonban már kiszolgáltatott helyzetbe került, és Lévai Dániel közvetlen közelről a kapuba passzolta a játékszert (2-0).

Nagy csata zajlott, minden egyes labdáért megharcoltak a felek, de mi tudtunk frissíteni, majd a 13. minutumban pályafutása első NB I.-es találatát jegyző Kiss Patrik révén szépítettünk (2-1). Lendületünk nem hagyott alább, a folytatásban pedig fiatal centerünk, Fehér Dániel lépett elő főszereplővé: előbb egy gyors kontra után került nagy helyzetbe, majd az ebből következő oldalberúgást bombázta elemi erővel a hálóba, 2–2-re módosítva ezzel az állást.

Mindkét együttes sokat tett azért, hogy még a szünet előtt vezetést szerezzen, a trénerek időkéréssel próbálták felrázni övéiket. Az adok-kapokból a budaörsiek jöttek ki jobban, a 18. percben Horváth Szabolcs volt eredményes, az első etap után egygólos hátránnyal vonultunk pihenőre (3-2).

Jó szokásunkhoz híven ezúttal is volt olyan játékrész, melyet villámgyors góllal kezdtünk; a 21. minutumban saját nevelésű korosztályos válogatottunk, Knizs Olivér egalizált egy szép akció végén (3-3).

Remek tempót diktáltak a csapatok, két támadó szellemű, a nyílt sisakos játékot felvállaló gárda volt a pályán. Egy pillanatra sem volt megállás; egymást követték a szép megmozdulások, lövések és védések, élénk mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók.

A 25. percben aztán megfordítottuk az állást, már mi voltunk lépéselőnyben válogatott kiválóságunk, Hajmási Milán szépségdíjas találatával (3-4).

Kapunkban a félidő derekán Homlok Levente váltotta Gyimesi Mátét, aki kollégájához hasonlóan bravúrokkal segítette a csapatot, nem lehetett túljárni az eszén. Kisvártatva öt a négy elleni játékra álltak át vendéglátóink, mi azonban fegyelmezett védekezésünknek köszönhetően őriztük előnyünket. A labdakihozataloknál is megnehezítette a dolgunkat az Aramis, magasan és kellemetlenül letámadtak, egy pillanatra sem adták fel a pontszerzés reményét.

Mindezek mellett támadásban továbbra is vészkapussal rohamoztak, próbálták feltörni a reteszt, ami azonban remekül zárt. Sőt mi több, ma is meg tudtunk büntetni egy labdavesztést, a 36. minutumban Fehér Dániel lőtt saját térfelünkről az üresen álló kapuba (3-5). A hazaiak rendületlenül mentek előre, mi azonban „lehúztuk a rolót”, és az eredmény már nem változott, így 5–3-as idegenbeli sikerrel utazhattunk haza riválisunk otthonából.

A felső-házi rájátszás zárófordulójában május 22-én, hétfő 18 óra 30 perckor fogadjuk az SG Kecskemét Futsalt.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mindenki lehetőséget kapott, és győzelemmel hagytuk el a pályát. A célunk, hogy a legjobb formánkba legyünk a döntőben, ezért is fontos volt, hogy ma jól játszunk. Kiváló játékosaink vannak, akik ma is megmutatták, hogy remek teljesítményre képesek. Örülök, hogy három ponttal térhetünk haza, és bízom benne, hogy a Kecskemét ellen is abban a szellemben tudunk teljesíteni, hogy a döntőbe a legjobbunkat tudjuk nyújtani”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 9. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 3-5 (3-2)

Aramis: Gémesi Gergő - Horváth Szabolcs, Moga Edvin, Szücs Barna, Bognár Bence, Soós Arnold, Gáspár Máté, Kövesdi Zsombor, Vattamány Dávid, Matolcsi Márton, Bélavári Botond, Lux Bence, Machalek Ádám, Lévai Dániel

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Knizs Olivér, Kiss Patrik, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Körmendy Gábor, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Bognár Bence (2’), Lévai Dániel (9’), Horváth Szabolcs (18’), ill. Kiss Patrik (13’), Fehér Dániel 2 (14’, 36’), Knizs Olivér (21’), Hajmási Milán (25’)

Sárga lapok: Moga Edvin (35’), ill. Rutai Balázs (25’), Szalmás Zoltán (30’), Hajmási Milán (34’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top